Tuesday, November 30, 2010

Contest: The Best Moment of Wedding


heheh tetiba terasa nak masuk contest nie....sajer nak cuba2 mana lah tahu boleh menang ker hehehehe......
so pada saper2 yg nak masuk contest nie...boleh masuk kat sini..owner contest

saper2 rasa nak join sila klik sini..................little precious photography


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower LPP dan juga FB

2. Dengan sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER di Belog ini dan LIKE kat page LPP di FB juga (kalau mau..tiada paksaan pon)

3. Linkkan http://littlepreciousphotography.blogspot.com di blog uols

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini


5. Upload 1 keping gambar uols yg uols rasa sangat best la eh.

6. Tinggalkan link penyertaan uols di entry ini

Pemenang UTAMA akan menerima

PAKEJ PHOTOGRAPHY PERCUMA IAITU

PAKEJ MANJA

(sila tgk kt dlm belog LPP bawah tag Package)

***huhuhu tak dpt pemenang utama dpt sagu hati pun jadi lah heheheh..........tapi ader ker saguhati lalalala


Saturday, November 27, 2010

Anniversary GateWay

Syarat2 nak join mudah je :

1. Keutamaan bg yg jd followers blog ana.. yg takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je..

2. Copy paste entry ni balik dan Letak banner ni kat sidebar korang bagi yg ada blog.. yg takde blog korang email je ye..
3. Tag 2 org kawan anda..

4. Yang dah join sila letak link kat komen ye.. utk ana buat terjahan.. takyah wish apa2 pun.. nak wish pun leh gak.. kekeke..
5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada 28 Nov nanti..

Hadiah2 yg di tawarkan :
Hadiah utama : Size P2-M

Hadiah Kedua : Size P2-M

Cepattt.. ada seminggu je.. tarik tutup 26 Nov okey..

Selamat ulang tahun kak ana.......yg ke-6 kan kalo tak slh...aper2 pun fiza nak wish semoga berkekalan hingga ke hembusan nafas yang terakhir..........aminnn....

eh lupa nak tag.......

1) azmi
2) yan

Friday, November 26, 2010

getik tau Org tua-tua nIe

tetiba pg jumaat nak cerita pasal getik akak kepada gedik ..sebb dia upp sikit kegedikan dia hahahahha....aku kan keje PA so banyk lah call masuk...nak2 aku keje bahagian pencen..memg bertalu2 lah panggilan tpn..mau aku cabut jer wayar tu...lepas letak bunyi lagi letak bunyi lagi.......menci tau tpn nie...

tajuk aku kan pasal getik kan..meh sini aku nak cerita.,,**mari dekat mari dekat.........cerita dia cam nie...aku pagi nie angkat lah tpn cam biasa kan...org tua tu taya pasal pencen dia.......

org tua getik: salam,bahagian pencen ker?
aku: yer..boleh sy bantu..
org tua: mcm nie cik, **cik tau dia panggil aku lalalal.......sy ader mslh bla..blaaa...blaa
aku: jwp lah segala pertayaan dia ..punya lah panjang lebar penerangan aku...akhirnya dia fhm

**** tetiba org tua getik tu

org tua getik: erm sy duda..tak der tanggungan
aku: **terpinga2 aper motif dia bgthu??aku pun erm 
org tua getik: tetiba taya ....dari cik terus awak tau...getik org tua nie...**awk dah mkan??**dah kahwin ker??
aku : dlm ati..lain mcm jer org tua nie.....terus aku ckp ok lah pak cik ader call lain **hahah boleh tak ckp cam tu......

patut lah org kata..makin tua makin mengatal...tapikan kalo org tua gatal aku takut wowo........

