Thursday, September 29, 2011

Mati itu Pasti.... Maybe Mereka Mahukan CInta Sampai Mati

Hamboi.....hamboi2.............peah....panjang betul tajuk ko tu.....

MATI ITU PASTI MAYBE MEREKA MAHUKAN CINTA SAMPAI MATI

""
""
""
""
""
""
""
""
""
**KLIK TOK NAMPK LEBIH BATU NISAN
""
""
""
""
Photoshot kat Kubur???Motif??Sesuai ker??fikir sendiri lah......pada pendapat aku sungguh nampk kurang sopan bila kaki dan bontot di atas kubur................isk2....dah tak cukup tempat ker smapi kat sini amik photoshot??

nak lagi trill kenpa tak amik gamba kat sini dengan KAIN KAFAN??

Bawalah Cintaku..........














Sumpah tak ada lagi
Kesempatanku untuk bisa bersamamu
Kini ku tahu bagaimana cara ku
Untuk dapat trus denganmu

Bawalah pergi cintaku
Pada ke mana pun kau mau
Jadikan temanmu
Temanmu paling kau cinta

Di sini ku pun begitu
Terus cintaimu di hidupku
Di dalam hatiku
Sampai waktu yang pertemukan
Kita nanti

p/s" love song by afgan

Wednesday, September 28, 2011

Breast Pump .dah SamPi huyeh2...

ohhhhhhhhh...........BESAR Nyer KOTAK..........*agak teruja mak nak buka tau.......

kotak dia besar & berat...............hahahah

Nampk jer depan nie sah lah tahu Breast PumP yg sy order smlm dah sampai..........heheheh girangnya hati.......cepat dan pantas.......heheheheh


mcm nie lah rupe nya dlam kotak nie....mak teruja semua nak buka hahaha........siap ader resit der......**motif resit dpt ker claim dari laki ko???nan ado!!!!untung lah kalo dpt claim hahah......

Buwokssssss doh muka ko!!!hahahha

yg nie lak sila abaikan muka yg sememeh nie............hahahha...biasa lah dah petang muka pun dah kurang seri hahaha......disebbkan terlampau eksited buka kotak sampai tudung kelepet pun mak biar jer.....hahaha

p/s: ohh girangnya hati ....3 bulan lagi nak tgu bby nie kuar....insyallh mummy bg fully BF kat bby yer.......amin..


Speed trap Trend TetaP......Senang lah Polis Lepas nie.......















Speed Trap terbaru di bawah flyover...so jgn senang2 bg duit kat polis wokey hahaha.......berhati2 dijalan raya...

Team Ultimate-X

PLUS North Bound (ke Utara)

*Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
*Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
*Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
*Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
*Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
*Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS South Bound (ke Selatan)

*Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
*Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
*Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
*Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
*Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
*About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
*At 296.5km and 297km, Bangi junction.
*Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
*At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
*On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
*After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
*Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Elite Central Link East/North Bound

*On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
Elite Central Link West/South Bound
*Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
*Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
*After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h

NKVE East/North Bound

*300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
*Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
*Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE West/South Bound

*Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
*From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
*From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
*Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
*Below railway bridge at 11.2km
*Under the bridge at Shah Alam junction.

Kesas East Bound

*Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

Kesas West Bound

*At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity
*Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.
Klang
*Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

East Coast

*Road sign at Karak highway is inadequate especially at Y junction; if you are unfamilar, go slow.
*East bound, downhill run after Raub junction.
*Maran, 60km/h zone.
*Paya Bungor, 70km/h zone.

SPEED TRAPS IN JOHOR South Bound

*Tangkak junction.
*Under the bridge after Yong Peng

North junction

*at 97.3km.
*Ayer Hitam junction.
*Sedenak junction.

SPEED TRAPS IN PERLIS, KEDAH AND PENANG

North Bound

*Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
*Before Perwaja Steel.
*Sg Petani junction.
*Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
*PenangBridge at island end.Speed limit 80km/h.

South Bound

*PenangBridgeisland end. Speed limit 80km/h.
*About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.
SPEED TRAPS IN PERAK

North Bound

*Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.
*Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.
*Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
*Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
*Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
*Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
*Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
*Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
*Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
*Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
*Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
*Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

South Bound

*Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
*Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsarjunction.
*Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.
*Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
*Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
*Under the bridge at 372.6km, at SlimRiverjunction.

