Friday, February 11, 2011

Menghargai dan diHargai

Assalamualaikum & selamat sejahtera semua.......

Menghargai & dihargai

 menghargai dan dihargai..hari nie jumaat kan aku mcm touching2 sikit ahks...biasalah jumaat kan mood bergelora...topic aku nak tulis hari nie menghargai dan dihargai...pada aku maksud menghargai dan dihargai ialah rasa terima kasih/menerima dengan ikhlas ataupun penghormatan...jadlah seorang yang tahu menghargai dan dihargai...jgn lah jadi seperti kacang lupakan kulit **ader kene mengena ker?

ok lah aku bg contoh yg paling senang besday sebb kejap lagi kan besday aku..tapi aku bukan org2 jenis mcm nie..yg tak tahu menghargai & dihargai..even dia bg barang harga 5 sen pun aku igt samapi bila ...itu lah dinamakan menghargai dan dihargai....giler aper saper yg tak suka dihargai .....sebagai contoh Besday kalo org bagi hadiah tu jgn lah buang dlm tong sampah ....kalo nak buang pun ..buang lah kat luar ......*aper tak kecik hati ker kalo ko bg hadiah ..dah tu last2 hadiah tu masuk tong sampah...giler aper? terluka der org yang bg tu......penat2 org tu bg tapi nampk mcm tak dihargai kan??what the fuck! pengajaran tu lah last bagi..tahun2 akan datang no way der...

pengalaman besday yg kedua lak...masa tu aku kat zaman2 dulu...satu umh kan gonjeng kepala masing2 amik ko....ader lah satu besday hamba allah nie...kiterog rancang lah sama2 nak buat surprise kat dia....alah kalo setakat pancut air, baling tepung or kunyit biasa lah kan??aku pun pernah kene dengan dak2 umh lama aku.....tapi nak dijadikan cerita...disebbkan surprise tu lah...si hamba allah nie tak suka, dan menyebabkan pergaduhan.....tgk tak menghargai kan? memg lah tak dinafikan tak semua org boleh terima benda2 nie..tapi alahai lalah lah chill beb....itu lah last kiterog menyambut hehehe

kekadang benda2 mcm nie simple jer kan..tapi dia punya penangan dia amik ko..sampai kesudah igt..bak kata org2 *aku igt sampai mati* hehehe jangan lah kiter jadi golongan yang tak tahu menghargai dan dihargai...akibatnya nanti jadi terluka tapi cover.......hehehe so renung2 dan selamat bercuti semua





0 comments:

Post a Comment