Thursday, November 25, 2010

2 aLam ..40 juta taHniahhh....

psst nak dpt 40 juta mimpi lah kot hahahhaa.....nak dpt 6/7 juta pun tercungap2 lagikan 40 juta...oh dr rozmey rambut mu yg ikal mayang...beralun bila ditiup angin kencang.........harapan mu kabur skrg.....heheheheh ***tetet jgn ckp lebih2 karang panas pulak hahahhaa.......

korang dah tgk ker 2 alam nie??aku...aku...aku tak tgk lagi sebb aku tak minat cerita hantu2 nie..bukan lah takut..tapi malessss nak hbskan duit tok cukupkan 40 juta dia tu.....dok umh tgk sin chan lagi bagus....tak pun cerita mr.bean..ulang 400kali pun aku sanggup tgk hahaha

meh aku search kat google..sajerlah tgk komen2 org pasal cerita 2 alam....**clap for google!!

* Utusan

o Antara 2 alam dan putar alam, begitulah tajuk tulisan utusan mengenai cerita 2 alam. "2 Alam sekadar filem biasa malah tidak keterlaluan untuk dikategorikan setaraf drama di kaca televisyen sahaja....

Filem ini juga menyelitkan beberapa babak yang sesuai tidak sesuai untuk menjadi tontonan umum.

Antaranya ialah adegan panas di atas katil, dalam tab mandi, dalam kereta serta pakaian Amy yang seksi."

* Nota kosong

o "Penuh di Facebook page Dr Rozmey dengan komen-komen dan hinaan terhadap filem 2 alam ini. Namun kesemuanya telah ‘selamat’ di-delete oleh admin page tersebut."

* mohdnadri

o "Masuk ke panggung, hanya ada 22 penonton (termasuk kami) daripada 140 kerusi yang tersedia. Ini menandakan filem ini LANGSUNG TIDAK mendapat sambutan penonton di panggung wayang."

* redlinda

o Pembukaan cerita, buat aku tertunggu-tunggu. bukan tertunggu-tunggu dalam erti kata saspens. tapi macam “bila laaa nak keluar muka pelakonnya ni…” sebab awal-awal tu aku rasa macam tengok tayangan slide nota kuliah subjek Pendidikan Islam zaman study dulu. haha berlatar belakang hitam dan bertulisan putih…

o Dengar-dengar kata orang ramai, filem ni harapkan babak ‘panas’ a.k.a aksi di ranjang je yang buat orang beria nak tengok! malangnya, tak berapa nak ghairah la pulak. hissshh! tak best tau! Macam filem ‘Jalang’ lah. harapkan tajuk filem je JALANG! tapi plot cerita tak jalang langsung! macam haram ada laaa!

* anakperak

Cerita ini bercorak keagamaan. Cerita ala-ala drama televisyen bila waktu puasa. Cerita ini tidak seteruk mana seperti yang telah digembar gemburkan oleh wartawan sebelum ini. Golongan yang kritik cerita ini adalah terdiri dari
+ Panas badan tengok cerita berunsur agama.
+ Tergolong dalam kumpulan lelaki lembut.
+ Anti dengan filem melayu.
+ Anti filem bercorak keagamaan

***..........me speechlesssss...........

Hiv Oh Hive.....seksi seks...

 kepada saper2 yg nak tawin tu...nie lah slh satu cara nak mengelak dari terkene hiv...kekdag muka jer nampk baik, ned, skema.......tapi dalaman tak tahu beb..........

bila dah negative baru boleh kawin......

***oh hiv...ko tiada ubat..satu jer ubat ko..tgu jerlah mati......so jgn korang terjebak or nak ceburkan diri ke bidang2 yg boleh dijangkiti Hive..hiv.....tak der ubat wowow.....sakit nie mcm tgu time jer nak mati......

dulu trend hiv jangkit sebb dadah...skrg trend hiv jangkit ngan seks............erm aper yg bestnya seks aku pun tak tahu **lalalalala.............

nie lagi satu hal..kalo ko rasa ko dah ader Hiv tak pyh ar nak sebarkn2 kat org lain pulak.....sian org tu tak pepasal dpt sakit free.........aper2 pun sendiri mau igt ok...

