Friday, December 31, 2010

Oh KFCM-FaHmi dah Ader Gurl2 lah...........

jalan punya jalan....punya lah jalan.....terjumpa blog gurl2 eNcik Fahmi........hati luluh ok....**tipu jer hahaha..hati sy dah org lain amik dah.......heheh si kenit dan si hubby...

meh kiter terjah blog gurl2 en fahmi...semakin banyak visitor dia semenjak en Fahmi menjadi popular...**boleh menang artis paling popular ok EN fahMi kiter nie.....***

Kepada yg ader hati2 or teringin2 nak usha EN Fahmi aka APek nie.hentikan jerlah nyek..sebb dia dah ader bunga api di hati..iaitu saya....eh bukan lah..tapi Gurl nie.
""
""
"""
MOh kiter terjah rerami......

**i wondering ring lah agak2 kalo En fahmi buat blog mesti popular sgt2 kan???ermmmmm

sy Mengaku yg sy Curang....tapi saYa dah Cinta caMner.......

Mood sekarang.....: Bunga aPi di Hati.....oh i-city......
Kacak Luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

yer yer..yer..sy mengaku yg sy tercinta ngan org nie..tolong jgn marah sy..sy bukan main kayu 2 tapi tapi main kayu 3 der..terima kasih kerana ko lah cinta hati ku.......tapi aku bukan player girl mcm dulu2 zaman2 muda..aku dah memberhentikan diri dari melakukan aktiviti tu..............

mula ko masuk padang hati aku bergetar2 laju...oh dah mcm kene kejutan elektrik bila ko melangkah masuk...OMG...........jatuh aku berdesup laju..

dulu safee aku pilih .....skrg aku tetap ngan fahmi...maafkan aku safee..walaupun ko lincah dipadang & penyerang & penjaring gol termanyak..tapi aku tetap memilih fahmi........hahahah

Meh tgk muka BFF lama aku
""
""
""
""

**gamba dicuri dari en Kosmo...zaman dulu bercinta tak der kamera!!hahah

oh fahMI2...........faHMi2..i FAll in love wit u lah.......kamu menjaga gol malaysia dengan baik sekali......i like it...i like it..time ko mcm nak terbang, terlompat, terkinjang2 ...........OMG u supper best lah!super Power betul..............& yg paling Utama Muka kamu mcm Org kOrean lah!!!!!Hensem lah Kamu**laki sy lagi hensem**tetetet......

jatuh ciNta lagi....lagi2 JAtuh CInta!!

**ko tgk muka dia...........
**wwweinggggggg...terbang lagi........

**nie gamba zaman2 dulo2 dia.............!!!huhuhu
zaman kami bercinta..........**hahah pasan lagi.tembak laju2.


 tgk dia siap main baring2 lagi nak selamat kan bola.........

**nie masa dia chating ngan aku **tetetttttttttttt.......
 **wei korang ...jaga Nasuha si kecik tu sana.......nt dia sepak bola kat aku lagi hahaha 

ooo jatuh cinta lagi.lagi2 jatuh cinta....

tapi jgn slh anggap ok..tak derlh aku buang terbiat nak jatuh cinta betul2 ngan mamat2 kat atas nie....aku jatuh cinta dengan cara permainan diaorg jer......heheheh

tahniah skuad harimau muda membangga kan malaysia setelah kemarau 14 tahun der.....penat punya tunggu tahun 2010 baru dpt hehehe.........

tapi jgn lupa diri or bangga diri lak lepas nie....hehehe

Indonesia menang taPi Malaysia Juara...........

Assalamualaikum and very good morning**wah dan mcm nak jadi pengacara.....

congrat...congrat....congrat kepada skuad bola sepak malaysia yg menang...menang dan menang ...dengan agreget 4-2 dengan indonesia...........

baru lah harimau malay cam nie........

**saat menjulang piala
.....**gamba dicuri dari en kosmo.....

secara jujur nyer aku tak derlh layan bola sgt ....nak2 kalo malaysia main...**ini jujur ok.pliz jgn band
sebb nya time dulu2 bila malaysia main jer mesti kalah dan kalah kecuali masa zaman kegemilangan bola sepak malaysia ..tu pun zama dolu2.....
sekarang nie aku lebih bersemangat !!!sebb malaysia mempertaruhkan skuad muda-muda......**so banyk tenaga diorg...mlm tadi sgt sonok sebb aku rasa mau bergegar umh aku....sian org umh bawh mesti tension dgr kiterog lompat2...jerit-jerit sampai pg nie suara jadi ella lah....biasalah umah apartment...maaf jerlah nyek..sekali sekala...

TAHNIAH.....TAHNIAH....TAHNIAH........

