Wednesday, May 11, 2011

Percubaan PertaMa Super Duper COOL : Muffin Carrot!!

Percubaan pertama yg super duper cool ..........sgt hebat dan sgt2 gebu!!

semalam ntah aper angin aku ter-rajin lak nak buat benda ala nie......resepi nie aku amik kat my resepi.com

terima kasih muffin carrot sebb kamu sgt22 sedap!!

nie masa dlm oven............hocaacy

heheh me-reka2 ...........tau..sgt gebu dan sedp...


Tara...............ini lah hasil -nya!!muffin carrot

heheh santik tak muffin sy!! fressh dari oven tau


dengan ini aku nak kongsi resepi yg super duper senang giler nak mati...

bahan:-

2 batang lobak (dipotong kecik)
1 cawan minyak masak
1 cawan gula
3 biji telur
2 cawan tepung gandung
3/4 baking powder

cara2

1-kisar kan (guna blander sudah) lobak, minyak masak, gula dan telur samapi halus.
2-ayak tepung gandung dan baking powder
3- bila dah halus bahan2 kisar tadi.......masukkan dlm mangkuk pastu masukkan tepung sedikit demi sedikit...gaul dia samapi sebati........
4- masukkan dalam bekas muffin or loyang pun boleh....
5-bakar ke dlam oven 170 lebih kurang 20/25 minit sehingga masak..............**sy suka atas dia garing sikit..sgt nice ok rasa dia hehehehe.................

nak lagi best boleh lah tambah kismis or buah potong !!

p/s: sila lah cuba nyek..sebb sgt senang

3 comments:

Anonymous said...

gebusnyer muffin... (kak wahida, UPSI)

Mizs Fieza said...

heheh sis cuba lah buat..sgt senang dah sedp hehehe

nor aida said...

fiza pun slu amik resepi kt my resepi tu ea..sedap kan..kte pun pernah try jgk..memang sedap resepi2 kt ctu..jadi plak tu..tp yg carrot ni tk pernah cube..balik ni nk cubela..nmpak menyelerakan..nyummmmmyyyyyyy.. ;-)

Post a Comment