Tuesday, May 31, 2011

Jika Ada Itu RezeKi.......aMin

all about him

karNival seJuta beLia ....Memang hbs 1 juta lah wei


saper tak tahu karnival sejuta belia yang diadakan kat Putrajaya baru-baru....heboh lah nak kumpulkan sejuta belia........org tak pyh lah cakap ramai giler nak mati..parking jauh giler ......n jalan lagi lah jauh giler2 punya........

so berbalik pada tajuk aku karnival sejuta belia .....memg sejuta lah aku hbs lah wei hahahahah meh nak cerita memg seronok lah karnival-karnival nie..memasing mcm karnivor kan........toilet tak pyh lah ckp kotor giler nak mati punya....sumph aku rela tahan kencing balik umh baru kencing tau.......

cer citer....cer citer pasal karnival nie.......MAKANAN DIA MAHAL GILER NAK MATI!!!!!!!!!!!!! aku yg berkerja pun terasa nak membayar makanan yang sangat mhl .ni kan lagi ramai budak2 sekolah......hey bro and sis agak2 lah kalo nak jual makanan pun...tak pyh lah cekik darah giler......kalo sedap tak per gak........
 
***contoh jer tau...sekadar gamba hiasan

nie air cup..kalo karnival org  dah penat mesti lah air yg dia gegar dulu......bayang kan air SATU CUP RM 2.00 .....pada aku cukup2 mahal...........air dia harap jer kata air buah...tapi rasa mcm AIS KOSONG TAU....damn....hbs akak tu kene sound ngan aku........**laki aku sebelah geleng kepala........yerlah aku rasa tak berbaloi kalo aku bayar RM 2.00 untuk rasa air mcm tu.....at least aderlah rasa air gula nie dah rasa mcm AIS KOSONG....memg haram lah akak tu kene.............masing2 kaut untung tak kene tempat......

**gamba curi kat google jer

nie lak nugget....bayang kan harga NUGGET yg bukan ayamas or NUGGET tempura nie....satu cucuk standard pasar malam punya NUGGET RM 1.00 tapi disebbkan karnival sejuta belia nie.........memeg cekik darah ........RM 2.00!!!OMG.........SGT MHL OK........igt nie oversea ker harga nak letak mhl2 tu...

**gamba curi lagi

nie lak gamba nasi ayam........makanan yg paling senang nak makan n cari.......selalu pasar malam harga dlm RM 4.00 jer ............tapi karnival nie RM 6.00 tapi rasa mcm hampeh...........tak berbaloi rasanya.....aku rela tambah sikit pastu makan kat CHICKEN RICE SHOP JER...........

pesanan aku kepada penganjur....pantau lah harga makanan kalo karnival nie diadakn sekali lagi.....kesian kat budak2 sekolah yg dtg bercamping kat situ........heboh lah gah kan karnival tu tapi....................arghhhh KARNIVAL TAK BEST!

Biodata Nora Elena & Seth Tan


Nora Elena memg menjadi penangan betul2.....giler rata2 sibuk cerita ......**hari nie Nora Elena......pastu bila dah sampai office........*wei semlm tgk tak Nora Elena......sweet dan Seth Tan...Bla blaa......itu lah ayat yg aku hampir muak dgr kat oofice nie hahah.......aper2 drama nie memg super duper best der.....yang pelik aperlah tv3 nie letak cerita best time magrib......pergh memg lambt lah rata2 sembyg magrib....kekadang ader yg lambt ader yg burn terus....tukar lah wahai tv3..cerita best2 letak lepas berita kan aman sikit nak tgk...betul ini hakikat der.....

BIODATA SITI SALEHA





Nama : Siti Saleha Mohd Baharum

Panggilan : Siti Saleha atau Saleha

Tarikh Lahir: 14 Mac 1990

Umur: 21

Tinggi: 165 sentimeter

Berat: 50 kilogram

Drama: Kasut Tumit Tinggi (2008), Farah, Kapten Boleh (2008), 5 Jingga (2008), Zaleha, Kecuali Cinta Mu dan Awan Dania musim 2, Nora Elena


Telemovie: Puaka Topeng Putih (2009), Hati Batu (2009), Raya Mona (2009), Kau Laksana Bulan (2009).


