Thursday, March 18, 2010

My Lovely Dad


hai kwan2 hari nie aku nak cte pasal hero aku..yg merangkap chenta hati aku heheh..aku ader sorang chenta aku ..yg aku syg giler ar..dia lah hero kat hati aku ..nama dia HAJI JAMAL BIN KASIMAN...heeh..that my dad lah....kalo korang tak caya leh taya kat HAJAH SALIKAH BINTI RAGIL...HEHEHHE my mum nie..

dulu kan aku seorg anak yg degil merangkp nakal n merangkap smeua ar...tu yg aku selalu kene pukul or sebat ngan mak aku dulu...ayh aku gak yg baking aku time tu hehehhe...bangga seh..ader org baking..tu yg aku naik tocang tu....mkin lah degil aku nie....ayh aku nie sorang yg pendiam,baik giler n syg giler kat aku..di lahir bulan 11 tahun 1932..hahah mesti korang rasa dah berumur ayah aku nie..memglah coz aku anak bongsu akak n abg aku semua dah kawin dah..tgl aku sorang jer.heheheh....

dulu kan zaman2 sekolah time aku tak der wet aku tak mitk mak aku..heheh coz mak aku garang...aku mtk kat ayah aku...mak aku dulu jer garang skrg mak aku pun dah tua so dia tak garang dah.....tapi kan skrg ayh aku dah tak der..aku cam rindu gle kat dia..hampi setiap hari aku merindui dia ..erm kalo lah masa leh ulang....erm...sebenarnya ayah aku ader sakit asma...coz masa muda2 ayah aku keje kuat giler....semata-mata nak besar kan aku adik beradik...TQ DAD...CHENTA KAMU!!!!!.....cam seksa jer kalo tgk dia sakit asma tu....time dia tarik nafas..sampai terbongkok2 dia tarik nafas...cam tak cukup udara yg berterbangan kat sekeliling dia......

satu malam tu ayah aku asma teruk giler...bawak lah ge hospital...time tu aku kat poli..ayah aku di masukkan kat hospital BATU PAHAT....cam sedih ar time tu coz chenta hati aku masuk hospotal..bayang kan lah...erm time tu sem berapa ntah aku tak igt dah....aku ponteng kelas 1 mgu tak ge.....biar jer poli aku tu cam tu jer...hehhehe....

dah semiggu tu aku dptlah berita gembira...YAHOOO..AYAH AKU KUAR HOSPITAL.....THANKS GOD...aku pun meneruskan kelas aku tu cam biasa...semgu lepas tu fmily aku wat lah kenduri kesyukuran coz ayh kteog dah kuar hospital....ayah time tu happy giler ...dia makan banyak sgt...dia selalu pesan kat aku..ADIK JGAN NAKAL2...adik igt pesan abh..huhuu..korang tahu tak aku selalu gurau ngan ayah aku..soalan yg aku taya..ABAH ADIK COMEL TAK...ayah aku pun ngan paksa n rela terpaksalha ckp COMEL..hehhehe...coz tulah jawapan yg memgembirakan aku...

dah lepas wat kenduri tu..aderlah 2/3 hari pas kenduri tu...time tu mlm tu sunyi jer...angin pun cam tak der..tapi cam sayu jer mlm tu...aku tak leh tdo..ntah lah..cam ader tak kene jer mlm tu...tiba2 betul tekaan aku..tetiba terdgr suara ayah aku menjerit memgla nama mak aku..aku n mak aku bergegas lah bangun gellah kat ayah aku...YA ALLLAH...terkesima aku tgk ayah aku...kesian giler..nafas dia cam tak cukup..aku amik kan lah segala ubat ayah aku time tu..ngan oksigen lah ..aper2 la..kelam kabut ...aku dok seblah kiri n mak aku sebelah kanan..tetiba mak aku ckp...ADIK GE PGL ABG!!!!!aku pun lari kat sebelah umh..pgl abg aku..n aku duduk balik kat sisi ayah aku...n then aku pun tak tahu bila benda tu jadi..n aper2 aku cam tak perasan..time tu dlam kul 2 pagi.TETIBA JER AYAH AKU JATUH KAT PANGKUAN MAK AKU....pehhhhhhhhhhhh!!!time tu air mata aku dah mcam air terjun..tak SEMPAT AKU...pantas jer berlaku...aku rasa time tu tuhan tak adil....sebab rampas ayah aku...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ayah aku elok jer hari2 pas kuar hospital..mkan banyk giler..ntah lah..tuhan nak amik nywa dia...

mlm tu aku baring jer sebelah ayah aku...aku kucup muka dia tak thau ar berapa kali..aku rasa tak sangup nak lepaskan dia...akak n abg aku kata ...adik sabar dik..tuhan syg dia lagi....sebab aku tahu sok mesti aku tak jumpa dia dah..time tulah aku terigat semua GURAWAN DIA...SENYUM DIA...MATA DIA.....PEHHHH...dah lah..sedih seh.....ayah aku tak sempt rasa duit hasil titik peluh aku...erm..

pgi tu ramai giler kat umh aku...cam sayu jer pagi tu...lagi lah wat aku sedih...dlm kul 10 cam tu ayah aku di kebumikan...aku ikut sampai ke kubur...arhggggg...AYAH AKU DAH TAK DER.....!!!!..skrg aku dah dpt terima kenyataan..yg ayah aku dah tak der..semgu seh aku cuti kels..cam tak dpt terima ayah aku tak der..kat setipa sudut umh tu aku nampka dia..DIA BARING KAT KATIL TU...BILA NAK WWF..AKU LAGI LAH TAK NAK TGK COZ TU CTE KEGEMARAN DIA....aku....samapai skrg rasa kehilangan dia....tapi aku redha...

k lah tak nak cte lagi...aku sedih nie...

AYAH AKU CHENTA KAMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s: adik igt pesan abah tau.....adik tak nakal..adik baik jer...muuuahhh..syg kamu..!!!


wit luv
-fiza-


1 comments:

Anonymous said...

beb, aku ngis dowh bce blog ko psl ayah ni..
=( kdg2 ak geram gak ngan abah aku psl beberapa hal dlm famly kteorg..tp tu la..all diz while, kte slalu pk psl mak je..xpk psl abh..tp nnt ble die xde, msti xde yg leh gurau ngan kte mcm abah gurau'n..mak?..mak aku pun grg..comfort ngan abh dr mak kalo bab gurau2 ni kn..*sigh*... =(

Post a Comment