Thursday, April 28, 2011

What im feel toDay?

super duper stress....
double triple streess........

giler ker aper?
esok exam first paper...
buku tak baca lagi....
alasan sebb malas lagipun paper nie banyk membaca..sumpah aku tak minat membaca...

bos aku lah happy?
sebb??

sebb??

naik pangkat lagi.........lagi2 naik pangkat........

yg aku lah triple stress sebb nt ader bos baru!
tak suka tak suka tak suka!

bos nie dah ok dah........dah giler charming, friendly, n super duper cool.........

sedih lah bos.........bos......!!

Thursday, April 21, 2011

bakal Tunang Ashraf Muslim......OMG....melepas den


gosip gosip..gosip....
ashraf muslim nak tunang........pastinya ramai lah  hati2 yg kecewa dengan berita nie...
saper tak kenal ashraf muslim...berperwatakan baik dan sopan santun dan alim dan pengamal perubatan islam hehehe......

alah yg selalu berlakon jadi watak2 ala2 ustaz tu heheh

aper2 pun tahniah kepada ashraf muslim!!!


nie lah ashraf muslim.......

dan 

mempersembahkan bakal tunang dia....
""
""
""
""
""
""

**bakal doktor

tahniah......sumber diperoleh dari oh bulan....
.

uii mangaih.Kad Kawin ko.....oh zed zaidi

wah korang dah tengok kad kawin zed zaidi....??
gempk n lain dari yg lain...hahhaha lepas nie barang kali muncul kad kawin twitter, tagged, myspace, friendster...dll...
pagi tadi aku dgr radio kata zed zaidi nak menamatkan zaman bujang ngan natalia....

tup2 dpt lah email..kat kawin zz nie.....hahaha
tema facebook....
mana tak nyer berkenalan melalui facebook nie.........hehehe....aper2 pun jom let cek this out...

cool der...
""
""
""
""


facebook punca perkenalan mereka hehehe.....

cool rite?lain dari yg lain

final Exam Is Coming Around!!

Pejam celik pejam celik..
rasa mcm baru semalam jer masuk kelas....
tetiba lah nak final....
wakakak takut der...baca aper pun tak lagi...
tgk buku lagi lah haram jadah nak tgk hahahhaa....

sem nie aku ader 4 paper jer final...so chaiyokkk....

29.4.2011
05.05.2011
08.05.2011
09.05.2011

Chaiyok fieza......hehehe

p/s:tulah dah tua2 baru nak belaja....hahahah

Monday, April 18, 2011

hidup tu jgn nak Perasan Kot Hot-Hot sgt boleh tak?


pelik?jeles?menyampah?hot?konon glamour?mcm ko sorang jerlah yg ader kat dunia nie?bajet cam bagus?aper yg ko buat semua best?semua org terhegeh2 nak tau?bajet semua orang adore ko?bajet baby doll ker aper?

pernah tak korang jumpa hamba allah yg bajet dia sorang2lah yg hot hot taik ayam, dia sorang lah yag paling best.......pergh rasa nak bg kaki jer kalo org mcm tu.......menyampah pun ader kekadang........yg aku lak layankan jerlah mahkluk2 mcm tu..bg puas hati dia.....nak kata dia best aku iyer kan jer........**sebenarnya mals nak layan.......

hidup nie tak perlu lah nak berlagak sgt..tak kemana lah hidup ko......balik ke tanah lak nt...berbungkus baju puteh se-ela baru 10 rgt murah jer..tak pyh nak pakai barang mahal2 sgt..biasa2 sudah...janji santik........tak perlulah nak berbungkus dengan sutera dan intan permata samapi the whole world ko bgthu....yg aku lah biasa lah *iyerkan jer hahahaha............aku jeles??Sumpah tak ok..........tak kuasa aku nak jeles dengan benda2 mcm nie........
 
hidup tak perlu nak bangga sgt....biasa2 sudah...bajet semua org suka ko lah, bajet semua puji ko lah kalo ko mcm tu.........hai lah labu..ko buat mcm tu org kutuk belakang der....biar lah ko ngan labu labu nyer...........ko nak kutuk aku pakai tudung pelik lantak ko lah......aku senang jer aku iyerkan jer......hahah
 
dah lah males aku nak cerita panjang2 pasal ko..buat tambah dosa kering aku jer.......sendiri fikir lah nyek..hidup tak perlu nak menongkat langit..berpijak lah dibumi yang nyata......**saper yg terasa buatlah tak ader rasa nyek..........

