Wednesday, November 30, 2011

world is fair


secara sedar atau tak..makin lama aku sedar yg aku nie aderlah seorang yg sgtlah keras kepala dan degil...aku menganggap aper yg aku kehendaki mesti berapa dlm gengaman aku..no matter by hooked or buy n sales....**hahha....tak kira mcm mana cara sekali pun aku akan cuba dpt kan...adakalanya sifat ingin mencuba aku yang begitu mendalam menjadi kan aku seorang yg sungguh angkuh.ego...dan still dengan pendirian aku....

tak semestinya aper yg kiter genggam tetap menjadi gengaman kiter..lagi mudah kte mendpatkan..lagi senang tok kehilangan nya....tapi aku tak sedar semua tu... =(

tapi pada hakikatnya..aku sedar tak semua yg aku inginkan menjadi kenyataan.bila keadaan ini muncul susah aku nak terima.....perit betul rasa tu....aku selalu menyalahkan diri aku bila sesuatu yg aku hajati tidak membuahkan hasil..tapi memberikan aku impak maksima yg cukup mendalam....sedalam lautan...setinggi gunung ganang..dan sebebas burung2 yg terbang...

aku tak sedar..bila DIA memberikan aku ..hujan, ribut, Petir...Panas..aku selalu merungut dengan keadaan tu....bila DIA memberikan hujan aku menginginkan panas, bila DIA memberikan aku ribut aku menginginkan mendung...memg lumrah manusia ..tak pnh puas ngan aper yg DIA berikan.termasuk lah aku...tapi aku tak sedar disebalik semua tu DIA memberikan aku Pelangi..Pelangi yg mampu membuatkan aku tersenyum lebar...Pelangi yg penuh ngan warna2 dunia....Kecerian terpancar diWajah peLangi.......begitu cetek permikiran aku terhadap DIA...Hina sungguh aku di sIsiNya..

aku sedar DIA tidak akan menguji aku luar dari Kemampuan aku...aku akur..aku turuti..dan aku pasrah semua ujian yg DIA beri.....berikan aku Kekuatan untuk menempuh semua cobaan Mu....

sayu jer Hati bila memikirkan..........


semalam aku tak dpt tidur dengan lena....

sayu jer hati bila memikirkan keaadan ini......

ditemani titisan air mata....

yang pasti aku tahu suami aku juga memikirkan benda yg sama

dalam hati terdetik....boleh ker aku?

mampu ker aku?

tapi ku percaya setiap satu kejadian ader rezeki tersendiri.........insyallah .......amin...

Ya Allah permudahkan lah segalanya.............

Thursday, November 24, 2011

Kite Lunch Spaghetti Meat Ball LAh......


wah kelas ko JAH...mentang2 hari nie gaji terus UP makanan ko....spaghetti hari nie Western tekak tengahari ko hahaha........sebenarnya hari nei mcm mengidam nak mkn spaghetti kat secret recipe tu.......*sian tak dpt yg kat IKEA tu kat secret recipe pun jadi lah....janji ader lah rasa sikit2...........eh papa org dah lama lah mengidam curry puff kat IKEA tu,.awk sik tak nak pg jer.....kata ramai lah, JEM lah....cam cam alasan ......kiter menci awak lah!! hahahah   

eh shinnaz setiap hari sy mesti tak miss tgk blog awk..sebb awk selalu post cerita pasal makanan kekdg sampai sy terliur tgk gamba makanan awak hahahaha...........walaupun hakikatnya awk post gamba kenny rogers jer pun.....tu pun wat sy terliur..... i hate u shinnaz hahahaha.............(^_^)

mood: Perut happy hari nie.....terima kasih pd yg tolong belikan ....yerlah office kiter tak boleh nak kuar awal sgt lah kan karang kene band lak......so kiter kirim awak jer..(anaconda)..........hehehe


Kumpulan ibu-ibu menyusukan....ini bukan K-POP ok?


