Tuesday, May 31, 2011

karNival seJuta beLia ....Memang hbs 1 juta lah wei


saper tak tahu karnival sejuta belia yang diadakan kat Putrajaya baru-baru....heboh lah nak kumpulkan sejuta belia........org tak pyh lah cakap ramai giler nak mati..parking jauh giler ......n jalan lagi lah jauh giler2 punya........

so berbalik pada tajuk aku karnival sejuta belia .....memg sejuta lah aku hbs lah wei hahahahah meh nak cerita memg seronok lah karnival-karnival nie..memasing mcm karnivor kan........toilet tak pyh lah ckp kotor giler nak mati punya....sumph aku rela tahan kencing balik umh baru kencing tau.......

cer citer....cer citer pasal karnival nie.......MAKANAN DIA MAHAL GILER NAK MATI!!!!!!!!!!!!! aku yg berkerja pun terasa nak membayar makanan yang sangat mhl .ni kan lagi ramai budak2 sekolah......hey bro and sis agak2 lah kalo nak jual makanan pun...tak pyh lah cekik darah giler......kalo sedap tak per gak........
 
***contoh jer tau...sekadar gamba hiasan

nie air cup..kalo karnival org  dah penat mesti lah air yg dia gegar dulu......bayang kan air SATU CUP RM 2.00 .....pada aku cukup2 mahal...........air dia harap jer kata air buah...tapi rasa mcm AIS KOSONG TAU....damn....hbs akak tu kene sound ngan aku........**laki aku sebelah geleng kepala........yerlah aku rasa tak berbaloi kalo aku bayar RM 2.00 untuk rasa air mcm tu.....at least aderlah rasa air gula nie dah rasa mcm AIS KOSONG....memg haram lah akak tu kene.............masing2 kaut untung tak kene tempat......

**gamba curi kat google jer

nie lak nugget....bayang kan harga NUGGET yg bukan ayamas or NUGGET tempura nie....satu cucuk standard pasar malam punya NUGGET RM 1.00 tapi disebbkan karnival sejuta belia nie.........memeg cekik darah ........RM 2.00!!!OMG.........SGT MHL OK........igt nie oversea ker harga nak letak mhl2 tu...

**gamba curi lagi

nie lak gamba nasi ayam........makanan yg paling senang nak makan n cari.......selalu pasar malam harga dlm RM 4.00 jer ............tapi karnival nie RM 6.00 tapi rasa mcm hampeh...........tak berbaloi rasanya.....aku rela tambah sikit pastu makan kat CHICKEN RICE SHOP JER...........

pesanan aku kepada penganjur....pantau lah harga makanan kalo karnival nie diadakn sekali lagi.....kesian kat budak2 sekolah yg dtg bercamping kat situ........heboh lah gah kan karnival tu tapi....................arghhhh KARNIVAL TAK BEST!

3 comments:

caera puttih said...

waaaahhh... nasib baik tak pergi.. :)

ibu qaleesya said...

biasa la tempat macam tu.. dah orang ramai peniaga amik peluang la.. hihi xpela kak sekurang2 kita dah tahu.. lepas ni kena bawak bekal cukup2lah nk g karnival camni..

Miz Fieza said...

hai memg sumph lah lepas nie bawak air n makan siap2 dari rumah.....oh lupa nak tulis tadi....sian gak kat budak2 FUTSAL buat pertandingan FUTSAL utk budak2 nie tapi tak sediakan tempat tido ....tak memasal budak2 nie jadi gelandangan tido kat merata-rata termasuk bus stand..........hai ya

Post a Comment