Sunday, January 30, 2011

sayu HAti aka berderau darah...........



BATU PAHAT: “Berderau darah saya apabila melihat sekujur tubuh bayi dengan kesan darah di dalam longkang yang belum siap sedalam hampir setengah meter.

“Apabila menghampiri longkang berkenaan, saya dapati bayi lelaki itu dalam keadaan bogel dan mengereng, lengkap dengan tali pusat dan uri yang belum dipotong,” kata pekerja kontrak, Hamid Marsuki, 43 yang menemui mayat itu dalam longkang yang masih dalam pembinaan di sebuah rumah di Jalan Mekar 5, Taman Mekar, Ayer Hitam, dekat sini, semalam.


Menurut Hamid, dia merasakan ibu bapa bayi berkenaan mungkin membuang bayi itu pada lewat malam atau awal pagi semalam kerana pada jam 8 pagi hingga 10 pagi kelmarin, mereka masih menjalankan tugas membina longkang dan tembok rumah di kawasan itu.

Mayat bayi lelaki dipercayai baru dilahirkan itu disyaki dibuang tanpa belas kasihan apabila ibu bapa bayi tidak membalut kain pada bayi itu dan meletakkannya ke dalam longkang yang mengalirkan air.


Keadaan itu menyebabkan bayi berkenaan maut dipercayai akibat kesejukan atau lemas akibat air di dalam longkang.


Hamid berkata, dia melihat mayat bayi itu pada kira-kira jam 8.10 pagi ketika ingin menyambung semula tugas pembinaan longkang di kawasan rumah berkenaan.

Menurutnya, sejurus melihat jenazah berkenaan dia terus menghubungi balai polis berhampiran sebelum sepasukan polis menjalankan siasatan dan mengambil mayat bayi untuk siasatan.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ibrahim Mohd Aris berkata, sepasukan polis dikejarkan ke tempat kejadian sebaik menerima laporan.

Katanya, mayat bayi lelaki cukup sifat itu ditemui dengan tali pusat serta uri belum dipotong dan dihantar ke Hospital Batu Pahat untuk bedah siasat.


Menurutnya, berdasarkan keadaan mayat, pihaknya percaya bayi itu dibuang dalam tempoh 24 jam lalu dan tiada kecederaan lain ditemui padanya.


“Kes disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dan cuba membuang bayi, di mana jika sabit kesalahan seseorang itu boleh dipenjara dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.


“Berikutan itu, sesiapa yang tahu atau melihat kejadian ini diminta menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan,” katanya.


Friday, January 28, 2011

Dear Hubby


Happy Besday Papa....
Mummy syg papa sgt2...
Thank coz hadir dlm hidup mummy....

Mummy thu, mummy tak derlah reti nak romantik2 ker...
suprise2 mcm deko2 eric...
tapi nie jer yg mummy mampu anta kat office papa.......


happy old day....happy besar day,....happy besday...............

Thursday, January 27, 2011

Perbezaan masa Bujang dan Bila dah Kahwin

Hebat kan........oooo bagusnya pasangan tu...
romantiknya pasangan tu........
nampaK comel jer pasangan tu.....mcm pinang dibelah2
**bila org ckp mcm nie barulah keluarga harmoni 

tetiba hari nie mak terajin nak update blog....motif utama tetiba tadi terfikir aper perbezaan yang amat ketara bila time bujang aka bercinta dan time dah kawin..banyak wow perbezaan dia...meh mak nak senaraikan perbezaan satu demi satu dari pengalaman tersendiri dan hasil dari menganyam ketupat dengan kawn2 sambil makan ice cream float rehat tadi....
 