facebooking..comfom lah majoriti ader....heheh dunia tanpa sempadan katanya....

bila On9 jer aku suka pg kat group Kumpulan ibu-ibu menyusukan ...rasa enjoy jer bila baca cara2 diorg BF ...walaupun masa anak first tu sempt dlm 6 bulan jer....so anak ke-2 nie insyallah akan ku tanam kan niat setinggi gunung Everest untuk FUll kan BF ......amin mudah-mudahan niat murni aku tercapai.........

bila baca2 kat group tu niat aku memberontak dengan lebih tinggi tok bg Full BF kat second bby aku....hahah peduli aper aku.....org nak cakp jimat duit beli susu ker aper ker???HELLO susu ibu lagi mhl tau dari mana2 susu FORMULA........hahahah 
p/s: harap2 my new bos fhm kalo aku pg pam......kalo dia membebel alamat nya kene pam kat tempt jer lah......huhuhu.....
I LOVE KIM!!!!

Piala Kemenangan Yuna di tarIk Balik...OMG....Malu


Yuna yang asal nyer menang besar.........tapi....OMG kesilapan teknikal....sian kat Yuna...malu seh....kemenangan sepatutnya milik..abg nuar- sedetik lebih...........huhuhuhu.........


manis abang Nuar senyum!!!!..........tahniah abg Nuar!!!!......tapi sian YUna...

Wednesday, November 23, 2011

Mulut oh Mulut.........Bibir Oh BibiR...Cium sikit!!!!

ini mulut dan bibir ok.saper tak kenal memg giler bangang........
bibir yg mungil dan menarik sering menjadi igauan gadis2 dan idaman lelaki yang mendambarkannya......**giler kentang ayat ko nok bajet nak buat artikel tentang bibir ker aper.....tak kuasa lah aku nak tulis ayat2 skema bagai..wat sakit otak nak fikir susun kata ayat.......biar lah aku jaDI KARAM SINGH WALIA walaupun ayat dia karam tapi ader bernas jugak aaper yg dia ckp.....

MULUT memeg setiasa dibawa ke mana sahaja tak pernha tanggal ok........MULUT juga sentiasa berkata tanpa memikirkan kesan baik dan buruk.............sebb tu lah ader pepatah KERANA MULUT BADAN BINASA, TERLAJAK PERAHU BOLEH DIUNDUR TERLAJAK KATA BURUK PADAHNYA........and so on....banyk lah lah pepatah berkaitan dengan mulut..........patut lah masa kat akhirat nt mulut akan dikunci cuma anggota2 lain yang akan bercakap.Sebab aper sebb MULUT NIE BUSUK.......MULUT BOLEH MENIPU, MULUT BOLEH WAT GADO, MULUT BOLEH WAT SALAH FHM.............SO MULUT MULUT..kalo MULUT TEMPAYAN boleh lah ko tutup rapat2 kedap dan ketat seperti TUPPERWARE.....MULUT MANUSIA ..sumpah tak leh tutup.......


mulut jugak ader yg berwarna-warni ......kelas ko kaler mcm pelangi petang mulut yang berwarna-warni nie mengambarkan hati manusia jugak.....dari hati keluar ke mulut..........rambut jer sama kaler tapi hati lain2.....

iskkkkkkk....aper yg aku nak merepek nie sebenarnya!!lain mcm dah ayat aku nie.....senang cerita or aku pendek kan cerita (AKU SEDANG PANAS HATI) sebb mulut2 yg konon2 bergurau tapi boleh membawa padah yg amat buruk kepada yg terkena............JANGAN SAMPAI AKU SETERIKA MUKA KO PASTU GANTUNG KAT KIPAS ..........baru tahu OTAI TAK OTAI ...TAIKO TAK TAIKO.........

sekian terima kasih...pesanan mesra rakyat........tgk diri masing2...cukup baik ?cukup sempurna ker? cukup serba serbi ker?? sendiri mau igt tepuk dada taya iman.....ok wa cau dulu........