Teater: Stage Therapy (2009)
Iklan: Celcom, Wrigley’s DoubleMint (2008), Gillette (2008), Maggi (2008), Nestle (2007), Honey Soft (2006), Pantene (2005), F&N (2005) dan Nescafe (2009).
 
 
BIODATA AARON AZIZ 



NAMA PENUH: Aaron Mustapha Aziz

TARIKH LAHIR: 23 Februari 1976

ASAL: Tampines, Singapura

DRAMA: Haryati 2, Sumaiyyah, Garisan Takdir, Penghujung Rindu, Janji Diana, Cinta Gila, Rahsia Hati, Tuah Kembali, Cinta Lelong, Kasih Tercipta , Nora Elena

FILEM: Evolusi KL Drift, Evolusi KL Drift 2, Bohsia - Jangan Pilih Jalan Hitam, Shyy... Dia Datang, Pisau Cukur dan Datin Ghaira, KL Gangster

KOMERSIAL TV: L'oreal Men dan Celcom

DUTA: L'oreal dan Celcom

NIKAH: 3 Ogos 2003

ISTERI: Diyana Halik

ANAK: Danish Anaqi, 5, dan Dwi Ariana,3.


p/s: aper ape pun memg tak sabar nak tgu pukul 7 semata-mata nak layan Nora Elena........hai ya.....

Thursday, May 26, 2011

bersin tanPa henti........

aper lah teruk benar gamba yg ko guna FIza......
Motif sebenarnaya.......
aku nak cakp......untuk hari nie aku BERSIN TANPA HENTI HINGGA KAN TERKUCIL-KUCIL..........omg.......

something stuck at my nose......

sgt2 tak selesa keaadan ini......bila meja dah penuh ngan tisu akibat hingus ko.........bila tong sampah hanya penuh ngan tisu........ooooooo sgt menyakitikan hidung, kepala dan perut ketika bersin......

p/s: Bos sy MC besok!

MFC Part II

salam semua......
kan semalm aku ckp aku nak terjah MFC mcm mana rasanya........
OMG...........memg lah org ckp bukan fast food tapi slowfood...tapi tak perlah aku maafkan maybe sebb baru buka , semua benda baru n pekerja pun baru tu yg lembab tu..............

orang tak pyh lah ckp ramai giler ....rasa semua nak mencuba cam ner lah rasanya MFC....MFC ok ok lah tapi sedap lagi KFC, MCD & pizza hut hahaha....**maybe tu last aku pergi

nie lah Pandang MFC di waktu malam......tempat & dlam dia memg santik..

nie lah cheezy wedges dia


yg nie lak ala2 spicy mc chicken

ayam MFC,.....nak order pizza tak der lagi.....oven terbakar hahahahaha
jemput makan semua...............
oh lupa amik gamba si machi boy.sebb nyer dia tdo kat dlm stroller.....hamper terlupa lak kami membawa anak hahahah.............

My hubby bg 3 bintang jer tok makanan dia............

yg aku lak........papa ayam dia rasa mcm gorengn ngan TEPUNG ADABI LAH.........HAHAHHAA
P/S:aper2 pun selamat mencuba......biasalah tekak lain2 so coment pun lain2 hahah.........


Wednesday, May 25, 2011

MFC bangi.............

oh......aperkah MFC aderkan sama ngan KFC, MCD, pizza hut, Dominossssss........

acctuly MFC nie baru buka kat bangi......

so malam nie aku nak cek it out cam ner rasa dia.........dari coment yg aku dpt ramai kata makanan ok tapi SERVICE DIA LAMBT NAK MATI....BUKAN FASTFOOD TAPI SLOWFOOD ........so aku nak try lah mlm nie.......aper2 aku story mory esok yer!!!


motif makan luar!!!omg Laki aku gaji hari nie........haha aper lagi paww dia kow2 lah hahaha............