Rindunya.........sgt lama Tak dpt Pakai Heel

entry kali nie......agak sedih n sentap hati aku.

terasa teramat windu nak pakai .........heel....

terasa hampir 2 tahun tak dpt pakai heel...

tahun 2010 mengandung

tahun 2011 mengandung lagi..

Januari 2012 Bersalin

Harap2 tahun 2012 dpat lah pakai heel cam dulu

mak nak vogue cam dulu.......*&^%


Black heel........lova lova hippa yehhhhh

red heel always ................. luve this.....


Tuesday, September 27, 2011

Breast Pump

Alhamdulilah.........Terima Kasih Ya Allah...

Berkat nafsu & dorongan & cita2 mengunung langit aku yg nak bg FULLY BF kat bby kedua aku nie...aku tekad kan diri nak cari Breast Pump yang ok atas pandangan pelbagai pihak2 mummy yg berjaya FULLY BF anak2 diaorang......walaupun bila difikirkan harga boleh tahan..tapi berkat Jimat aku akibat main Kutu .sy berjaya jugak beli..dari aku beli baju yg beratus2, hand bag or kasut yg mhl baik aku beli something yg berfaedah tok my baby....

dun Tell mY Hubby ok..coz aku beli nie senyap2....dia tak tahu pun........hehehe

so aku decide aku beli SPECTRA 3 PACKAGE.....harga boleh tahan lah..

nie lah rupa bentuk PAm tu...tadi baru aku buat pembayaran so skrg tgu tok delivery insyallah 2 hari lagi sampai............


nak tahu lebih lanjut aper pam nie boleh buat....com let cek this out..aku beli pun kat website bawh nie.ok lah harga dia......berbanding dengan kedai lain ....this website better........setelah aku survey banyk kedai n banyk website.........this one paling murah......


p/s: tak sabarnya nak pum pum cam zareef dulu!!!......doakan saya ok agar dpt fully BF !!

Penumpang Bas & Pemandu Bas

Bas! bas aderlah salah satu pengangkutan awam yang paling senang nak dapat kat Putrajaya nie.hampir setiap minit bas akan lalu lalang tanpa henti..Tahniah putrajaya. Bas di Putrajaya dikenali sebagai Nadi Putra yang membawa maksud Nadi Pengerak bagi Org2 Putrajya *eh betul ker. ok abaikan itu semua.

tambang bus di Putrajaya sgt2 lah murah berbanding dengan tempat2 lain RM 0.50 mana nak cari skrg nasi lemak pun paling cikai leh dpat RM 1.50 tu pun telur rebus belah 4 yer. Ok pendek kan cerita Smlm aku kene naIk bus time Balik keje..Sekali sekala jer aku kene naik bus jika ader hal2 tertentu.


Pemandu Bas

Berapa orang yang menghargai pemandu bas, Pemandu bas membawa penumpang setiap hari ke destinasi pihlan meraka. tapi berapa orang yang ucapkan TERIMA KASIH kepada pemandu bus bila turun dari bus."Ucapan terima kasih adalah sebagai menghargai jasa dan budi baik seseorang ke atas diri anda. Jika kita tidak pandai untuk berterima kasih kepada orang lain maka orang lain akan menganggap kita seorang yang tidak tahu menghargai budi baik yang telah diberikan. Mungkin seseorang itu akan terasa hati dengan diri kita. Jadi, ucaplah terima kasih atas setiap kebaikan yang dilakukan oleh seseorang kepada diri kita ini. Mudah-mudahan kita akan memperoleh banyak kebaikan dari lagi pada masa akan datang." Bukan susah nak ucapankan terima kasih.tapi terasa berat2 mulut2 Penumpang bas nak ucapkan terima kasih ...Seperti bila dia sebut akan keluar emas seketul dari mulut..

Smlm masa turun, bus penuh dengan Penumpang But ONLY ME yang ucapkan terima kasih kepada Pemandu Bas, tersenyum wajah pemandu bas itu......me Senyum lah balik...im not say in good on that...buat i know how to appreciate people. Ucapan terima kasih secara tak langsung boleh menyejukan hati seseorang.

Ucapkanlah terima kasih kepada org yang berbuat baik pada kita. Tak Susah. 

p/s: sendiri fikir lah yer...........

Monday, September 26, 2011

Air Gula........eh Yek......