KUALA LUMPUR - Orang ramai khasnya kaum wanita di negara ini dinasihati agar menyedari cara dan trend HIV menjangkiti mereka, kata Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Heng Seai Kie.

Beliau berkata, kini lebih ramai wanita dan remaja perempuan di negara dijangkiti HIV menerusi hubungan seks berbanding sebelum ini melalui suntikan dadah (IDU).

Katanya, lebih membimbangkan, kebanyakan wanita dan budak perempuan di Asia **ko tgk asia tau....mean termasuk malaysia......kini dijangkiti virus itu menerusi hubungan seks dengan suami atau teman lelaki mereka yang menghidapi HIV.

Malah kata beliau, menurut laporan Suruhanjaya mengenai AIDS di Asia 2008, lelaki yang telah dijangkiti HIV menerusi IDU dan mengadakan hubungan seks rambang akan meningkatkan lagi jumlah wanita dijangkiti penyakit itu pada masa akan datang.

"Kini trend baru pesakit HIV baru di negara ini dijangkiti menerusi hubungan seks berbanding sebelum ini jangkitan HIV di kalangan penagih dadah melalui suntikan. Keadaan ini agak membimbangkan,'' katanya.

*****sumber diperoleh dari kosmo..........

sy Tahu Sy sAlah...maafkn sy...


maafkan sy..sy tahu sy slh...bukan sy mintak jadi mcm nie...semua nyer slh dia...dia yg buat semua nie...dia yg menyebabkan aku tak boleh nak up2 trafik korang...dia yg buat hidup aku jadi kucar kacir...semua nya slh dia.....

kata internet jalur lebar...tapi tak lebar pun...semua nak sekat....ader jer yg nak di sekat.....tak per aku rela kan akur semuanya.....

maafkan sy..sy tahu sy slh....sy tak boleh nak buat blogwalking lagi....cuba kamu semua tgk shout out box sy kat atas......sy tak tahu saper yg terjah blog sy...sy tak tahu saper yg singgah blog sy...**so sy pun tak boleh singgah balik ker blog korang...maafkan sy.....


korang tgk disebbkan shout out box aku tak berfungsi....pengunjung blog aku dah sikit dah...huhuhu not good ok......

harap korang tetap lah terjah blog sy nyek..nt balik umh sy terjah blog korang pulak.........

***internet oh internet...........


Wednesday, November 24, 2010

kasut Oh kasut


kasut oh kasut........
ke mana ko hilang......
aper yg menarik sgt ko sampi ko dicuri......

kasut oh kasut...
sedih aku ...
kasut tu dah lah org bagi...
baru pakai seminggu kene curi pulak

kasut oh kasut.........
kembalilah kepada ku...

kepada pencuri kasut..............aku benci ko!!!! 

Monday, November 22, 2010

APer nak jadi nIe??


aper ntah nak jadi ngan budak2 skrg nie??nie di kira bangga ker amik gamba mcm nie??beb tak guna sekolah tinggi2 kalo akhlak tu rendah...........

**me speechlesssss

Bila Grafik MatemAtik Menjadi Seksi


erm memacam....nie lah kalo org terlebih akal...grafik matematik pun boleh jadi seksi........hahahah
nie sah comfom A +++++
****saper yg jadi cikgu comfom pening kalo dpt jawapan mcm nie hahahahah
 

Tuesday, November 16, 2010

19 November ....

19 November .........
19 November adalah tarikh yg amat menyedihkan buat aku...19 November juga lah dia menjadikan diri aku lebih tabah..19 November ia pergi buat selamanya.........

19 November dia pergi meninggalkan kami......TERIMA KASIH ABAH ...kerana memberi kami semua kasih syg yg secukupnya....kami masih terigat2 gelagat dan hela tawa ABAH...terima kasih ABAH kini kami semua berjaya menjalani hidup masing2.........