1. Telefon

time bercinta :-
  • telefon pergh macam nyawa der...tak senang duduk dibuatnya bila tertinggal kat umh..mau sanggup patah balik sebb tertinggal tpn jer.....
  • hpn harus lah 24 hours melekat kat tangan ...sambil tdo pun pegang hpn mana nak cari
  • hpn tak pernh senyap sekejap2 bunyi...tak sms mesti call..nak lagi canggih 4G .puas nampk muka.......
  • time nak tdo lah mesti kene wish gud nite & call kalo tak alasan tak boleh tdo der...hebat tak hebat
  • Tak habis dengan call/sms tiap2 hari jumpa..katanya tak lengkap hidup....
Dah kawin
  • Telefon kalo tinggal *eh tak per bukan ader org nak call dah tak pyh 24 hours dah hpn tu....dulu hpn letak sebelah...skrg tinggal mana2 pun tak per...boleh kira ar berapa kali jer pegang hpn 
  • nak tdo tak der nak wish2 gud nite dah..tahu2 memasing dah kuar muzik dah hahahah.....
2.Gambar

Bercinta
  • Harus lah gamba jadi wallpaper tak kisah hpn/computer...*rindu katanya.....kononya 
  • Dlm purse/dompet penuh lah gamba sampai kat duit pun letak gamba **amik ko mana nak cari...
Dah kahwin
  • wallpaper hpn/pc tak der gamba2 muka dah...gamba dah tukar dah gamba2 alam semulajadi *katanya sejuk mata nak pandang...pencinta alam lah kononnya.....kalo dah ader anak lak....heboh penuh hpn gamba anak **heheheh
  • purse/dompet dah tak der gamba kiter dah gamba anak jer penuh...nak letak gamba kiter ** heboh lah tak der gamba *semak katanya??hebat kan
3. Makan

Bercinta
  • punya lah cover baik...kunyah pelan2..makan pun sikit jer..takut gemuk katanya.....nak lagi best bila time order makan..memasing berebut...*u order lah dlu *u orderlah dulu ....yg pening nyer org amik order lah...dari berdiri siap dah boleh duduk sebelah hahahah
  • makan sikit jer dulu....*takut gemuk katanya
Dah kahwin
  • makan punya lah tak igt kul 12 mlm pun makan lapa katanya.......hahahahhah
  • bila nak order makan..dah tukar ayat****i order dulu hahahahha....hebat kan?

4.Penampilan

Bercinta
  • baju memasing tak nak kalah....nak 2 bila time nak kuar besoknya..malam nie dah fikir nak pakai baju aper..warna aper...rambut nak macam mana....***nak lagi romantik buat deal pakai baju sama kaler..sehati sejiwa katanya....
  • punya lah jaga makan & pakai ....takut pak we lari katanya........makan sikit2 jer .....siap boleh diet...
Dah kawin
  • baJu amik ko....pakai larung jer..janji ader..kaler dah jadi lintang pukang...tak pun pakai kain batik jer senang............penampilan dah out dah.....**tak sempat katanyaa
  • badan lah tak payah cerita..naik bagai belon angin.....................selagi tak masuk BULan Ramadhan Makan -Makan jerlah kerjanya.........

Nie lah antara mEK Nam Mek Nam bercerita masa time rehat tadi ... macam mana lah baru keluarga nak harmoni..aper2 pun jgn ader yg terasa lah..benda nie cuma andaian semata2 jer..tak der kene mengena ngan hidup saper...kiterog just cerita2 bagi menghabiskan masa rehat jer tadi......

jangan lah kiter jadi mcm nie ok....bercinta lah setiap hari....baru lah keluarga harmoni......***mcm sy, hubby & zareef katanya every day is friday nite.......hahaha ader kene mengena ker???

jangan lah jadi mcm habis madu sepah dibuang..........
 
 

to my Beloved Hubby

esok kan.....
""
esok kan.......

Kan 28.01........

sedih sgt2.....

""
esok besday hubby....pening paler nak bg aper nie..
"nak wat surprise aper"
tak kan tiap2 tahun nak bg kek???

**nak delivery aper tok dia nyek??? 
masa dah suntuk dah....wish kat umh jer lah..........lagi romantik heheheh......

to My charming sweet 17th hubby
i wish u happy becoming besday..
May god bless you
May all ur besday wishes come true

we love you this much(____________)***alamak sikit lah.....ok tukar ayat
we love u so much!!!!