Modified Glukos Tolerence Test

Bila dibuat : akan dibuat pada 28 minggu keatas**

Kenapa dibuat: Untuk pastikan tidak terdapat gula yang berlebihan dalam darah. Pendedahan yang berpanjangan pada glukos yang tinggi boleh menyebabkan bayi membesar secara berlebihan dan dan juga boleh menyebabkan bayi kekurangan glukos secara mendadak semasa lahir

Bagaimana ia dibuat: Ibu akan meminum air gula dan ujian darah akan diambil untuk mengukur tahap gula dalam darah.

ok lah......masa 24.9.2011 date tu paling semak aku rasa........aku kene minum air gula...time zareef dulu tak pernh lak aku minum air gula sebb berat aku maintan jer tak derlah turun naik turun naik..Yang mengandung kali nei aku tak terlepas dari minum air gula. seriau bila bayangkan betapa manisnya air gula......mak tak suka lah manis2 kalo masin boleh terima lagi tapi kalo manis sumpah letak tepi...

perkembangan berat badan aku memg naik n turun secara menbabi buta dari 64 pergi ker 60 pastu pg ker 65??? turun 4 kg naik 5 kg hahahah kalo ikutkan baru 1 kg aku naik ....tapi doc kira dari 60 ke 65 hahaha....tak perlah mak pasra jer kene minum air gula..sibuk ko rungsing kan berat ko naik tak pernha2 lebih dari angka 6 selalu time tak mengandug 53-55...masa lepas bersalin zareef jadi 58.....yg nie tak tahu.....heboh lah kata ko gemuk......pada hal ko mkn tak igt DUnia...pagi petang siang malam cari Nasi jer hahaha.........Ok lepas bersalin mAk diet balik nyek hahah.........................

Pusat Rawatan Islam AL-zahrah

kul 8 pg aku dah gerak pg Pusat Rawatan Islam Al-Zahrah bangi....proses minum air gula malam selepas kul 12 kene puasa sampai lah darah pertama di ambil means aku smapi dlm kul 9 pagi ..amik darah kali pertama....Minum air Gula satu Mug tau bukan satu gelas..sarat gak aku nak hbs kan...

Air glukosa..sy dpt perisa Oren...tapi gamba di atas bukan gamba sy........search google jer hehe


Sebelum Minum air gula amik darah n lepas 2 jam amik darah balik.

Normal ( sebelum ) : 4.0-6.0  -  abnormal 6.0 ke atas. Alhamdulilah aku still normal 4.9 
Normal (selepas 2 jam) : 4.0-8.0 - abnormal 8.0 ke atas. Alhamdullah aku still normal jugak 6.9

Lega lah lepas dah tahu semua result.......tak pyh lah fikir2 sgt .. dari malam tadi puasa sampai lah kul 11 pagi baru makn...mengigil & pening2 lalat aku dibuatnya sebb PERUT sgt2 lapa............lepas hbs terus ge NASI BERIYANI ANJE kat sek 15 tu.....Kenyang Alhamdulilah Nasi Beriyani Kambing Ok hahahhaa......Best2 sedap memg selalu mkn situ pun kalo nak mkn Nasi Beriyani hehee........

Restoran Anje Bangi


 p/s: alhamdulilah lepas nie boleh melantak lagi hahaha.......



Sunday, September 25, 2011

Bila Mana......Kala Mana

Bila Mana

Kala Mana

Dan Jika dia

Hari Cuti/Hari Minggu/Hari Family

Hidup ini

not word can replace it

the only word

BORED

BUSAN

Bila mana dan kala mana HOBI ANAK SAMA DENGAN PAPA DIA.IAITU TIDO.....



hidup sy akan menjadi busan...coz me not KAKI TDO....!!!

aper nak buat nie...........shopping?? dating?? hahahah

aku jadi mati kutu aper nak buat nie.........................................tdo lagi. membusankan??internet??facebooking...argh tension lah..............

***i wish a bby gurl tok teman saya....................but maybe next time...


Tuesday, September 20, 2011

Zizan dah Mntak Maaf lah..........Isu Hantu Bonceng






kecoh lah kejap sal hantu bonceng nie.....dah 8 juta baru nak kecoh hahahhaa..........aper2 pun jagalah sensitiviti agama dalam membuat filem.....................berkarya boleh tapi biarlah berpada dan kene pada tempatnya................jgn bertudung tapi berpeluk2 lak dlm filem hahahhaa.................***ttetetete.......


Kontroversi hANTU bONCENG........8 jUTA BEB......