Thursday, December 30, 2010

My faMily my Love ..Ur faMily Love by Urself hahaah


nie dia muka2 bala-bala tentera aku yg dtg umh aku time cuti sekolah......pening layan diaorg.....sampai dinding aku pun ader tulisan graviti...lantak korang lah ......hahahahhaha.aku penat layan korang..korang 5 org dah mcm buka taska aku.....

yg Paling degil yg depan tu yg tutp telinga tu.....perghhhhhhhh...tak igt dia punya kenakalan..garu kepala wowo.....suara   pun boleh jadi ella......

nie lak mak aku.....cun kan mcm aku hehehhe........

adoyaiiiiiiii....saper lak org  nie.....meh tgk sini.
""
""
""
""
""
""
""
""
""
""

nie bukan ayah aku ok...dan bukan jugak scandal mak aku hahahha
nie dia tok wan...........bukan tok wan aku jugak..tapi aku pgl tok wan...
dia tok wan kepada bala2 tentera aku yg kat ats tu..........
Haruslah pg mana2 aku bawk si Kenit......time nie laki aku tak der..dia pg Keje...aku anak yg baik so aku cuti hehehhee.......**pdhl mls keje hehehe

nota kaki:
cuti sekOlah yg Memenatkan......sebb nyer hampir setiap minggu umh aku penuh dah mcm taska.......Alhamdulilah.setiap tetamu aderlah rezeki.........


kenapa saya ader blog sebb bg saya my life is precious


kenapa aku buat blog?kenpa aku nak tulis blog...selalu aku fikirkan benda nie...ader kah kerana suka2, atau bersebb....tapi yang pastinya setiap benda tu ader sebab musababnya.........semalam,hari ini dan esok aku tetap akan menulis blog....

antara sebb musabab aku menulis blog adalah kerana orang2 kesayang dan orang2 sekeliling aku...biar lah org nak kata aku syok sendiri atau terlalu banyk bercerita tentang diri sendiri dan kehidupan aku..aku tak pernah kisah...blog aku aderlah kisah aku....tempat aku luahkan perasaan bila sedih ker kecewa ker sakit hati ker...at least bila aku menulis blog perasaan yg negatif2 tu boleh hilang dan aku rasa lega.....

kerana kesayangan ku...kerana kasih sayang yg aku nak tunjukkan.....setiap moment yg aku buat dengan org tersayang.....bila aku dijemput oleh yang maha esa aderlah kenangan-kenangan tok org tersayang yg amat ku sayang.....JIka umur ku panjang aku boleh baca bersama anak-anak, cucu-cucu atau cicit ku baca bersama kenangan mummy & papa dia........aku boleh tergelak bersama mereka di zaman2 kegonjengan ku....


bila aku sudah tua, atau bila aku sudah tiada...setiap saat semsa aku bernafas aderlah kenangan tentang diri ku.....walaupun tak se-sempurna mana....tapi aku bersyukur dengan aper yg diberikan ........amin......setiap saat setiap waktu aku rasa hidup aku sgt2 berharga..............


blog jugak bg aku kenal ramai kwan, aku boleh buat blogwalking, baca tentang kehidupan org2......selami hati dan perasaan dia....tak kisah walau dlm keaadan gembira, duka aku seronok bila membaca blog.....kawan pada aku org paling penting selepas family......

aku sayang korang semua!!!

antara sebb lain aku menulis blog aderlah sebb MR nuffnang....aku tgk kwan2 aku memasing dpt duit lebih dari blog beribu riban diaorg kalo cashkan.....so aku pun nak mencuba......biarlah BE aku hanya dpt 0.25 sen seminggu aku tak pernh kisah..sebb tu bukan sebb utama aku tulis blog.....blog aku hanya lah tok aku......
biarlah tak ramai follower, visitor atau comment aku tak kisah....yg penting aku tetap akan menulis...menulis dan menulis.........

Nota hati:-
Bukan BE yang saya mahu, bukan nama yang mahu saya cipta. Nama sekadar kenangan untuk masa akan datang dan orang yang ku sayang. blog aderlah kenangan terindah dari ku untuk mu........

Final Malaysia VS IndOnesia.no laser2 ok.....


sebelum tu aku nak ucapkan tahniah kepada skuad harimau muda malaysia yg berjaya ker peringkat akhir.....gog gooo.malaysia boleh.........

Malaysia 2 - Indonesia 0 **hehehh


aper2 cuba yg terbaik tok menaikkan nama Malaysia........chai yooo....abaikan ok isu laser2 tu sebb tu tak menghalang pandangan pun.....**ini fakta ok..

and lagi satu tak pyh lah cari saper yg laser saper dulu....sebb semua tu tak menghalang pun...

p/s: kepada Penjaga Gol Malaysia yg Macho , Hensem **i like hehehe
aku rasa tak mustahil mlm nie insyallah diaorg akan laser balik....so watch out......jaga lah gawang malaysia dengan sebaik mungkin.....chaiyooo.........!!!