Wednesday, January 26, 2011

dia baru nak Hidup......baru bernafas....baru kenal dunia

KLANG: Seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan ditemui mati ditikam, dipercayai oleh ibunya di sebuah rumah sewa di Batu 4, Kampung Jawa di sini, Selasa.

Mayat bayi yang berlumuran darah akibat ditikam beberapa kali itu ditemui di atas pelapik plastik dalam bilik air rumah berkenaan.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Supritendan Zahedi Ayob berkata, wanita Myanmar yang mempunyai kad Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Orang Pelarian (UNHCR) dipercayai melahirkan bayi itu kira-kira pukul 9 pagi tadi.

"Wanita berusia 23 tahun itu dikatakan melahirkan anaknya bersendirian dan menyembunyikan diri dalam rumah sewanya.

"Polis mendapat panggilan pada pukul 12.45 tengah hari daripada orang awam yang mengesyaki sesuatu berlaku di rumah suspek," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata wanita itu ditemui dalam keadaan lemah dalam rumah itu dan polis turut menemui sejenis objek tajam yang dipercayai diguna dalam kejadian itu.

Mayat bayi berkenaan dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) di sini untuk bedah siasat manakala wanita terbabit yang ditahan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan bagi membantu siasatan kes itu, juga dihantar ke hospital yang sama untuk rawatan.

Sementara itu jiran wanita terbabit, Mohamad Salim Nur Syuri, 35, berkata semalam beliau melihat wanita itu masih mengandung.

"Semalam saya lihat perut besar, hari ini sudah kempis dan pagi tadi saya nampak bahagian belakang dia penuh dengan darah," katanya. - BERNAMA

****sgt sedih bila aku tgk berita smlm ...pastu nampk polis tu dukung mayat tu.......huhuhuhu

Monday, January 24, 2011

klinik..klinik...mama mia...OMG

meh sini..aku nak cerita .....klinik baru sedang dibuka dia Presint 3..moh ramai2 serang....selalunya berasak2 org klinik kat P9 huhuhuh..
klinik nie sebelah bersebelahan dengan kementerian pertaniaan dan asas tani , Presint 3....

nak dijadikan ceritanya aku pun punya lah ramah..beramas mesra dengan ader akak naik satu lift kat tempat aku..aku borak2 lah taya ..nampk dia pakai baju nurse of course lah keje spital kan...tak kan askar lak hehehe....
 
aku: nak pergi keje ker***ramas kan...padlh dah tahu lagi mau taya...
nurse lift: yer..sy masuk shift pagi
aku: ooo aku pun ckp lah hospital ptjya ker klinik p9
nurse lift: tak lah kat presint 3........**time nie aku mcm ternganga
aku: ader klinik ker kat situ.....baru buka nyek?
nurse lift: yup baru bulan 12 aritu..............**hahah patut lah aku tak tahu sebb lama tak cek up kerajaan 
 
jakun rupanya aku hehehehe

--------------------------------
perbualan ditamatkan sebb lift dah sampai heheheh



 nampk mcm santik kan..............


**gamba2 nie..comfom lah bukan aku yg amik
**gamba ini ehsan dari pak cik google..terima kasih pak cik google

Klinik Kesihatan Putrajaya (Presint 3)
Unit 4 & 5, Tingkat Bawah, Bangunan 3C-4,
26, Boulevard Presint 3,
Persiaran Perdana,
62675 Putrajaya.

Tel : 03-8888 0241
Faks : 03-8888 0264

Friday, January 21, 2011

::Mood today.......::

::Mood Hari nie terasa Malas lah........**windu nak bergoyang cam shin chan::
Mood nak berBloging ker Bw pun mcm SUam2 kUku jer....

Ok lah Jumpa MInggU dePan nyek...
Minggu NIe Mak Ader Kelas Kat Puncak Perdana

Happy weeKend.....!!!