Hantu bonceng...sana sini org gebang........

best bro.....
terbaik......
aper celop..........
kelakar giler.........
zizan terbaik...........



smlm aku baru tgk hantu bonceng abg office aku download kan........aku tgk cerita tu so so jer der..tak derlah gebang sgt2 pun pada aku BEST LAGI HANTU KAK LIMAH tu...............siyus nie pandangan aku......so sekarang nie timbul lak kontroversi cerita HANTU BONCENG NIE..........BEB 8 JUTA DAH DPT BARU NAK KONTROVERSI.........Saper yang rajin pg tengok.........MELAYU .org kitwe.........WALHAL DLM CERITA NIE DIA MEMPER KOTAK KATIK KAN AGAMA KITEW SENDIRI......


KUALA LUMPUR, 20 Sept: Dewan Pemuda PAS menggesa filem Hantu Bonceng yang sedang ditayangkan di pawagam dihentikan segera kerana mengandungi unsur penghinaan kepada agama Islam.

Ketuanya Nasrudin Hassan berkata, filem komedi baru yang dibintangi pelawak terkenal Zizan Razak mengandungi babak yang jelas menghina Rasulullah.

Babak tersebut ketika Zizan di atas katil wad hospital menyebut dialog "asyhadu anna Muhammadar... syaitan" (aku naik saksi bahawa Muhammad itu syaitan).

Jika mahu ditayangkan juga ujarnya, sekurang-kurang babak mengucap syahadah secara salah itu mesti di potong untuk tayangan berikutnya.

"Menyebut  perkataan "Muhammadar Syaithan" yang bermaksud Muhammad adalah syaithan dalam sebutan syahadah yang dijenakakan adalah haram dan boleh memesongkan aqidah.

"Saya dan seluruh ummat Islam yang sensitif terhadap agama tidak mampu tidur lena. Selagi ia menjadi tontonan umum, fikiran saya gelisah dan perasaan saya resah," ujarnya.

Filem arahan sutradara terkenal Ahmad Idham dengan durasi 90 minit itu ditayangkan di panggung wayang di Malaysia, Singapura dan Brunei bermula 31 Ogos lalu dan dikatakan mencipta sejarah dengan kutipan terbesar dalam musim perayaan dengan jumlah RM 5 juta untuk lima hari tayangan.

Selain Zizan ia turut membariskan aktres terkenal Juliana Evans dan Jue Aziz.

Mengulas lanjut, Nasrudin berkata pihak pengarah dan penerbit termasuk Zizan sendiri wajar memohon maaf kepara seluruh umat Islam di atas jenaka keterlaluan itu.

Sama ada Zizan sedar atau tidak keterlanjuran itu katanya, ia tetap salah kerana menghina Rasulullah SAW.

"Saya dengan segala baik sangka mengharapkan saudara Zizan selaku pelakon babak ini tidak menyedari implikasi aqidah sewaktu melakonkan watak tersebut, namun saya menyarankan agar Zizan segera memohon maaf kepada umum terhadap jenaka yang keterlaluan itu.

"Saya yakin, Zizan akan lebih dihormati kerana saya juga meminati beliau selaku anak seni dalam negara ini," katanya.

p/s: so fikir2 lah kan mana yg baik n mana yg buruk.........

Monday, September 19, 2011

Alhamdullilah.....dua-dua Hero

pejam celik.......pejam celik kejap jer aku dah nak masuk 6 bulan.....3 bulan lagi nak bersalin.....maigod gerun giler.ari sabtu aritu date cek up aku kat pusat rawatan islam al-zahrah bangi.......pegi nak cek up biasa jer..tak derlah sibuk nak tahu jantina dia per..sebb aku mengharapkan kali nie berlainan jantina dari zareef.......heheheh tapi tersama lak jantina ngan zareef.nampk riang sungguh wajah laki aku bila dpt tahu yg second bby sama jantina ngan dia n zareef...baik punya dia kangkang time scan.tanpa malu2. masa zareef dulu punya lah pemalu lipas nak tgk jantina dia pun susah......aku tak kisah sgt..*pdhl kisah jugak hahaha.....

aper2 pun aku mengharapkan semuanya selamat...tak kisah lah aku bersalin kat mana sekali pun.janji aku dan bby dlm perut nie selamat semuanya.itu jer yg aku harapkan....

mengandung kali nie ader kelainan sikit dari zareef.kali nie aku mudah rasa penat.tak boleh berjalan sgt...kene rehat lebih......lain sgt2 berbanding zareef dulu ..zareef dulu aku bedal jer semua jalan sampai kul 2 3 pagi..yg nie 2 3 pagi comfom aku dah mengantuk nak tdo.tak pyh kul  2 3 pagi kul 9 malam aku dah menguap jer nak tdo...letih betul rasanya kali nie mengandung..