KUALA LUMPUR 27 Dis. : Sinaran laser yang lemah tidak akan menjejaskan pandangan mata manusia jika dipancarkan dari jarak jauh contohnya ketika satu perlawanan bola sepak, menurut seorang pakar optometris. **see dah terang2..kalo dah kalah tu mengaku jerlah

Bekas Pakar Pandangan Mata Hospital Pulau Pinang Dr Zahimi Chik berkata sinaran laser akan berbahaya kepada mata sekiranya ia mempunyai daya kekuatan yang tinggi seperti yang digunakan untuk pembedahan.

"Sinaran ini akan merosakkan retina jika ia terkena pada titik pandangan visual mata iaitu mekula walaupun dalam jangka masa singkat.

"Bagaimanapun, jika sinaran itu hanya daripada penunjuk laser seperti "laser pointer" yang digunakan orang ramai sekarang, ia tidak berbahaya kecuali dalam jarak dekat," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Dr Zahimi mengulas dakwaan pasukan bola sepak Indonesia tentang gangguan pada mata mereka ketika perlawanan akhir pertama Piala AFF Suzuki menentang skuad negara semalam di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini akibat pancaran sinaran laser oleh penyokong Malaysia.

Beliau berkata sinaran laser yang mampu dibeli kini hanya mempunyai daya kekuatan yang lemah kerana ia dihasilkan dengan tujuan tidak membahayakan pengguna.

"Jika anda ingin memiliki sinaran laser yang kuat, ia menelan belanja jutaan ringgit untuk dimiliki.****mampu ker nak beli????

"Mustahil untuk para penonton bola sepak membawa masuk alat pemancar laser yang boleh menjejaskan pandangan mata ke dalam stadium," katanya.

Menurut Dr Zahimi, sinaran laser itu mungkin mengakibatkan kesan penglihatan sementara jika disasarkan secara tetap selama beberapa minit di hadapan mata seseorang.

"Ketika perlawanan Malaysia dan Indonesia semalam, agak sukar untuk mensasarkan mata pemain dalam perlawanan kerana mereka sentiasa bergerak pantas sepanjang perlawanan," katanya.**susah kalo org tak terima kekalahan ini.......

Malaysia menewaskan Indonesia 3-0 dalam perlawanan itu sekaligus membawa bekalan selesa sebelum bertandang untuk perlawanan akhir kedua di Stadium Gelora Bung Karno di Jakarta, Indonesia.

Thursday, December 23, 2010

bila mak dia gonjeng ...bila zareef pakai tdung.......OMG



 bila dia pakai tudung....aku rasa sgt comel..aku rasa lah....hahah harus lah comel sebb dia ikut baka mak dia**tetete..............




YES=Year End Sale....PICC


sales...sales..sales......YES.....hahah saper tak suka..haruslah aku org pertama yg suka sebb bila shoping jiwa rasa tenang...setengah org time marh mkn..mkn..mkn..tapi aku shoping, shoping buat hatiku tenang.......blur blurp........

semalam hari pertama MEtrojaya sales kat PICC.......**depan umh aku jer..haruslah aku org pertama yg pg di hari pertama......

so far barang2 yg dijual ok lah..tapi tak banyk barang perempuan...lebih kepada barang lelaki, barang tok umh and barang baby....baju perempuan kurang wawahawaah...*so hubby aku yg syok shoping aku dok jer tgk ngan zareef....barang perempuan yg banyak pun handbag tu jerlah....

aku borong lah baju si kenit tu dpt lah 4 pasang.....Murah jer RM 9.00 sepasang hehehe.....**baju papa dia lagi mhl..tiba aku langsung tak dpt aper hehehehe............

saper2 yg belum pg tu..jom lah beramai2 beronok2 menghabiskan duit heheheh...........gotcha....


Wednesday, December 22, 2010

usaha tangga Kejayaan............


sekarang sy sedang berusaha dengan gigih dan keras sekali plus menyabarkan diri dengan internet office nie..
hai yalah internet....
cepat lah laju sikit...
sy nak daftar course nie........
tetiba rasa tak sabar nak memulakan kelas semula....hotcha.......
uitm here i come!!!
 

sy kembali menjadi student semula.........

me=mummy, student, wife & workers................

::mayA Karin & Yusry...OMG.......kat Alamanda tu..'dia ada ciri-ciri lelaki idaman sy'


KELIBAT Maya Karin Roelcke, 31, dan Yusry Abdul Halim, 37, di pusat beli-belah Alamanda, Putrajaya sekitar minggu lalu menarik perhatian pengunjung sehingga begitu pantas beritanya sampai ke pengetahuan media.

