Friday, July 29, 2011

Pot Luck Sempena Puasa

MAKANAN KO TAK PYH CKP LAH.....

MELIMPAH RUAH...NAK SEBUT MENU SATU SATU PUN PENAT NAK TAIP DER.
 
-soto
-mee/mihun sup
-nasi lemak
-roti jala
-bubur duyon
-ayam masak merah
-buah-buahan
-kuih - muih
- bubur pulut hitam
-sandwich
-kari ayam/daging
dll..........**lupa lah

OK SY NAK MKN DULU!!!ALHAMDULILAH......REZEKI DI AWAL RAMADHAN

SELAMAT BERPUASA SEMUA

malaysia sedih :(.tiada lagi demam malaysia

ok ok ok..........

seperti yang kiter semua sedia maklum Malaysia tak dpt lagi beraksi untuk masuk ke stage seterusnya bagi WORLD CUP 2014 di BRAZIL......

secara AGG 6-4 

sedih tu memg lah sedih....tapi nak buat cam ner belum ader rezeki kiter tok kembali menghangatkan world cup mcm dulu2....

aper2 pun tahniah....

aku tak reti sgt pasal bola2 nie aku tahu tgk jer...laki aku yg kat sebelah sibuk membebel.......


http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Impianberkecai/Article

SORAKAN awal lebih 85,000 penyokong di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi bertukar muram kerana realitinya Harimau Malaya berundur dengan nota pilu selepas tersingkir daripada meneruskan lagi kempen kelayakan Piala Dunia 2014.

Keputusan seri 1-1 jelas bukan apa diharapkan dalam perlawanan kedua, pusingan kedua buat menyaksikan lawan mereka, Singapura lega dapat layak ke pusingan ketiga dengan agregat kemenangan 6-4.
Ketua jurulatih, Datuk K Rajagobal tidak dinafikan penuh hampa dan apabila diminta komen hanya dapat berkata: “Kita tidak kalah di sini (Bukit Jalil). 

Skuad negara mendahului menerusi jaringan kapten, Safee Sali minit ke-57 sebelum Shi Jiayi muncul pemusnah impian besar Harimau Malaya, minit ke-71.



Thursday, July 28, 2011

Carta Kuno Peking.......isk2 Zaman skrg Pun ader org percaya kan??


aku jakun skit bab2 nie nak2 first time lah kan aku dgr ada carta kuno yg knonnyer cara nak menentukan jantina anak tu mengikut bulan kelahiran........

meh jom terjah sedikit sebanyk dia punya sejarah carta kuno nie.......Carta Kuno Peking nie dipercayai lebih dari 700 tahun dahulu......carta nie bersalah dari salah sebuah bandar di china iaitu PEKING.....Panduan daripada carta ini menjadi ikutan kepada beribu-ribu pasangan seluruh dunia untuk dijadikan panduan memilih jantina bayi yang diinginkan oleh pasangan tersbut. Carta ini menjadi semakin popular apabila ia dikatakan hampir 99% tepat.
 
Anda boleh memilih jantina bayi samada lelaki atau perempuan yang menjadi pilihan anda mengikut carta ini. Sebagai contoh, jika anda menginginkan bayi lelaki ketika anda berusia 25 tahun, pilihlah bulan Febuari, Mac, Jun, Ogos, September, Oktober atau Disember dan sebaliknya jika anda menginginkan bayi perempuan. Sekiranya anda ingin melahirkan bayi anda pada bulan september pada tahun berikutnya, anda hendaklah berusaha sembilan bulan lebih awal iaitu pada disember tahun sebelumnya.
 
mcm nie lah rupa bentuk carta peking tu.....cara nak tgk sgt2 senang umur masa kiter mengandung n tgk bulan kelhiran bayi....sebagai contoh skrg umur persenyawan bayi sy umur 25 dah lahir dijangkakan pada Januari.......so kalo tgk kat carta peking nie GURL.....alhamdulilah....mana2 pun.......
 nasihat aku.....tgk boleh tapi percaya pliz pliz jangan......sebb nie kepercayaan org dulu2 even ader yg cakp 99% correct ...tapi semua nie kuasa ALLAH S.W.T .......



Tuesday, July 26, 2011

baju raya baju raya..............wowo

Assalamualikum semua...........

rasa kejap jer lagi nak puasa kan???sebenarnya aku tahu yg korang tunggu sebenarnya RAYA jer......hahaa

moh certa pasal baju raya..nak tempah comfom lah tak der saper yg nak amik tempahan kan nak2 dah last  minit....so aku decide beli yg siap jer...senang mudah dan cepat........byar terus dpt......

tema aku tahun nie : MERAH & PINK........

i love red so much so setiap tahun mesti kaler merah tu wajib bagi aku ....i feel so seksi lah der kalo pakai kaler merah.......hahahah nampk berahi gitu hahaha

Nie baju raya pink sy....maaf mcm mak datin sikit sebb pada asalnya baju nie nak pakai sebb ader Majlis tawin kebetulan tapi terpaksa ditunda atas sebb2 yg tidak dpt dielakan...........maaflah yer.........**dah lah beli baju nie size besar hahaha.......

yg nie lak merah..........super duper santik......sy suka kain dia corak dia....wowo i look so awwwwwww  der  semlam dah try baju nie.......heheh nice2 jer kat badan.........

so cam ner baju raya sy hehehe................

korang dah ader ker baju raya???

tak sabarnya nak puasa n raya....yg pastinya tahun nie sy puasa penuh!!!

http://www.facebook.com/puterinurulain.ahmad

Monday, July 25, 2011

Wa di Katanya tak faHm!