kedudukan baby kali nie agak stabil, kepala bby kat bawh jer tak derlah pusing2 kiri kanan atas bawh cam zareef..bby kali nie dah fix point kt bawah...so atas alasan tu lah aku rasa tulang punggung aku rasa cam sakit sebb dia menekan kat bawh..**alasan jer padalah aku dah gemuk hahaha......!..berat bby skrg lak baru 500gram jer..tapi berat aku dah naik 6kg..saper nak jwab hahahaha.....

heheh tulah perkembangan bby skrg...............heheh karang cerita lain hahaha...


Friday, September 16, 2011

Terima Kasih Malaysia

Terima Kasih Malaysia...

Saya dengan rasa rendah hati begitu berbangga kerana menjadi sebahagian rakyat malaysia.sesungguhnya Malaysia diberikan kelebihan dari segi keamanan sejagat.....Terima kasih Malaysia...

SELAMAT HARI MALAYSIA

&

HARI KEMERDEKAAN KE -54

terima kasih .terima kasih..terima kasih....................

Thursday, September 15, 2011

PTPTN UJRAH.........

saya sedang bersungguh-sunguh nak isi ujrah PTPTN tu..........

motif mls nak fikir hutang piutang ...nak2 bila ader pinjaman serupa along cam pinjaman disebutkan di atas........hahaha


"""
"""
"""
tapi sekarang aku dlam dilema..........SAMA ADA NAK POTONG GAJI ATAU TAK........!!! BANYAK WOWO POTONG SEBULAN........HUHUH





TAPI KAN BAKI AKU SKRG TAK DERLAH BANYK CAM TU......KER NT PTPTN NIE REDUCE BALIK YER??

Tuesday, September 13, 2011

Benzema Vs Zareef



aper kene mengena lak kan tetiba aku nak post benzema vs zareef....jom let check it out.......

zareef genap setahun aritu .....aku sajer suh laki aku botak kan kepala  zareef.....sajer rimas tgk rambut dia panjang....sekejp jer dah panjang......

2 3 menjak nie.....aper ntah buang tebiat laki aku.....bukan panggil zareef tapi pgl ""BENZEMA.......OH BENZEMA SINI "" aku aper lagi blur lah.......penat2 bg nama zareef tapi pgl nama benzema. !*& sumpah lah aku tak kenal saper benzema tu........bila aku taya dia kata Pemain bola........fine memg lah aku tak kenal...aku bukan fanatik bola cam dia .....semua kenal...aku dari tgk bola baik tdo lagi best hahahha....

sebelum tu meh jom terjah profile BENZEMA
''''
''''
'''''

Personal information
Full name Karim Benzema
Date of birth 19 December 1987 (age 24)
Place of birth Lyon, France
Height 1.84 m (6 ft 0 in)
Playing position Striker
Club information
Current club Real Madrid
Number 9
Youth career
1995–1996 SC Bron Terraillon
1996–2004 Lyon
Senior career*
Years Team Apps (Gls)
2004–2009 Lyon 112 (43)
2009– Real Madrid 62 (25)
National team
2004 France U17 2 (1)
2004–2005 France U18 16 (14)
2005–2006 France U19 8 (4)
2006–2007 France U21 5 (0)
2007– France 40 (13)

sama ker......zareef dengan benzema?????

PAPA: tak sama lah........!!!

Monday, September 12, 2011

APABILA ALLAH S.W.T. MENCINTAI KITA, MAKA KITA AKAN DIBERIKAN UJIAN


APABILA ALLAH S.W.T. MENCINTAI KITA, MAKA KITA AKAN DIBERIKAN UJIAN

Allah S.W.T. berfirman: “Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum sampai kepada kamu (ujian dan cubaan) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu daripada kamu? Mereka telah ditimpa kepapaan (kemusnahan hartabenda) dan serangan penyakit, serta digoncangkan (oleh ancaman bahaya musuh), sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman yang ada bersamanya: Bilakah (datangnya) pertolongan Allah?” Ketahuilah sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat (asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada agama Allah).” (Al-Baqarah: 214)

“Sesungguhnya orang-orang yang bersabarlah sahaja yang akan disempurnakan pahala mereka dengan tidak terkira.” (Az-Zumar: 10)