Wednesday, January 19, 2011

CONTEST AKU, DIA & KAMOO! by unguisme



Contest aku, dia & kamu cam menarik jer!!!
nak join klik banner tu nyek....
i like gamba2 nie..heheh harus lah sebb aku suka bergambar..
meh sini aku pertaruhkan gamba kat bawah nie.
''
''
''
""
""


nie lah gamba yang aku pertaruhkan...salah satu syarat dia mesti bertiga...
Ini adalah dunia kami.....aku dia dan kamu ....
Yang pegang botol susu tu boyfriend, bff , hubby merangkap bapa kepada si kecik yg minum susu tu..yg gedik mcm pelangi yg bajet comel sebelah tu aderlah aku huhuhu......
gamba nie masa kiterog cek up si kenit 4 bulan...
mcm Pasangan Bahagia tak kiteorang **hehehhhee


Hppy tHaipusam.........



Thaipusam is a Hindu festival celebrated mostly by the Tamil community on the full moon in the Tamil month of Thai (January/February). It is celebrated not only in countries where the Tamil community constitutes a majority, but also in countries where the Tamil community is a minority, such as Singapore and Malaysia.The festival is also referred to as Thaipooyam or Thaippooyam (Malayalam:, Taippūyaṁ ). The word Thaipusam is derived from the month name Thai and Pusam, which refers to a star that is at its highest point during the festival. The festival commemorates the occasion when Parvati gave Murugan a vel (spear) so he could vanquish the evil demon Soorapadman. There is a misconception among people that Thaipusam marks Murugan's birthday; however, it is believed that Vaikhasi Vishakam, which falls in the Vaikhasi month (May/June), is Murugan's birthday.

::happy thaipusam kepada yang menyambutnya......until now i still wondering kenp or why thaipusam suka cucuk2 anggota badan....**tak sakit ker???::

'Bloglist Anastasyea Bulan Februari 2011'

 
 
nak join klik banner atas tu....kalo rasa tak puas jugak boleh klik link nie ANASTASYEA  

Kenapa saya nak masuk bloglist nie....sebbnya harus lah nak up trafic aku yg mcm semput nie...
kedua sebb nak ader ramai kawan...kan org kata bercinta biar sepuluh satu berkawan biar seribu tak gitu ker??
yg ketiga nya...harus lah sy nak masuk dlm bloglist anatasyea yg meletop nie!!!

jom reramai join bloglist 2011 anatasyea nie.......

 
 
 

:: taK terkejar aku:

Untuk pertama kalinya dalam minggu nie straight aku tak mkn GAJI BUTA!!dan Untuk Pertama kalinya aku sampai tak sedar rupanya dah kul 5...selalunya 15mint sebelum kul 5 dah standby kat punch card.....***bagus fiza.....
Meja aku tak payah ckp lah....berselerak giler2 vavi punya....dah mcm meja PAP dah bukan PA....
giler manyak keje..pepagi bos dah dok depan nie suh wat keje.........giler ar...nak bfst pun tak sempat........
ntah aper musim ntah minggu nie bz dia lain macam....

dengan assgment melambak2 tidak dlam i-class tu...
kalo balik umh comfom lah tak sempat nak buka buku.......

sori tak sempat nak BW minggu nie....huhuhu mesti minggu nie mR BE tak bg duit....:(

**ok nak buat keje..karang menjerit bos taya surat dah buat belum......chowwww

Monday, January 17, 2011

AF 9 Yang Terakhir....Sikit pun tak kisah.lalala

mak terbaca news paper ..katanya AF 9 nie yang terakhir ...sikt pun tak rasa aper?sikit pun tak kisah?ader kalanya bosan sebb banyk sgt2 sgt dan sgt rancangan yg menyanyi menyanyi nie.....jelek lama2 hahahah**jujur tak??

dari rancangan menyanyi si kecil, idola kecil, samapi lah ke besar......ader jer tak pernah putus..
cuba lah kan buat rancang macam nie kat malaysia
"""
""
""
""
""
""
alah mcm kat bawh nie
""
""
""
JUNIOR MASTERCHEF is freaking me OUt!!
OMG ...ko byg kan semuda umur 8 tahun tapi masak dah mcm chef jer...mak tabik spring lah..dulu mak pun masa umur-umur mcm tu tahu main korek2 tanah jer hahahahah tak pun mandi sungai.......

