Tuesday, June 14, 2011

Lirik ini Menyentuh & mendaLam sedaLam Lautan Dalam

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ulang Chorus

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku


Cinta teragung by hazama

Gegaran.....AKIBAT gempa Bumi





pagi2 lagi seawal jam 9 pagi kami semua dah dikejutkan dengan pengumuman gempa bumi.......OMG takut giler memasing berlari2 menyelamatkan diri......yg ader anak kat taska, memasing selamatkan anak dulu.......2 kali kene turun naik tangga pukul 9 & pukul 11 pagi...memg terasa lah gegar dia..tapi tak derlah rasa memg bergoyang..yg jelas nampk bila air kat dlm botol bergoyang....

aper2 keadaan tadi memg mencemaskan.....syukur bomba telah mengesahkan bangunan selamat.....

jgn lah ptg nie kene turun lagi..........

Thursday, June 9, 2011

Alangkah Indah Jadi Wanita Mengandung.....

alangkah bahagia-nya jadi seorang wanita yang mengandung..............

terima kasih...terima kasih.......

al-kisah dia mcm nie.....smlm aku pg alamanda aku pow laki aku makan PIZZA-Hut....OMG sayugia rasanya bila lasagna seafood masuk ke tekak......sahdu jer rasanya..........abaikan cerita itu........

lepas makan aku pun berlari-lari anak ke Carefour semata-mata nak cari benda alah ini.......

""
""
""
""
""
""
""
""
ini aderlah rosemary leaves.........aku keinginan membuak-buak bagaikan gunung berapi sebb nak rasa aper ker bestnyer ayam rosemary nie.......sebelum nak masak kenelah beli barang yg penting iaiatu rosemary leaves & lemon.........tu bahan asas dan wajib ader....hujung minggu nie baru nak buat......


semasa di carefour

mummy: pa cuba tgk ader tak rosemary ayg tgk tak der pun......*aku kan rabun
papa: erm dah habis lah ayang......
mummy : aku pun mcm sedih.....berdiri tepi sikit...

**sebelum aku sampai tu ader lah seorg lelaki yg ader pegang botol.....that one last rosemary 

mummy: papa ayg nampk org tu pegang rosemary.....mesti org tu amik*terus aku cam sedih
papa: tak perlah nanti cari lain.........

**aku rasa org tu terdengar aku ckp......*sambil memandang perut aku.........OMG he so kind......he put back rosemary......and go........

papa: erm aper lagi cepat lah amik sebelum org lain amik....
mummy: tersenyum.........tq


so aku rasa dalam dunia nie ader lagi org yg ader hati perut ke atas wanita mengandung.......im glad im pregnant.........terima kasih...terima kasih.....kerana buat saya terfikir ader jugak org yg baik hati..........tq

so this week aku nak rasa ayam rosemary tu.........nt aku tampal kat blog sini kalo jadi ok!....

Tuesday, June 7, 2011

i"m 9 Month MummY

kejap jer masa berlalu.......

terasa lama tak cerita pasal machi boy......oh machi boy skrg memg banyk sgt perangai2 pelik dia..semenjak-menjak aku terlanjur mengandung nie........OMg memg kene banyk sabar lah ngan dia...

kaMi suka lepak makan roti canai kat kedai mamak time petang2 nak2 time cuti...memg lah wajib makan roti canai...........*aper aku heran ko nak ckp aku makan kat kedai mamak !.....hahaha

orang lepak kedai mamak...dia sibuk jugak nak minum hahaha......

uhhhhhhhhhh sedapnya air susu nie.....tak mcm kat rumah hahaha

setengah kotak jugak lah dia minum.....yg lain papa dia habiskan hahah!!

mummy best lah lepak kedai mamak!!!

heheh tu jer nak cerita....chow...........!!

What A LoveLy News From ASTRO!!!!


KUALA LUMPUR – Astro melakukan beberapa pelarasan kepada pakej-pakej yang ditawarkan berkuatkuasa 11 Julai 2011. Bagaimanapun, Pek Famili dikekalkan pada harga  RM37.95 sebulan (atau hanya RM 1.30 sehari) untuk akses ke 38 buah saluran.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Astro di sini hari ini, bergantung kepada pakej pilihan pelanggan, sesetengah pelanggan mungkin akan mengalami kenaikkan harga sekitar  RM1 hingga RM15.00 sebulan.

“Terdapat penjimatan dari RM4 hingga RM14.95 sebulan dalam yuran langganan mereka. Pelarasan berkenaan adalah seiring dengan komitmen Astro untuk terus menawarkan nilai, pilihan dan perkhidmatan yang berkualiti kepada para pelanggan,” jelas kenyataan tersebut.
Tambah kenyataan itu, pelanggan Astro kini boleh menikmati nilai wang yang lebih baik dengan pelancaran Super Packs yang telah direka khas bagi menawarkan pakej Astro yang terbaik termasuk perkhidmatan HD dan PVR.

“Untuk hanya  RM125, para pelanggan boleh memanfaatkan perkhidmatan HD dan rakaman, 3 pilihan pek mini, sukan, movies, Mustika dan Astro Tayangan Hebat sambil membuat penjimatan yang hebat sehingga RM45.85,” katanya.

Para pelanggan boleh menikmati lebih banyak program hiburan yang menarik pada masa akan datang, seperti acara sukan ditawarkan dalam HD termasuk  Rugby World Cup 2011, London Olympics 2012, Barclays Premier League,  EURO 2012 dan Copa America Argentina 2011 dalam teknologi definisi tinggi.


p/s: aku suka lah dengan berita nie....terus nak call ASTRO....potong!! ini lah jadinya bila dia memonopoli pasaran..........dunia dunia

Monday, June 6, 2011

results DEGREE UITM 17 JUne 2011!!!!!!!!

OMG.....OMG........

jantungku mula berdegup pantas.bila terdengar khabar-khabar yang boleh dipercayai ......

yang menyatakan results exam UITM

17 JUN 2011........!!!!!!!!

dub dab dub dab jantung ku....walaupn lagi seminggu..tapi mcam esok jer keluar...

p/s: heheh tak sabar nak tgk results aku yg comfom 4.00 **kalo dpt hahaha

tak kan Kene tanGGUh seM lagi...........OMg

sekarang aku betul2 dalam dilema.....knpa??
now kan aku study lagi.......msalah yg jadi problemnya.....
aku bersalin tak kene ngan masa yg tepat.....memg lah benda2 susah nak jangka.....tapi aku tak nak lah tangguh sem lagi....nt kawan2 lain semua dah sem 5/6.....aku baru nak naik sem 4...OMG sgt lari jauh lah aku..........aku dlm dilema giler skrg nie......

kalo tok pergi kelas tak der masalah sebb time tu aku still mengandung lagi tapi masalahnya tarikh exam tu 2-22 januari 2011........due date aku bersalin 12/1/2012.........adouh aiiiiiii.....someone help me give some advance cam ner nak buat nie....tak kan kene tangguh sem lagi...........kalo boleh aku tak nak?

boleh ker aku amik exam kat hospital?
buatnyer boleh...tetiba waktu aku nak exam tu time tulah aku rasa sakit nak bersalin......OMG OMG....parah betul aku rasa nie......mcm mana nie.....

hai lah UITM kenpa lah buat exam time bulan Januari kenapa bukan Disember!!!!!!!!!!!!!arghhhhhh aku tension!!!



Wednesday, June 1, 2011

MY secOND Baby......alhamdulilah.....


|That My cute Second Baby.........hopefully tak der aper2 masalah.......aMIn....

Now dah 7 minggu....

due : 12/01/2012.........nice kan tarikh tu.....