1 kiter tunjuk 4 patah balik kat kiter.......So No body No body BUT YOU!!!!


Mengimbau Kenangan Lama......Pewittt......*Ngurat cara Gatal Ok

pergh tajuk ko tak beragak kan.padalah tak der nak cerita aper pun.....tak derlah hebat mana cerita ko..setakat berkelah kat PD jer hahahha........(tu jer yg mampu) mak tak kaya sgt nak pg bercuti2 kat oversea tu......

20.11.2011 - mood gatal aku dah sampai tetiba lak nak lepak2 kat pantai sambil berbikini .......tak der shape ok ko pakai bikini hahaha.......mood meroyan nak kuar jejaln jauh sikit dari Putrajya so kiterog decide nak pg Pantai PD .kebetulan lah mak aku n anak sedara kecik aku ader....sajerlah bawak dirog jejaln dekat2 nie...dirog dtg slh time ...time hujung2 bulan...so tempat nie jerlah yang mampu hahaha......free ok mandi pantai cuma nak masuk toilet bayau RM 1.00........hahaha 



like father like son............kepala patern sama ok.........hahah.Hye atok

sian ko YAh....penat2 buat zareef tetiba dtg robohkan hahahah...

abg besar mandi pantai lah.......

eh abg long.......dah jalan nak merangkak lah ko kan.........dia lah insan yg paling sonok bila jumpa air hahaha.......
dah lepas mandi2 tu....pg lah kat tempat selalu aku lepak minum petang ngan dak2 umh aku dulu hehehe.......kedai bawh pokok.........dulunya lalat banyk skrg abg tu dah tak ternak lalat .....skrg dia ternak semut hitam lak hahahhaa...........

JOM NAK TGK AKAK GEMUK TAK...........**BURUK OK...PEJAM MATA TGK GAMBA XX NIE...

KAN DH CKP GEMUK GILER AKAK NIE..........nasib lah ko mengandung........**eh ader kene mengena ker hahaha

mee Kari menu wajib mkn kat tempt nie........warung nie tak derlah 5 star pun 1 star jer......standrt2 tepi jalan punya kedai .....
aper2 pun berkelah bersama keluarga adalah sgt sgt sgt sonok......!!! rancang lah percutian anda dengan bijak di musim hujung2 bulan hahaha..........

Tuesday, November 22, 2011

Memang Kelas kata Ko!!!

Kata2 jurulatih Malaysia, Ong Kim Swee kepada pemain-pemain Malaysia semasa perlawanan final semalam :

"MEREKA tak hormati kamu, tak hormat bendera kita, tak hormat raja kita dan mereka tak hormat ibubapa KAMU. Kalau KAMU benarkan ia(kekalahan) berlaku, maka KAMU adalah pengecut. Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia.."

"Kita kalahkan mereka bukan sekali tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. Kita tunjukkan bagaimana melakukannya"


p/s: memg kelas kata ko abg Ong...........love it.........!!!

tak lupa jugak di samping kiter menyambut kegembiraan ader yg sedang berduka.............Al-fatihah saudara/saudari ku...................niat asal mereka mahu melihat pasukan sendiri beraksi....tapi sayang Allah lebih menyayangi mereka.......AL-Fatihah.........



SUMBER : KAKI BISING DOT COM....


Susah kan Nak Faham...........

bukan gambar sebenar......... (^_^)

Warga tua atau warga emas.......aka Orang tua

Sangat Susah diFahami.......

Pemikiran, Kehendak, Kemahuan ...........arghhhhhhhhhh!!!tension lah!

kiter Mintak simPle jer....DOk umh goyang kaki .........**susah ker??

Monday, November 21, 2011

amek Ko Gelabah Ayam..........


AMEK KO FIZA..........

GELABAH BEDAH KO...TETIBA PAGI TADI BLOG NOT FOUND.........

CONFUSE AKU ....BILA MASA NTAH AKU DELETE.......