**nie antara peserta2..
**becoming chef!!

buat rancangan mcm nie kan bagus..mencabar minda & mengasah bakat kanak2 lagi...hahahah


BE di Tahun Baru...Thank Mr NuffNang......


walaupun sikit jer...tapi berharga
BE di tahun baru 2011
TQ Mr NuffNang.....we Love so this much (_____________)**cukup tak..!!!

Saturday, January 15, 2011

Bila LelaKi jatUh cinTa Memg hebat!

Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama..
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya .
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya ..
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan .


fakta Cinta.....

  • "Bila awak nak cari teman lelaki?"
  • "Bila awak nak kahwin?"
  • "Awak bila nak tamatkan zaman bujang?" 

Korang rasa tension tak bila org taya soalan2 mcm nie???kalo lah aku comfom lah tension sampai rasa nak bunuh diri eh slh bukan..sampai teremosi satu hari suntuk tu kalo org taya soalan2 mcm tu.....huhuhuhu

cinta bukan lah dtg bergolek kan....kene usaha & terus berusaha..tapi kalo dah berusaha kuat giler nak mati tapi jodoh tak sampai lagi memg tak guna lah..bak kata org belum sampai seru lagi........

 cari lah teman korang sebaik mungkin kerana..........19.23% penceraian berlaku kerana tiada persefahaman!

meh aku nak kongsi sikit fakta cinta ku......
  • Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor kekuatan mental dan bukannya fizikal.
  • Tak payh lah bazirkan emosi atau wang terlebih kepada seseorang lelaki sampai lah korang pasti & tahu dialah lelaki ideal bakal suami awak.
  • Di dalam dunia sekarang lebih ramai wanita yang tidak berkahwin berbanding lelaki! **nie memg pasti lah sebb skrg perempuan zaman lebih pentingkan kerjaya bila dah berjaya baru nak cari suami tapi time tu dah tua hehehehe 
  • wanita perlu mengetahui kekuatan dirinya dan menggunakannya untuk memikat lelaki.
  • Lelaki ideal mungkin satu dalam sejuta Jadi, cari lah lelaki korang tu nyek.....sampai jumpa lelaki idaman....
  • jangan terlalu murah atau terlalu mahal..........jgn sampai jualan mega sale pulak hati korang tu
  • Saiz badan dan fesyen pakaian tidak menarik perhatian lelaki ......**nie sendiri fikir lah nyek...
  • Jangan bercinta dengan lelaki kerana rasa bersimpati dengannya!!!nie jgan2 jgn dah jangan sama sekali sebb memg comfom perasaan simpati tak boleh berubah menjadi cinta....
  • dan paling penting...be yourself & love yourself dulu baru nak love love orang lain...tak mau hipokrit2 jadilah diri anda sebenar...........


i love my self, my hubby, my son & my family so much!!


Friday, January 14, 2011

Giveaway "My Fav..!"

**nak join klik gamba ini!!!

1) Terbuka kepada blogger sahaja.(done)
2) Jadi follower belog ini.(done)
3) Buat 1 entry mengenai Giveaway "My Fav..!" (done)
4) Sila jawab soalan ini. (done)

i) Awak ada favorite colour/s tak?,
ii) Kenapa awak suka colour/s tu? and
iii) share some picture yang berkaitan dengan colour favorite awak!