Thursday, April 14, 2011

CUTE STUFF FOR GURL & BOYS




Beg Car Bag
2 size (M/L)
M=35
L=45


Double site Hat ( 12 colour )
RM 15 
 
 Lamaze (hand)
RM 10 pcs


sleeping beg 
RM 35


call -012-4559046 or email to me miz.fieza@gmail.com


PRE-ORDER PYJAMAS 1 FOR 23 / 5 PCS RM 100













ALL PRE-ORDER PYJAMAS( MID OF MEI)
COME AND GET IT...CHEAPER N CHEAP 
1PCS=23
5PCS=100
(NOT INCLUDING DELVERY)I
 
18-24
2T
3T
4T
5T
6T

Tuesday, April 12, 2011

makan jgn sebarang makan.....cakap pun jgn sebarang ckp...

baru2 nie punya lah heboh pasal cendawan kan?mula2 pasal telur tiruan pastu pasal cendawan lak......hai ya mcm2 der....yer yer yer..aku org kampung jer dulu........mak n ayah aku ader kebun getah/kepala sawit jer untuk menyara 9 anak dia....tak derlah ader company or busniess yg berjuta...hahahah

cendawan liar nie...kalo taya aku comfom lah aku pernah makan.....siap selalu kutip lagi tau.....nak nak time musim hujan...memeg mcm peribahasa karam singh lah......*bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan** kalo dulu makan ok jer..mak aku suka masak lemak cendawan yang first tu.....pergh sedap wowo......lagi sedap dari cendaawan yg tanam2 nie...........maybe sebb sekarang cuaca dia lain mcm kot........

so aper2 pun lepas nie......makan jgan sebarang makan ok........makan lah makanan yang tinggi serat!senaman itu penting.........kurangkan makanan yg tinggi lemak***hahahah...pesanan ini dibawahkan oleh miz fieza healty center hehehe.........



lelaki?knp Mesti Malu kaLo beli Pad

al-kisah hari nie mau cerita pasal PAd atau nama lain  bagi PAd ialah tuala wanita dan bukan lah ubat demam yang ditampal di dahi seperti Cool Fever tu......oh.....tidak sama sekali...........PAD bukan untuk ditampal di dahi ok......celup kat air dah tu tampal kat dahi hahaha mengantikan kool fever!eee yakk

kool Fever!!

PAD juga bukanlah tuala mandi tapi tuala yang digunakan oleh wanita semasa period or datang bulan.................period haruslah normal bg semua wanita kecuali yang dah monopousssss...........hehhee......motif aku nak cerita hari nie aderlah pasal kenpa...knpa lelaki malu nak belikan pad???jijik ker benda tu??kotor ker benda tu???aper yg kemaluan sgt nak beli PAd.....eh camon lah der....baru suh beli belum suh cuci pad hahahah****.   heheh kalo suh cuci ntah mcm mana ntah gaya nyerk hehehehe.................

aku nak cerita hari nie...cara laki aku nak menghilang malu semasa aku suh dia beli pad:-

1- Dia akan tengok hpn jer..sikit2 msg aku........*ayg nak jenama aper?wing?maxi?overnite?........sajer jer nak msg tau dia nie...pdhl dah tahu selama nie pakai aper hahahahha.....