TERIMA KASIH ABAH...buat segalanya....walaupun genap 5 tahun ABAH meninggalkan kami tetapi terasa baru semlam ABAH pergi.............

semoga ABAH tenang dan bahagia di sana.......amin..

Al-fatihah........
HAJI JAMAL BIN KASIMAN

**abah adik dah ada anak..semakin bertambah cucu abah..kini cucu abah genap 35 orang cicit abah ada 9 org....jgan abah risaukan mak...mak sihat kami semua sayang mak........terima kasih abah......

Menghayati makna Korban


selamat hari raya Aidiladha buat semua umat islam sedunia..
aper yg  kamu semua korbankan sempena hari raya korban nie??**aku korbankan jiwa raga aku tak beraya bersama family...........lalalalal
kepada umat islam yg menunaikan haji semoga mendapat haji yg diberkati Allah bukan haji Malboro........


kepada mak & family sy di kampung (johor)..tahun nie saya berkorban sebb tak dpt balik hari for the first time...**dulu bujang selalu sambut raya sama....tapi skrg status dah berubah kene buat sistem penggiliran....this time sy sambut raya di Perak.......**mcm mana sambutan sana??tak tahu nie first time nak beraya dengan keluarga mertua........

Mak & family selamat hari raya aidiladha..semoga semuanya selamat...maaf sy tak dpt balik raya tahun nie ..walaupun kakak2 ku merayu suruh pulang.....bukan nak jadi derhaka tapi............i hope korang fhm...hahah ader sikit titisan air mata nie..yang pastinya aku akan windu all my sis & bro..windu nak mengumpat ngan korang , nak gusti ngan my bro even i married....**tetiba teringat selalu abang-abang letak tangan kat ketiak dia pastu ciumkan kat hidung aku..bau masam ayaksksss.......even aku tak rela...tapi i miss that moment.........**lalalal anak bongsu manja.......feeling sedih...**miss u damn much

***selamat hari raya aidiladha.......................

Monday, November 15, 2010

Hubby maIn touch2 dah skrg......GataL!



skrg laki aku semakin gatal ok...dia tak nak hpn tekan2...skrg main touch2 jer..dia kata touch ujung jari jer....huhuhu layan kan jerlah.......

sebenarnya nak cerita yg si dia beli hpn baru........**aku lak tgk jer dia beli...nak dpt mimpi moon lah.......hahahaha

aku boleh pegang hpn baru nie kejap jer...pastu dia amik balik...menyamph!tgk jerlah nt aku beli hpn baru .....ader ker patut dia kata *(kelakar lah cara ayang pegang hpn nie)!!@#$.......huhuhu menci

mentang2 lah hpn aku pakai button2 lagi..tgu lah nt aku pakai public phone..lagi besar dari hpn dia...**skrg mood sgt jeles.....


***patut bg lah aku sempena anniversary ker sempena dpt bby ker......nie tak.....hahah aku gigit jari jer pandang.......

Aksi-Aksi Seksi....


 **huhu he smile.............

 **upss...pening pulak..

 **zareef mummy suruh senyum lah bukan ternganga......erm

 **erm2..macho tak??

 **that my son...cute tak??

**dia berangan........muhksss..........

gambar2 nie semua di ambil pada 14 November 2010..

***hehe skrg semua gambar bby..maaf jerlah nyek...

He Got Mykid

hari Ahad aritu pg lah JPN putrajaya amik Mykid si Kecik..sonok2 sebb sy kini ader Mykid & my Kad.....heheheh

**tgk tu punya lah excitet dia nak dpt mykid dia...sampi menangis2 nak pegang mykid dia......huhuhu tak penyabar betul......

Finally dia dpt pegang mykid dia terus senyap.......erm....hampeh..