New Arrival .........Ready stok item!!

BOY JEANS
Size: 100-110-120-130
RM 40

RED DRESS
Size : 90-100-110-120-130
RM 35

POLKA DOT DRESS
Size: 80-90-100-110-120
RM 35

BOY PANTS
Size: 90-100-110-120-130
RM 25

KOYUKI DRESS
Size: 80*2-90*2-100
RM 35

SENSUKAI SET (2PCS)
Size: 80-90-100-110-120
RM 40



for more detail email me: norhafizah_jamal@yahoo.com

Tuesday, May 24, 2011

I Adore Lagu Ni.....OMG OMG



Lirik Lagu Zivilia Band – Aishiteru (Aku Cinta Kamu) [Lagu Tema Sinetron Cinta Melody]

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Back to [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa ghairah
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo
Back to [*][**]

uii mak Aii aku igt kat oversea selalu budak lemas dlm kete...nie Machang....OMG OMG


Bapa sangka anak sudah keluar

MACHANG: Seorang budak perempuan tiga tahun ditemui lemas dalam kereta yang tertutup rapat dan berkunci ketika ayahnya menghadiri pengebumian sepupunya di Kampung Morak, Tumpat.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi kelmarin, Nur Izyan Natasya @Aisyah Ishak mengikuti bapanya, Ketua Pengawal Keselamatan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Kota di Kota Bharu, Ishak Salleh, 50, yang diamanahkan untuk mengusung jenazah.
Ishak berkata, dalam keadaan tergesa-gesa untuk mengusung jenazah, beliau tidak sedar tertinggal anaknya dalam kereta kerana menyangka Nur Izyan Natasya sudah keluar mengikuti saudaranya.
“Saya sangka, dia sudah naik ke rumah sepupu yang berdekatan dengan kereta.
“Ketika di tanah perkuburan, tergerak di hati ingin tahu di mana anak saya berada. Saya menyerahkan kunci kepada seorang penduduk untuk melihat apa yang berlaku dalam kereta,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Ulu Sat, dekat sini, semalam.

Ibu mangsa, Radziah Ismail, 42, tidak menduga kesungguhan anak bongsu enam beradik itu mengikut bapanya ke tanah perkuburan adalah kali terakhir untuknya melihat Nur Izyan Natasya.

“Sikapnya yang terlalu riang itu mungkin petanda mahu meninggalkan kami sekeluarga. Saya difahamkan, Nur Izyan Natasya menangis dalam kereta kira-kira 45 minit sebelum disedari penduduk. Mereka kemudian memaklumkan adik ipar saya, Che Mas Mohd Salleh, 55, yang ketika itu berada di rumah keluarga sepupu yang meninggal dunia,” katanya sebak selepas doktor mengesahkan anaknya meninggal jam 12.15 tengah hari.
Sementara itu, Che Mas berkata, beliau bergegas mendapatkan Nur Izyan Natasya yang berada di tempat duduk kereta berkenaan dan cuba memecahkan cermin kereta itu.

“Namun, ada penduduk kampung sempat mengambil anak kunci daripada Ishak.
“Saya membawanya ke Klinik Wakaf Bharu sebelum ke Hospital Kelaboran, Tumpat, tetapi doktor mengesahkan dia meninggal dunia akibat lemas,” katanya.


Monday, May 23, 2011

Kehilangan dIa ...sy terasa......Patutlah lama die tak BW

takziah buat keluarga mangsa......
sangat lambt aku rasa yg aku tahu rupanya dia telah pergi untuk selamanya......menghadap yang Maha Esa......
al-fatihah......

hari nie aku tergerak hati.........*oh nak pergi blog telor dibasuh lah......mcm lama tak pergi....dia pun dah laam tak BW blog aku......