2. cara kedua nie kalo dia kemaluan terlampau dan bila ramai orang kat kedai tu........**punya lah time nie segan2 nak amik PAd....dan dan terus tpn aku.....konon pura-pura cakap ngan aku.....seperti biasa soalan yg dia taya *jenama?wing?maxi?overnite?............hai ya tiap2 bulan beli pun lagi mau taya ker??.........**??? 
3. Cara ketiga.........amik gamba kat hpn tunjuk kat tuan kedai........*abg saya nak benda nie?**contoh2 mcm tak tahu langsung n jarang beli lah tu hahahaha

hai lah lelaki.........aper lah kemaluan sangt mau beli pad............so lelaki sila lah jawap ok.......



cerita psal PAD....................*anda pun cuba lah sesuatu yang baru*.....Libresse hehehe.............sssgt selesa pakai dia nie..........patut lah YUNA boleh pakai smapi terjun helikopter hahahaha...............

Monday, April 11, 2011

hadiah untuk bos

sebenarnya niat dihati tu ader lah nak belikan hadiah tok bos aku........
 
sebb.....

sebb.......

sebb........

bukan sebb aku ader scandal ngan dia, bukan sebb nak mengampu dia...tapi 
bulan april nie genap lah 1 tahun aku bersama dia|**eh bukan aku jadi PA dia.........

terima kasih bos....bos terbaik yang pernah sy jumpa.........!!Bos bukan seorang yg Bossy, Bos juga bukan seorang yg Bizi........terima kasih bos..
 
riki punya riki kat google ...
aku pun type lah "hadiah untuk bos lelaki"

sekali......yang kuar yang nie.......isk2 tak patut betul....


**aku rasa hadiah nie sesuai tok org yg tak suka bos dia hehehehehe.............

teruja ko Yer pun..jgn lah samPai Bogel2!!

Streakers of the sporting world


--------------------------------
hai lah mamat woiiiiiii.......teruja ko sampai bogel???
habis disensor.......kalo tak nampk belalai gajah berlari hahahahaha
cara ko tunjukan keterujaan ko lain mcm der.....hahahah...tak pepasal polis main kejar2 ngan ko

Sports fans express themselves. We must. It is our way of life. Some of us walk around in our team's jerseys, some carry flags into stadiums to wave about, some craft signboards with clever sayings that often express disdain for opposing teams.


Which is why it isn't really all that surprising that some take to streaking. Letting it 'all hang out' for the world to see is, we assume, the way some people feel best expresses the sentiment.

In any case, streakers are people too, and more importantly passionate fans. So here's a standing salute to honour the streakers of the sporting world.




Friday, April 8, 2011

::hati aku sayu.....air mata tu jatuh.......::

Ya Allah Ya tuhan ku....terima kasih Ya Allah kerna memberikan aku zuriat yg cukup sifat dan sempurna..akan ku jaga ku belai amanat mu dengan sempurna dan sebaik mungkin.......

akan ku didik dia menjadi org yang berguna dan taat kepada suruhan mu Ya Allah.......aku bersyukur kepadamua Ya Allah..kerana ku sedar aku adalah hamba yang hina dan kotor disisi mu kerana dosa-dosa silam ku..............Aku bersyukur Ya Allah...


___________________________

Ya Allah andai ku takdirkan bayi ini hidup dan melihat dunia..ko berikan lah kesembuhan dan kekuatan bagi bayi ini.............aku sayu melihat mata dia yang merintih menahan kesakitan.....

Ya Allah andai ko takdirkan bayi ini hidup hanya seketika..ringankanlah kesakitanya............


JOHOR BAHRU - Sukar dipercayai apabila seorang bayi lelaki comel dilahirkan dalam keadaan organ jantungnya terletak di luar tubuhnya sendiri.




Itulah takdir Koh Jun Hao yang kini berusia 14 hari apabila organ jantungnya terletak di dada, bukan di dalam tubuh sebagaimana kebiasaan.



Lebih menyayatkan hati, bayi berkenaan memerlukan 20 kali pembedahan bagi membolehkan jantungnya itu ditutup dengan kulit tiruan.



Bapanya, Koh Guan Siang, 33,berkata, anak keempatnya itu dijadualkan menjalani pembedahan pertama bulan ini di Hospital Kuala Lumpur (HKL).