NASIB LAH KAWN BGTHU SUH TUKAR PSWRD BAGAI..KALO TAK MENANGIS AKU ........

P/S: isk isk......tak senang duduk ko fiza tetiba blog ko tak der........hahahah

Thursday, November 17, 2011

Complete Set Toys MCD



Complete set ToYs For MCD.............

hahah akhirnya berjaya aku mengcomplete kan toys dari MCd semurah RM 3.00 seketul jer.........tahan berapa lama tu tak leh ckp hahaha bila dpt kat zareef tertanggal hbs semuanya hahaha...............

leps nie nak kumpul banyk2 lagi lah........heheh

Ular Tedung di Putrajaya..........pResint 15....seram nie!!






Ular tedung sela yg ditemui oleh seseorang 2-3 hari lepas...tetapi malangnya pihak bomba tidak berjaya memberkas ular ini dan ular ini masih bebas di sekitar Putrajaya Presint 15... Sila berhati hati sekiranya anda berada di sekitar Putrajaya kerana ular tedung sela ini terlalu BESAR..!!!

Takutnya......bandar pun ader Ular besar...tulah jadinya bila Hutan diTeroka.......diaorg tak der tempat tinggal...........erm Ular2.........

Sunday, November 13, 2011

Perbualan Seorang Bayi Sebelum diLahirkan......Terima Kasih Ya Allah...

terima kasih YA ALLAH sungguh indah dan mulia ciptaan-Mu....akan ku jaga Amanah-Mu ini dengan sepenuh hatiku.....

Baca dan hayati kisah di bawah ini. Fahami mesej yang cuba disampaikan. Dan paling penting, amalkan ilmu yang anda dapat.

Adalah dikisahkan….pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.

Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”
Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”


Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”
Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”

Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.”

Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”

Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’

Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”

Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.

Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”
Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat. ”

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu. Sucikanlah 4 perkara dengan 4 perkara :


Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Robb mu
Dosa-dosa mu yang lalu dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu



Jangan lupa untuk tekan butang share selepas anda baca ♥Baca dan hayati kisah di bawah ini. Fahami mesej yang cuba disampaikan. Dan paling penting, amalkan ilmu yang anda dapat.

Adalah dikisahkan….pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.

Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”
Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”


Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”
Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”

Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.”

Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”

Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’

Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”
Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”

Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.

Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”
Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat. ”

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu. Sucikanlah 4 perkara dengan 4 perkara :


Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Robb mu
Dosa-dosa mu yang lalu dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu

COPY FROM : http://pemaniskata.blogspot.com


Friday, November 11, 2011

Complete Series Zareef



Complete Recycle Year 1 

my Only one

Muhammad Zareef Isyraf 

i love u son till end of my life.........i promise.....!!

Jumaat yg Indah Diiringi Tarikh yang Indah....11.11.11

Hari nie 11.11.11 ramai org berkata cantiknyer tarikh hari nie..tapi sedarkan kiter secara dasarnya dan hakikat tarikh tu sama dengan tarikh2 yg lain..Yang paling bermakna Indahnya Hari Jumaat.Jumaat dikhabarkan sebagai hari yang istimewa dan mulia. Pada hari Jumaat berlakunya lima peristiwa yang penting, iaitu
1) Allah ciptakan Adam ,
2) Allah turunkan Nabi Adam ke bumi,
3) Allah mematikan Nabi Adam,
4) Pada hari itu juga ada satu saat yang tidak ada seorang hamba pun yang memohon sesuatu, kecuali Allah akan perkenankan permohonannya, selagi ia tidak meminta sesuatu yang haram.
5) Pada hari itu juga akan terjadinya hari kiamat. Tidak ada satu malaikat pun, sekalipun yang amat dekat kedudukannya di sisi Allah, langit, bumi, angin, gunung, juga lautan, melainkan kesemuanya memohon belas kasihan pada hari tersebut.