**bby cepat besar tau nt boleh pegang mykad pulak.........

Saturday, November 13, 2010

kisah 4 pengantin Baru

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang
sangat disayangi

iaitu Siti, Seri, Murni dan Suri. Satu hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak.
Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon. Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi, Seri ke Pulau Tioman, Murni ke Pulau Kapas dan Suri ke Pulau Pangkor. Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, 'nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah.
Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas, padat dan cepat.' panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat dari Siti yang bertulis 'Standard Chartered' . Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis 'Besar, teguh dan peramah'.. Bahagialah Si Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis 'Nescafe'. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis 'Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir' Bahagialah Si Seri rupanya...

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Murni bertulis KFC'. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis 'Hingga Menjilat Jari'... Bahagialah Si Murni rupanya....

Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu... tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya 'AIR ASIA '. Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan itu...??
""
""
""
""
""
""


'7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. TANPA HENTI

***hehehe.....hampeh.....

im Out of EstroGen

hari nie sy akan melangkah kuar dari umh pepagi buto...mengapa ??

sebb sy nak join the venture anak sedara mendaftarkan diri di UniSel...Universiti Selangor......**gud luck abang long..

nt rasa saper2 yg jumpa aku kat tengah jalan jgn lah lupo tegur2 aku nie...aku tak sombong ..siyus aku baik jer...heheheh..ok mak cik nak bersiap, lepas tu siapkan cik abang pastu siapkan si kenit....

**getik tak rasanya yg nie pun aku nak bgthu hehehehe.....*muntah hijau plizz.....



Friday, November 12, 2010

nuff ohh nuff....


nuff or nuff..bila lah agaknya ko akan tinggi.....dok rendah jer..huhuhu......!! kalo hari2 tinggi kan bagus...erm

korang ader cara yg menarik tak nak naik kan nuff nie selain dari mengupdate cerita2 yg hot menarik or blogwalking.......sgt jeles ok tgk kekwan dpt duit seratus, dua ratus...yg lebih dari tu pun ader...huhuhu......aku just tgk terngaga jer...sibuk menghitung hari bila lah nak dpt cam tu ***kalo aku copy paste entry org2 yg nuff dia banyk rasa2 jahat tak>>>>hahahah tetete.......

***nak balik umh jap la..membawa hati yg lara.....balik umh main ngan baby.huyehhhhh

Berat??tak derlah kot

erm aper nie??
berat blog or website............
heheh tak der aper pun sebenarnya...kat laman web nie dia ajar kiter cam ner nak timbang kati blog or website kiter...

jom try..tapi aku ader kemusykilan sikit knp ader berbezaan nyek??

**cubaan pertama aku dpt nie 75.83kb load time 0.29 average 0 second.....
tak lama lepas tu aku pun gatal ar tangan nak cuba lagi sekali.....sekali...........
""
""
""
""
**ader kemusykilan knp jadi lain load time dia ??size still sama
pdhla aku tak ubah aper2 kat blog aku heheh

**i wondering betul ker website nie timbang kati??ermmmmmmmmmm

Thursday, November 11, 2010

Cara Penamatan

hahah@hehehe@huhuhu@wakakak@erm
chow@adios@tata@bye bye

mesti korang selalu guna ayat2 nie kan??tapi korang perasaan tak selalu nya ayat2 mcm nie dijadikan "bahan" untuk menamatkan perbualan..percakapan..atau pun per"chatingan"...bila dah tak tahu nak ckp aper mesti kiter ckp ayt2 nie....

i wonder ader tak ayat2 lain yg selalu dijadikan bahan penamatan selain nie.......erm??



Motif....Tak der Motif..

motif..letak gamba ko semua??bajet ko hot ker?cantek ker?hahahah teteteettt

hari nie hari busan sebb bos tak der so..aku menghabiskan masa dengan tangkpa gamba sendiri..nak suh org tangkpkan karang org ckp aku buang tebiat lak....

nie lah muka2 kebusanan aku bila menunggu masa nak balik....


p/s: bos cepat lah balik.....!!