4) Jangan lupa tinggalkan komen ada beserta link entry yang awak buat tu ;)(done)
5) Giveaway akan bermula pada 8/1/11 - 21/1/11.(hope Menang)


My Fav color : is Pink piNky.....**comel kan.....muntah plizzz..
knpa sy suka pink sebb sy rasa bila sy pakai kaler pink sy bertukar menjadi **betul ker??....cute, Comel,santik menarik ko memg the bom lah dan tak lupa jugak georges**betul ker eja cam nie..abaikan

Hampir majoriti barang2 sy semua pink, dari kete barang umh dan lain2....heheheh sampai hubby pun naik juling tgk pink sana sini.............

tengaHari nie Nak buat Aper nyek?

tengahari nie nak buat aper nyek?

kan hari nie hari jumaat rehat sgt2 lah panjang
dari 12.15 hingga lah kul 2.45**panjang kan??

nak pergi Alamanda ..mls dah busan dah...

nak Pergi Pasar Tani**lagi ar aku pemalas lipas nak sesak2 dah tu berpanas2 bagi....

Nak tdo**karang menternak lemak pulak...

aper nak Buat nyek?
''
'''
''
''
**tgh berfikir
yess!!!!
''
''

sy dah tahu dah...mau ge car wash cuci kereta kitty sY!!!
sgt lama kerete tu tak basuh........
aku rasa dah 3 bulan tak basuh hehehe
 
**saper2 yg nampk jgn langgar ok kete nie........nie kete kesayang sy!!!

nak Ckp aku Jakun......sikit tak Kisah

Assalamualaikm ....uppsssss selamat pagi korang.....
meh mak cik kiah pekasam nak cerita...
nak ckp mak cik nie jakun ker?lamppy ker?lampin ker?? sikit pun mak cik tak kisah
semalm aku main lah ngan remote astro aku..tertiba aku terjumpa 
astro First!!!**korang tahu nie???aku baru tahu semalm
format astro first lebih kurang mcm wayang jugak lah....
saluran 480....
***gamba dicuri dari skrin tv umh aku......
setakt nie baru 3 cerita ditawarkan ..let cek it out!!:-

*cerita damping malam yang konon2 seram tapi bila hbs cerita semua org ckp **membazir jer beli tiket wayang........
**cerita ngangkung.......pasal hantu jugak tapi hantu kelakar yg konon2 pecah panggung tu
**cerita aku masih dara ........cerita nie no komen sebb aku tak dara lagi ahahahahha

lepas nie tak payah dah berebut2 nak amik tiket wayang & beratur panjang
tgk astro sudah......astro kan "Macam-Macam Ada"!!!

::gajah pUn keLuar dah....

**kesian kat gajah betina nie kene rempuh dengan lori kontena
**aper jadi ngan anak2 dia??
**hilang dah seekor gajah.....

tgk nie lah jadinya bila dan bila hutan ditarah sana sini....nie lah jadinya bila pembangunan terlalu pesat sehinggakan mengabaikan alam sekitar???wujud lagi ker bandar hijau?kalo setakat pokok2 bunga taik ayam yg menghiasi???ok abaikan tu semua kekadang naik marah jugak kalo tgk org sikit2 tarah hutan...habis semua gondol hutan dah....

aku rasa lelama semua binatang-binatang pupus...kiter hanya  boleh tgk dia kat Zoo jer......erm  bila esok anak cucu cicit taya mana habitat asal binatang2 nie......jwapan nya dekat zoo!!hahahaa

aper jadi ngan ekosistem negara kiter....sampai gajah pun keluar ???bila binatang yang paling besar dah keluar maksudnya tempat tinggal dia telah dicerobohi oleh tangan2 kotor yg hanya mengaut untung.........aper nak jadi ntah**sambil geleng kepala???

Manusia mati meninggal kan Nama
Harimau mati Meninggal kan belang
dan Bila GAJAH mati habis penuh Jalan Raya......***heheh

p/s: jgn hanya memikirkan untung semata2 tanpa menghiraukan yang lain kerana mereka juga berhak di atas muka bumi ini.......!!

