Monday, May 16, 2011

So wHat Kalo Aku bersaLin c-Zer?

ayat-ayat klise yg aku selalu dgr..

::ko tak perlah tak rasa sakit bersalin cser:
::ko tak perlah tak rasa kene gunting.......::
:: ko tak perlah tak rasa contraction tu sakit macam mana:

ko tak perlah tak rasa too......tak rasa nie.........tak rasa tutu.............::

motif..so what kalo aku tak rasa sakit bersalin normal???korang igt aku mintak jer...dtg2 hopital time tu dengan bersolek bagai tak rasa aper...mcm kene pergi tadah jer kat doktor tu mintak suh operation??mcm tu??ko igt ko tak rasa ker perasaan aku yang menyesal giler sebb tak boleh normal??sebb aper sebb takut membahayakan baby aku....
soalan pertama aku jawab: 
memg lah aku tak rasa sakit sebb aku dibagi ubat bius....tak ker giler ko kalo perut ko nak dibelah hidup2??

soalan kedua:
memglah aku cser tak guna gunting tapi guna pisau..........
soalan ketiga.....:
memg lah der aku sumpah tak rasa contraction tu aper..yg gerak2 mengerang yg sakit giler2 yg samapi bleeding or kuar air ketuban...yer aku mengaku yg aku tak rasa semua tu..sebba nya aku dtg hospital time tu tak raasa aper..siap bersolek bagai last2 kene tanggal make up**aper ko igt nak pergi funfair aper bersolek??..mcm tadah perut jer........3minggu awal? saper nak jawab comfom lah tak rasa aper2 lagi...kalo setakat tendang2 tipu lah kalo tak rasa......

korang igt aku mintak jer nak czer..sumpah aku tak mintak ok......memg dah nasib aku kot kene czer.sepanjang aku mengandung tak pernha ader masalah2 kesihatan...sihat dan ceria jer aku**bukan nak berlagak tapi nie betul ..kenapa aku kene czer sebb baby aku songsang atau breech **kepala dia kat atas........so tak boleh buat aper.........nak kuar normal memg tak boleh..so tadah jerlah perut tu nak kene c-zeer......
jgn good good sgt boleh tak? yer saya memg solute spring kepada org yang bersalin normal bukan ikut tingkap....sebb even sy tak rasa ....cerita-cerita banyk pihak mengerunkan kan saya.........tahniah kepada yg boleh bersalin normal............saya tahu sakit bersalin aderlah sakit kedua selepas sakit semasa nyawa dicabut.......

p/s : maaf yer kalo ader terasa............chow........hbs rasa ko jer aku nak jaga??rasa aku???jemu aku dgr ayat klise atas tu............




3 comments:

fynies said...

mulut puaka sape yg ckp tu???
kte bako je!!!
ckp kat org tu blk, tgk org caesar lg truk kot, even i ni bsalin normal tp ble tgk org lain yg caesar ble bjalan pun nak kene pgg perut lg skt tau...

Mizs Fieza said...

alah finie standrd lah..aku bg lah org2 aka fwen punya cerita pastu ckp lah wah gerunnya lah cerita ko..huhuhuhu takut aku.................standrd ayat2 klise tu keluaar ..hahahaha

NaDya Shah said...

hahaa..good post dear! ignore je kata2 org..kdg2 org xpaham until dia senri yg kene.. what goes round comes around..xdia..anak cucu dia plak.. sume ni ketentuan tuhan :)

Post a Comment