Friday, April 23, 2010

kNPa perEmpuan Tak Blh KawIn banYks

hai you all..............
hari nie tetiba lak aku terfikir kan pasal poligami...ntah aper dlm fikiran aku ntah ...poligami bg lelaki tu biasa..tapi poligami bg perempuan tu tak pnh dgr kan???sebb memg tak ader..melainkan kahwin cerai, n kawin lagi...*tapi nie bukan poligami...ini kategori rezeki merasa banyk hahahha.........***tetet..tutut....

antara sebb2 knp perempuan tidak dibenarkan poligami:-
**ini aku fikir secara logik akal jer...tak der kene mengena ngan hidp atau yg telah meninggal dunia & don't take this to siyus...

1- Nafkah zaHir & baTin- dua-dua nafkah nie bg kaun wanita memg sgt2 terbatas...maybe skrg kalo kategori zahir perempuan banyk mendahului lelaki dlm semua bidang kerja..dah banyk perempuan kaya dah...tapi aper2 pun duit dari lelaki tu perlu even 5 rgt sehari....sebb tu memg tanggungjawab lelaki...dari segi batin plak...sebagai perempuan aku pun memg mengakui nie..perempuan kebanykkan tidak begitu cenderong kepada batin2 nie..disebbkan perempuan ader 9 nafsu...lain kalo lelaki ader 1 nafsu jer.....tu memeg termaktob........


2.Ketua - maksud ketua kat sini...lelaki memg kene jadi ketua keluarga sebagai teras keluarga...tanggungjawab lelaki lebih besar & meluas....dan pemikiran kaum lelaki lebih bernas dari perempuan??**knp??kebanykkan perempuan mengikut emosi & hawa nafsu semata.....

3.Anak - perempuan kalo kahwin ramai kan bingung lak nie anak nie ayah dia mana satu...??**kan dah confius kat situ...nt mulalah wujud adik beradik yg berlainan BIN......kan tak bgus tu??....

4.Mertua - wah knp tetiba mertua pulak kan??hehehe...to take this to serius nyek....i Love my MOther In Law....dari segi mertua lak...tak dinafikan sesetengah menantu ader jugak yg tidak ngam ngan mertua..sehinggakan wjud cerita MERTUA VS MENANTU......dah kalo perempuan banyk laki..tak pening sebb banyk mertua juga....**Ohhhh..can'not...

5.Penyakit - wah kenp penyakit gitu...Kemaluan wanita adalah terbuka..so lagi senang tok dijangkit penyakit...heheheh....**kalo ramai husband...tak mcm2 jenis/size yg masuk hahahhaha........

so moral of story...memeg perempuan tak blh kawin banyk2 mcm lelaki....sekian terima kasih



1 comments:

Post a Comment