Thursday, January 13, 2011

kami DItaja...!

kami di taja..oh tidak sama sekali
untung lah kalo kami ditaja....
kami bukan artis pun sampai ader org nak taja2 nie
kata org rezeki jgn ditolak musuh jgn dicari....
dah Orang nak belanja...aper lagi kiter on jerlah kan??
bukan senang org nak belanja nie...
''''
''''
'''''
'''''

Motif utama Nak bgthu
tengah hari tadi kami Mkn KFC !!!!
 
sedap hingga menjilat jari!!aku amik snake plate jer..igt kan nak amik yg 3 ketul tu tapi segan lak karang org ckp aku mencekik lak.......hahhaha
lepas makan KFC aku makan icream lagi.....pergh memg menternak lemak lah aku lunch tadi....**huhuhu malam nie tak nak makan lah..nak diet hehehe.....
 
 
kfc idaman ku selalu......
 
**kami pergi bersama zana & saya
**sila abaikan si gemuk ....yg pakai baju putih purple tu ..sibuk jer nak interframe jugak.....
**Ya aMpun teMbamNya pipi ku!!nafsu makan tu skrg tidak terkawal!!

bila dah makan kenyang........nak2 office lah sejuk giler nak mati
perjalanan semakin pelahan
mata ku semakin berat.....
bos lak tak der......
aper lagi


sempat lah aku tdo selama setengah jam hingga kan telefon bunyi baru aku terjaga hahahah!!!!

ok..ok sy dah bangun...**sambil mengeliat & buat2 muka comel
Selamat Petang semua!!!!


**jelek kan gamba nie!!!hahaha

Zareef sok jadi PemaIn boLa nyek???


entry pendek

untunglah...

sekelip mata dpt RM 65,000.00x25 org ...kerajaan malaysia bg

tu belum yg kerajaan negeri bagi

mood jeles!!!hahaha

Wednesday, January 12, 2011

Eating carrots 'makes you more attractive'

LONDON (AFP) - – Eating strongly coloured vegetables and fruit such as carrots and plums makes people more attractive, according to a new British study.

Researchers at St Andrews and Bristol universities studied the relationship between skin colour and attractiveness, and found people with a yellow skin hue were perceived as particularly healthy and attractive, the Grocer magazine reported.

They also established for the first time that yellow pigments, or carotenoids, from certain fruit and vegetables played a key role in producing yellowness in skin.

As part of the study, 40 volunteers rated 51 Scottish Caucasian faces for healthiness and attractiveness.

The results will be published in the journal Evolution and Human Behaviour in March, the magazine said.

Ian Stephen, one of the scientists involved in the project, said the link between yellowness and carotenoids opened up new strategies for encouraging young people to eat more fruit and vegetables, especially as it took just two months of increased consumption to produce visible results.

He told the Grocer: "Telling people they might have a heart attack in 40 years' time if they don't eat more healthily is one thing. What we can do is say, 'This is what you could look in a couple of months if you increased your fruit and veg intake'."

p/s: kalo nak attractive makan carrot banyk2!!!

New Year Giveaway!! -Ayeen's

yer yer..
sy selalu mengaku yg saya comel & cute lah & gebu lah dan lain2..tak kisah lah...yg pastinya aku nak masuk contest nie sebb hadiah yg ditawarkan semua comel & colour2 full der..
saper tak nak..nak2 kalo benda free.......
barang dah comel kalo pakai mesti lagi comel kan.............**pliz sy nak menang....

bg lah sy menang plizzzzzz.........huhuhuh


1- jadi follower blog ayeen ni dan letakkan link blog ayeen kat blog korang.(done)
kalau nak letak ayeen nye banner pon bleh jugak..sila amek disudut kiri blog..
2- buat entry pendek / comel tentang giveaway ni + gambar kat atas ni boh skali...(done)
3- tinggalkan komen anda kat entry post ni tentang penyertaan korang, dgn linknye skali..(done)
4- tenkiu ;)(most welcome)


**klik pada banner kalo nak join!!!