****copy from telor dibasuh.......

Assalamualaikum wbt

Untuk makluman tuan/puan, Abdul Hakim Bin Mohd Kamal (owner Telordibasuh) telah kembali kerahmatullah pada 19 May 2011 bersamaan 15 Jamadilakhir 1432H.

Saya bagi pihak keluarga Abdul Hakim Bin Mohd Kamal memohon ampun dan maaf sekiranya beliau ada berbuat silap dan salah. Sekiranya beliau ada berhutang dengan tuan/puan, mohon hubungi saya (A'kashah) di talian 012-2724525. Insyaallah saya akan cuba langsaikan hutang tersebut.

Kepada sesiapa yang telah menempah t-shirt Telordibasuh, diharap dapat mengemailkan semula alamat, jumlah bayaran, saiz baju dan warna baju ke email saya, shahzero@yahoo.com untuk tujuan pengeposan. Insyaallah, saya akan cuba sedaya upaya untuk mengedarkan t-shirt tersebut dalam masa yang terdekat.

Saya bagi pihak keluarga Abdul Hakim Bin Mohd Kamal mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua. Segala jasa baik tuan/puan hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya. Saya memohon semoga tuan/puan dapat mendoakan beliau supaya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin...

Al-Fatihah....

***copy from telor dibasuh

sekali.............aku terlambat tahu.....rupanya dia telah pergi selamanya...........al-fatihah......saper yang tak kenal ngan telor dibasuh......blog penglipur laara dan gelak ketawa.........nama pun dah kelakar kot......

http://telordibasuh.blogspot.com/

last dia BW blog aku  22/4/2011........aku rindu nama telor nak naik kat shout box aku.........

semoga arwah tenang dan ditempatkan oleh orang2 beriman........diSisi-Nya..........amin


Hati Kecewa tapi syukur..dtg Jauh2 tgK kedaI kene SAMAK!!

wah ko cerita pasal kene "samak" mesti ader unsur2 yg tidak halal yang mengandungi BabI......

nak dijadikan cerita punya lah tetiba aku teringin nak makan CURRY PUFF dekat IKEA....

silap lah papa sebb taya hehe
Ayg: Pa ayg mls lah nak masak arinie**motif nak ajak makan luar lah tu hehe
Pa: Ayg nak makan Aper***nasib dia faham heheh
Ayg: Jom pergi makan CUrry PUff dekat IKEA.......
Pa: Jauh betul mintak.........***dengan akur dia kata yerlah siap...hehehehehe tulah saper suh taya hehehe

gamba ehsan dari cik google.........
hahah ptut lah ko sedap curry puff...............

so selepas zuhur kami mengagahkan diri pergi ker IKEA....dalam hati time tu dah terbayang2 makan curry puff panas2 sambil minum air ice lemon tea hahahahha....totetetete perjalanan dari Putrajaya ker Ikea agak jauh rupanya hehehehe

Sampai2 terus sebur Curry PUff tu........tapi hampa sebb PENGUMUMAN PENUTUPAN MAKANAN SWEEDEN BUAT SEMENTARA WAKTU...................PIHAK JAKIM SEDANG MENG 'SAMAK' MAKANAN KAT SITU HEHEEH..................selamat.........

patutlah sedap ko.............ader Babi Rupanya!!!!

insyaallah SYURGA tempat mu........amin

baru2 nie seperti yg kiter semua maklum..berlaku satu kejadian yg cukup hiba, pilu, sedih dimana satu tanah runtuh mengorbankan 16 nywa anak yatim di rumah anak yatim di hulu langat.......?
saper yg harus disalahkan?
 
takdir?
atau 
manusia?

aper2 jawapan ader pada org yang bertanggungjawab....tepuk dada taya selera................arghhh...perasaan sayu mula menusuk ke dlm hati ego ku ..........takziah buat keluarga dan waris mangsa......semoga arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman....

insyaallah Nak..Syurga Tempat Mu..................amin.......












al-fatihah........................