( Riwayat Hadis Muslim)

DTM II: Versi Perbualan ke Arah keCurangan

DTM ialah short form kepada Don't Trust Man..Kali nie aku nak wat Versi2 lah.yerlah nak2 dah tawin nie kan mcam2 lah cerita dari para2 isteri yg memendam rasa yg saling meluahkan antara satu sama lain. Smlm aku chat lah dengan seorg isteri aka my fwen. Dia suh aku klasifikasi kan perbualan tu ke arah mana satu....tahu lah aku arah timur ker barat ker..so aku amik keputusan perbualan tersebut ke arah kecurangan walaupun belum melampau tapi benda2 mcam nie lah yg menyebabkan masalh2 kecurangan berlaku....( KALO JADI KAT DIRI AKU 1 DIA BUAT 10 KALI AKU BALS...HE SHOULD KNOW ME BETTER WHO I'M...MIZ FIEZA OK..DUN DARE ME EITHER ..U WILL REGRET IT.....TRUST ME) tu aku cakap kalo jadi kat diri aku lah kan. so let begin the story.

Dulu2 kala wujudlah loving couple yg sharing each other . Cinta 1 Malaysia ko..berlainan bangsa, agama dan budaya...very sweet lah kiranya....(memg sweet lah couple berlainan bangsa walaupun aku dpt rasa kejap jer zaman2 cinta monyet setakat teman aku jalan ke bus stop pun kira caring loving dah wat aku..haha ). tapi cinta diorg tak der penghujung coz berbezaan agama yg membataskan dirog to go further so dirog decide tok wat haluan masing2....

aderkalanya aku rasa laman2 sosial nie boleh mengundang kepada perkara2 yang boleh membahayakan kesihatan mental dan fizikal...thank god isteri dia tu tergerak hati nak buka message (patut lah tido mlam2 lambt...nak online rupanya ngan EX_GF.yerlah mana tak nyer bini dah tdo dengan anak2 mahu tak penat balik keje, pas balik keje jaga anak pastu masak lagi..mahu tak penat...very sweet kan............(nak mampos aper).

so mengikut dari cerita dia..aku short kan lah perbualan dia lebih kurang macam nie (maaf yer kalo tertinggal ayat aper2....tak cukup igatan nak igat setiap patah ayat yg ko cerita hahahah)

MM= Married Man
G=Gurlz

G- hai D....
MM-yer Mak Cik (sweet kan panggil mak cik konon2 nak bg mesra lah tu)

G-bini mana?(bini ok..aku pantang kalo org ckp bini...isteri lah sengal)
MM- dah tdo dah.....( time isteri ko tdo rupanya ko wat keje nie............... )

G-oo..no wonder lah u berani balas
MM- heheh no problem lah... ( i n u ok.......geli mak dengar )

G- u cam ner skrg?sihat?baby?2nd bby?
MM: ok jer..semua sihat..second due bulan 5 ( tahu pun isteri tgh mengandung..very the noty isteri tdo dia online )

G-mak aii, bila 2nd wife ( wah ko taya lah nak 2nd wife kan.mcm2 tahu2 jer islam membenarkan tawin lebih dari satu.bagi yg mampu ok..bukan semata2 ikut sunah nabi ......)
MM- 2nd wife.....U lah kot ...hahaha ( very the ader hati.......loving kan ??)

G- not available
MM- oo dah ader bf dah........ ( melepas lah ko....... cari Ex gf ko yg lain2 ok..taya nak tak jadi 2nd wife ko)

MM- momies n daddy u sihat? (caring kan siap taya mak ayah bagai.....tiba mak ayh mertua sendri NAN ADO nan taya..........jaga lah diri masing2 )
G- daddy ok .mommies kene strok...

MM- ooo yer ker..U kene rajin bawk mak U pergi hospital cek hari2, n jangan lupa telefon hari2 coz U kan anak kesaygang diaorang ( caring giler..siap pesan suh cek up bagai, telefon hari2.....sweet nak mampos tau..... terharu aku kalo jadi isteri dia coz loving caring sgt .....)
G- I will...U bateri Hpn i dah nak kong nie.....Chat later lah yer..