WA DI KATANYA TAK FAHAM???


WHAT THE FUCKING HELL GOING ON!............


KALO KORANG PAHAM KORANG MEMG SOLEHAH HBS LAH..BOLEH DPT AWARD TIAP2 TAHUN...........WANITA SOLEHAH........


WA DI KATANYA TAK FAHAM????


MEETING HBS KUL 3 & 4 PAGI.........PAGI TAU BUKAN PETANG....


KORANG MEMG SOLEHAH HBS LAH KALO KORANG FHM.......

AKU RASA AKU MEMG TAK CUKUP NAK SOLEHAH LAH SEBB AKU TAK FHM!


DAMN!!!

mood: fucking hell.............!!!!

Friday, July 22, 2011

Kreatif, Inovatif n SUper.....ini bukan lucah



Memang JAHANAM LAH ........

kalo dah buat sign tok tandas mcm nie still org slh masuk aku pun tak tahu lah..........

hahahahhaha............tahniah anda kreatif dan inovatif........

p/s: malysia sila lah buat tanda mcm nie baru org tak slh masuk....nak2 org yg ader split identiti nie haha

Wednesday, July 20, 2011

langkawi Here WE COme



15-17 Julai 2011 kami becuti kat Langkawi.......Cuti2 dlm malaysia jer nak ke luar negara tak mampu lagi so jalan2 dlm negeri dulu.........naik air-asia sudah.*everyone can fly*.....nak naik Mas Tak Kuasa lah der....hahaha

tempat2 yg kami lawati

: pantai cenang
: pantai kok
:taman buaya langkawi
: taman hidupan liar
:durian perangin waterfall
:telaga 7
:underwater world
:cable car
: makam mahsuri
: Beras terbakar
:Telaga air hangat
:Pemandangan indah
: tak lupa jugak kuah town....(haji ismail group ngan one stop center)


malas pulak rasanya nak bercerita panjang2 lebar ........layan lah gamba sikit2...

flight pagi kul 7.30......uh ngantuk nyer.....


sampai2 terus ge dataran helang

kete sewa kami murah jer 3 hari RM 200...




under water world



pantai cenang


taman buaya langkawi



makam mahsuri


nama tempat nie pelik: pemandangan indah *hahaha






Pergi memg sonok lah sampai rasa mls nak balik......tapi barang kat sana tak der makna nyer duty free.....sama jer harga ngan kat sini..........hahahah.....poyo jer yg duty free tu...

nie lah nama tempat yang aku ckp pelik tu......smapi aku pun tak tahu aper yg indah hahaha..maybe sebb nampk kapal terbang jer kot hahaha

telaga 7


aku paling ralat tang parking kat LCCT.......first time aku parking kat situ.selalu org anta disebbkan flight pg sgt so tak der saper yg nak anta..........mak dayang bunting betul rasanya parking aku kene 109.50 *boleh dpt satu tiket pg balik langkawi.......

anyway memg happening der....tak rugi berjalan2 nikmatilah keindahan bumi kiter........

bubur kacang doyan!!!




wah wah jah aku rasa ko dah lama tak update blog nie rasa dah bersawang dah....labah2 dah pun beranak pinak aku rasa hahahah.............

ok lah semenjak 2 menjak yg aku mengandung anak kedua nie......hey im 4 month already ok......aku menjadi malas....seber serbi malas...hai ya tak tahu lah nampk....tapi kalo nyakat org tu memg hobi lah skrg nie...buat org rasa geram rasa marah aku rasa puas hahaha....pelik2 kan ........ok lah abaikan cerita mengaarut ibu mengandungi ni.......

aku rasa korang pun sedia maklum skrg nie kan musim2 doyan.........pergh terangkat der bau die...memg giler lah bau dia...umh aku sentiasa ader stok doyan ..dah tu mlm2 mulah mengelupur kepanasan hehehe.....smlm aku terlebih rajin so aku buat lah bubur kacang hijau doyan........pergh first time wwa cuba memg terangkat...selalu mak wa jer yg masak benda alah nie....nie tetiba kepingin so buat lah.......rupanya senang jer buat bubur nie....tak derlah susah mana pun.......rasa dia memg super duper besttt......


nie lah rupanya bubur kacang hijau doyan............nak lagi best kalo simpan kat peti ais.....makan sejuk2 pergh memg super duper duper cool lah...........!!!

resepi bubur kacang hijau:

kacang hijau - 500 g
santan - RM 2.00 *beli pati sudah
daun pandan - 2 helai
gula melaka/gula pasir & garam - secukup rasa

cara-cara:

1. rebus kacang hijau samapi empuk
2. masukkan santan, ( gula pasir/gula melaka, garam ** secukup rasa). Kacau sebentar
3. Ready to eat!!!