Meskipun kedua-dua mereka dilaporkan tampil dengan gaya bertopi, helah itu nyata tidak mampu mengaburi mata pengunjung. Kehadiran mereka juga menguatkan lagi desas-desus kononnya Maya dan Yusry sedang hangat dilamun cinta.


Justeru, kesempatan bertemu Maya di Carcosa Seri Negara di ibu kota pada Isnin lalu bersempena majlis pelantikannya sebagai duta baru Innershine Prune Plus, pemilik mata bersinar ini ditanya mengenai kebenaran gosip yang bertiup kencang itu.

 "Iya, memang benar kami ke Alamanda. Kami menonton filem Narnia (Chronicles of Narnia: Voyage of The Dawn Treader) masa itu. Alah, keluar dengan kawan-kawan, tidak ada salahkan? Lagipun saya sudah lama mengenali Yusry, cuma kebelakangan ini saja kerap keluar bersama," katanya.

"Memang saya akui, ada beberapa ciri lelaki yang saya suka ada padanya. Biasanya, apabila kami berjumpa kami lebih banyak berbual soal kerja, filem dan skrip yang menarik untuk menghasilkan filem. Jarang sekali menyentuh hal peribadi," katanya.------------------------------

kalo korang nak baca lebih lanjut meh klik sini.....aku malesssss nak copy pepanjang ela tu hahahah..aper2 pun tak kisah lah kalo bercinta mengaku jerlah tak pyh nak ererr..ermm..arghhh......senang hbis cerita mengaku jer bercinta ....tak slh kan???harus lah tak slh sebb mereka memasing bujang....harap2 jodoh mereka panjang lah kan......jgn org label lak kalo artis kawin mesti kejap jer..........lalalal nie bukan aku kata.....tapi org2 yg kata.....heheheh........



Tuesday, December 21, 2010

Jalan2 Melantak di Restoran Saba, Cyberjaya

malam tadi punya lah tak der kerja..busan punya pasal so kiterog pun jejalan lah cari makanan...coz aku time2 gaji pemalas lipas nak masak ...heheheh so ader lah laki aku bg cadangan jom mkn kambing......aku aper lagi on jer..sebb memasing antu kambing....


nie lah restoran saba dekat2 dengan MMU..time aku pg tu mlm so tak sempt nak amik gamba restoran nie...sebb time aku pg mlm dah tu hujan lak.....so time kasih to abg google.......!!



makanan kami mlm tu

*Lemon juice
* Barbican*air arab 
*Sup kambing
*kabsah Lamb
*Roti Arab

cukup lah tu kami bukan menketedarah pun..nie pun tak hbs...roti dia besar giler..lum nasi dia..boleh mkn 2 org tau...tu pun amik regular kalo large tak tahu aku cam ner size dia....


roti arab, nasi kabsah lamb, air barbican

sup kambing...........

titiba lak ader gamba ibu mithali ne lalalal..........



Total RM 35 rgt jer......berbaloi2 der....puas mkn..........
saper2 nak cuba tu boleh ar pg restoran saba cyberjaya atau kat setiawangsa pun ader....
walaupun tgu lama sebb ramai giler org..tapi sok.....nyum..nyumm......mkn!!!


6 ke 7 7 ker 6....Surat Khabar NIe Bikin Org Pening lah

Assalamualaikum semua........wah mcm baik lak hari nie kan heheheh
Pgi nei Mak cik Fieza nak Komen pasal keratan akhar yg buat mak cik pening kepala memikirkan kesahihan beritanya....erm media massa media massa..bg lah infomasi yg tepat....tak pyh lah kat surat khabar nie cerita lain..surat khabar lain ..lain pulak fakta dia...nie bukan dah fakta dah nie..auta dah...

sebelum tu aku nak ucap tahniah wat perenang cilik yg berenang sejauh 15Km..syabas.......

korang tak percaya meh tgk sini??
nie surat khabar kosmo online....


nie pulak berita harian..........
nampk tak beza nya...sorang kata 6 tahun sorang kata 7 tahun....lalalalla

motif: cari kesalahan org heheheh..........


Monday, December 20, 2010

harap Bersabar, caPaian Anda Sedang diMuat Turun??Motif.......

hello2..bajet aku sabar sgt ker kalo nak view satu page ke satu page makan masa 4 jam..???pergh gile vavi bengang der..........penat2 tgu "last dia boleh ckp capaian anda gagal dimuat turun" ader rasa nak pelangkug pun ader jugak.......Jenuh lah nak tgu ...........!!!

memg rasa tak adil lah kan.kalo nak block, block jerlah semua....tak pyah nak bg keistimewaan lak kepada org2 tertentu......konon nak bg tumpuan kat kerja...hampeh...



bila aku nak Komen2 kat blog org mesti Jadi Mcm Nie....
saper tak bengang der..dah nak tgu satu laman ke satu laman jenuh.siap boleh berjoget2 dulu .......

**terus jadi access denied......