Meskipun segala perbelanjaan untuk pembedahan menggunakan tabung bantuan perubatan HKL namun menurut Guan Siang, banyak kos lain yang perlu ditanggungnya.



Menurutnya, rawatan susulan Jun Hao terutama bagi kos susu khas dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap hari amat tinggi.



Beliau menganggarkan kos itu kira-kira RM3,000 sebulan yang terpaksa ditanggung olehnya semasa bayinya itu dirawat di HKL.



Thursday, April 7, 2011

tips-tips tok dapt boboy or gegurl.......



Tips untuk mendapatkan bayi perempuan :

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi perempuan.
2.Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so
sperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.
3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm kedalam rahim isteri supaya gen XY dpt diseimbangkan;
Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)
4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)
5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukkan janin):

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali
2. Banyakkan makan buah-buahan
3. Amalan minuman berkarbonat/gas (jgnlah selalu)

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam utk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam
2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”
3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)
Fizikal ibu yg mengandungkan bayi perempuan – perutnya meleper atau membulat rata ke kiri dan kanan.



Tips untuk mendapatkan bayi lelaki:

Sebelum & Selepas:
1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi lelaki
2. Bersama suami pada waktu tidak subur isteri (antara hari dua puluh satu hingga hari kedua puluh lapan /hari sebelum period dr kiraan hari pertama selepas waktu subur) Kenapa dlm waktu tidak subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan gen X/Y yg perlu dikumpulkan perlu lebih sedikit pada waktu ini. Hanya dalam waktu tidak subur ini saja, hormon
suami perlu lebih aktif dr isteri. Agak susah nak dapatkan bayi lelaki tapi depends gak.. (kebanyakan pasangan baru berkahwin selalu dapat bayi perempuan sbb first time bagi si isteri melalui ‘gitu-gitu’ so excited terlebih sikit… tapi kalau merancang, memang mudah dapat bayi lelaki)
3. Suami melepaskan/merembeskan 100% air maninya di dalam rahim isteri dan sedalam mungkin
(Tujuan : mengizinkan kesemua sperma disalurkan kedalam rahim isteri supaya gen XX lebih banyak dr XY; Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)
4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kanan (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu takpun cuba ubah tempat tidur supaya tidak membelakangi suami tapi masih dlm keadaan beralih ke kanan)
5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan laut (seafood) serta daging
2. Banyakkan makan yg berasid
3. Amalan minuman kurang manis

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam utk pembentukan minda bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf
2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama
“Muhammad” atau “Ahmad”/”Amin”
3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)
Fizikal ibu yg mengandungkan bayi lelaki – perutnya membesar atau meruncing ke hadapan.
Selamat mendapatkan baby pilihan anda! Kita hanya merancang dan berikhtiar, tapi Allah swt yang tentukan…

p/s: chaiyokkkk sy ader berusaha tok bby gurl.......barang kali tahun depan heheh!!tak pun tahun lagi satu ...

vIDEO .....XXs

Tolong2 tolong..

males sy nak delete!!

email sy penuh ngan Orang Fwrd 

""
""
""
""
""
""
""
""
""
""
""

Video Yg Famous kat Surat Khabar sekarang!!

sy tak nak Tgk lah tu Semua..........

Wednesday, April 6, 2011

i Got New PC.......HUyehh!!


**that not my hand.....i dun have a lot of *bulu**


-----------------------------------
Let Pic Story Everything......

Thank You!


Tuesday, April 5, 2011

Ku tetap Menunggu.......

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu***aku suka ayat nie hahah aku tgu ko clash!!
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

p/s : i adore lagu nie!!!

Monday, April 4, 2011

zareef dapat wheelcah..............

hai semua.......semlm saper tgk ABP 2010.....
kelakar giler tgk ucop ngan wheelcah dia hahaha....

motif nak bgthu igt ucop sorang jer ker ader wheelcah...zareef pun skrg dah ader wheelcha baru hahahhaa......




excited anak mummy ngan wheelcah baru dia hehehe


ko ader wheelcha???aku ader hahahah