Thursday, November 25, 2010

2 aLam ..40 juta taHniahhh....

psst nak dpt 40 juta mimpi lah kot hahahhaa.....nak dpt 6/7 juta pun tercungap2 lagikan 40 juta...oh dr rozmey rambut mu yg ikal mayang...beralun bila ditiup angin kencang.........harapan mu kabur skrg.....heheheheh ***tetet jgn ckp lebih2 karang panas pulak hahahhaa.......

korang dah tgk ker 2 alam nie??aku...aku...aku tak tgk lagi sebb aku tak minat cerita hantu2 nie..bukan lah takut..tapi malessss nak hbskan duit tok cukupkan 40 juta dia tu.....dok umh tgk sin chan lagi bagus....tak pun cerita mr.bean..ulang 400kali pun aku sanggup tgk hahaha

meh aku search kat google..sajerlah tgk komen2 org pasal cerita 2 alam....**clap for google!!

* Utusan

o Antara 2 alam dan putar alam, begitulah tajuk tulisan utusan mengenai cerita 2 alam. "2 Alam sekadar filem biasa malah tidak keterlaluan untuk dikategorikan setaraf drama di kaca televisyen sahaja....

Filem ini juga menyelitkan beberapa babak yang sesuai tidak sesuai untuk menjadi tontonan umum.

Antaranya ialah adegan panas di atas katil, dalam tab mandi, dalam kereta serta pakaian Amy yang seksi."

* Nota kosong

o "Penuh di Facebook page Dr Rozmey dengan komen-komen dan hinaan terhadap filem 2 alam ini. Namun kesemuanya telah ‘selamat’ di-delete oleh admin page tersebut."

* mohdnadri

o "Masuk ke panggung, hanya ada 22 penonton (termasuk kami) daripada 140 kerusi yang tersedia. Ini menandakan filem ini LANGSUNG TIDAK mendapat sambutan penonton di panggung wayang."

* redlinda

o Pembukaan cerita, buat aku tertunggu-tunggu. bukan tertunggu-tunggu dalam erti kata saspens. tapi macam “bila laaa nak keluar muka pelakonnya ni…” sebab awal-awal tu aku rasa macam tengok tayangan slide nota kuliah subjek Pendidikan Islam zaman study dulu. haha berlatar belakang hitam dan bertulisan putih…

o Dengar-dengar kata orang ramai, filem ni harapkan babak ‘panas’ a.k.a aksi di ranjang je yang buat orang beria nak tengok! malangnya, tak berapa nak ghairah la pulak. hissshh! tak best tau! Macam filem ‘Jalang’ lah. harapkan tajuk filem je JALANG! tapi plot cerita tak jalang langsung! macam haram ada laaa!

* anakperak

Cerita ini bercorak keagamaan. Cerita ala-ala drama televisyen bila waktu puasa. Cerita ini tidak seteruk mana seperti yang telah digembar gemburkan oleh wartawan sebelum ini. Golongan yang kritik cerita ini adalah terdiri dari
+ Panas badan tengok cerita berunsur agama.
+ Tergolong dalam kumpulan lelaki lembut.
+ Anti dengan filem melayu.
+ Anti filem bercorak keagamaan

***..........me speechlesssss...........

2 comments:

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam ;)
same..x tergamak nak meleburkan rm10 tgk cite ni kat pawagam..huhu..

Wahida Nasution Thakhrim said...

kawan ajak tengok semalam tapi dia kalah undi 3-1 ha3.. akhirnya kami tengok harry porter..

Post a Comment