“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan)” (Ali-Imran: 200)

Allah SWT menjanjikan pertolongan saat menghadapi kesulitan, dengan syarat kita mestilah bersabar menghadapinya. Jangan sesekali kita berpaling dari Allah SWT, atau menjauhkan diri dariNya. Dibimbangi kita akan terjerumus ke lembah kehinaan dengan mengikuti jalan sukar yang dihembuskan Syaitan durjana. Syaitan sama sekali tidak akan senang kepada hamba-hambaNya yang sabar dan senantiasa berpegang teguh kepada tali Allah SWT. Biarkan Syaitan kecewa dengan sikap kita yang keras menentang bisikan-bisikannya. Perbanyakkan doa dan solat agar tali yang mengikat kepada Rabbi bertambah utuh dan kuat.

Sifat sabar sebenar adalah kesabaran yang menyebabkan kita semakin dekat dengan Allah SWT, jelas matlamat dan tujuan hidup, bercita-cita untuk menuju ke syurga melalui siratol mustaqim (jalan lurus).

Gambaran ini boleh dikutip dari kisah kesabaran Bilal bin Rabah menahan derita disiksa dan dihempap batu besar tatkala mempertahankan keimanan kepada Azza Wajalla. Begitu juga kisah keluarga Yasir yang disula hingga menemui ajal semata-mata bersabar menahan siksaan atas keengganan kembali kepada kepercayaan Jahiliyyah lagi Taghut.

Lantas Rasulullah SAW bersabda:
“Sabarlah wahai keluarga Yasir, sesungguhnya yang dijanjikan bagi kalian adalah syurga.”

Rasulullah SAW pernah berpesan kepada kita, bahawa apabila Allah SWT menyayangi suatu kaum, pasti Allah SWT akan menurunkan ujian dan cubaan. Alhasil, Allah SWT akan menilai sejauh mana takat kesabaran yang terbentuk. Kadangkala, ada sesetengah manusia membenci kesusahan, kesakitan, bebanan yang ditimpakan ke atasnya sehingga bertempik benci dan mengeluh panjang kepada Allah SWT. Maka, jika itulah keadaannya, ini bererti manusia itu telah menempah murka Allah SWT. Tatkala itu, Allah SWT akan menimpakan kemurkaanNya dengan nilaian dosa. Dosa akibat lemahnya rasa sabar manusia terhadap ujian yang dihadapi.

Hadis yang telah dikeluarkan oleh Ahmad melalui jalur Mahmud bin Labid menyatakan, Rasulullah SAW bersabda:

“Sesungguhnya Allah Azza Wajalla jika menyintai suatu kaum, maka Allah akan memberikan cubaan kepada mereka. Barangsiapa yang sabar, maka dia berhak mendapatkan (pahala) kesabarannya. Dan barangsiapa marah, maka dia pun berhak mendapatkan (dosa) kemarahannya"


Wednesday, September 7, 2011

Selamat Hari raya!!


saya Norhafizah binti Jamal, Suhaimi bin Saad & Muhammad Zareef Isyraf & future Baby 6mnth Nak wish SELAMAT HARI RAYA....MAAF ZAHIR DAN BATIN ........andai selama ni terkasar bahasa atau terkutuk saper2...........

dikesempatan ini sy pun nak upload gamba raya.....tapi tak derlah nak uplaod gamba bebanyk 1 2 gamba sudah........

hehehehe...........tema tahun nie 

-pinky-
- red-

mummy zareef & machi boy

we are happy family!!!!!!!!! pinky all the time......

hensem lah anak mummy!!!**boleh tak puji anak sendiri

both of this warna kegemaran aku......yg suhaimi saad terpaksa jer ikut hahaha............. anyway raya nie sgt lah happening,,,,,,tahun nie bertiga..tahun depan berempat.......yahoo!!!

Machi Boy Genap 1 Tahn

kejap jer rasanya masa berlalu........

aku dah ader anak bujang....baru setahun jaguh hidup......

happy besday zareef 1.9.2011 - Genap machi Boy 1 thun.......besday zareef aritu sambut kat jhor....happening giler........tq all

disebbkan dah 1 tahun tapi machi boy mls nak jalan.......so mummy decide tok botak kan rambut dia!!! **ader ker kene mengena rambut ngan jalan???hahaha



tara........the new style of zareef.............dah mcm pelakon juvana aku tgk hahaha.............