MM- ok 
MM - U jangan Noty2 ok ( very sweet kan siap pesan jgn noty2 dengan isteri sendiri Nan Ado balik2 mesg CMP n Balik tu jer msg sepanjng hari.....sweet kan dengan isteri sendiri cara msg...dengan org lain siap pesan jgn noty2.......hahahaha .....)
G- Ok... U pun sama........


ok lah lebih kurang cerita nyer cam tu lah..aku pun tak igt sgt yg member aku cerita tu malam tu.siap malam termimpi2 lah tu pasal pepagi buta dah hadap blog .sebb aku yang dengan cerita hati aku yg pans......coz i pun isteri jugak...........Tu yang isteri dia tahu??Yg tak tahu?Yg dah Delete??cannot trace...bijak2...tapi tak per sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.....tak pun ko mati kejong kat atas pokok ko kene petir (coz noty sgt U nie)...


dun simply trust guys...........


p/s: kalo jadi kat aku..aku senyum jer.....tapi jgn lupa hari pembalasan....1 dibalas 10...hahahaha..makan dalam punya............

Thursday, November 10, 2011

Lunch MCD n Toys....

disebbkan kebusanan aku mkn nasi setiap hari time lunch....

so kiterog decide tok lunch kat MCD ....huyeh........idaman ku selalu......


MCD.....fast food n fast service..tak ker jauh giler kiterog mkan MCD sampai ker PUCHONG GateWay..sajer jejalan sekali tenangkan fikiran dari tempt yang berserabut plus otak yg tgh serabut.......



cam biasa lah tiada menu lain selain SPicy Chicken McDeluxe menu wajib kat MCD...yg lain tak menarik perhatian selera jiwa dan raga aku tok makan hahaha....

eh....ader toys baru lah..............sonok jer..RM 3.00 jer satu tak rugi tau beli heeheh....



Hamburglar, Birdie, Grimace & Ronald 

aku beli Dua jer Hamburglar & Birdie....sebb yg Ronald tu paler dia panjang sgt cam tak lawa jer hahaha.......yg Grimace lak belum kuar lagi heehhe kamis minggu depan baru kuar....cannot wait...!!! next Kamis pg MCD lagi.....huyehhh......


DTM III: Versi Tanda-Tanda Suami Curang

disebab kan minggu nie isu aku pasal Dont Trust Man 100% ...if u do that u FOOL !! so aku terajin lah nak google bagai ...so aku terjumpa artikel nie ...not bad..so aku decide tok copy kat page aku..mana lah tahu leh jadi bahan rujukan sama2...memadangkan kisah kawn aku tu......bila dia semakin cerita...aku lak semakin panas hati dengan sikap2 dia............(lebih emo kan berbanding wife dia hahah) kalo tak tahu aku cerita aper leh rujuk kat link nie. DTM I & DTMII

artikel nie aku dpt dari blog PENYAMUN ..so sama lah kiter fikir betul ker tak nyek......
----------------------------------------------------------------------------------
LELAKI TIDAK PUNYA SIKAP TELITI SEPERTI WANITA, SEBAB ITULAH BANYAK KES KECURANGAN DAPAT DIKESAN OLEH ISTERI SENDIRI DENGAN MUDAH, SUAMI YANG TI DAK SETIA INI BERUSAHA MENUTUPI HUBUNGAN SULIT MEREKA TAPI KURANGNYA SIKAP BERHATI-HATI MENYEBABKAN MEREKA MENINGGALKAN BEBERAPA PETUNJUK YANG MEMBOLEHKAN ISTERI MENJEJAKI AKTIVITI `GELAP' MEREKA. PERHATIKAN TUJUH TANDA YANG ADA DI BAWAH INI SEKIRANYA MERASAKAN LELAKI YANG ANDA KASIHI SEDANG BERMAIN CINTA DENGAN WANITA LAIN. IA MUNGKIN DAPAT MEMBERI KEPASTIAN TERHADAP PERASAAN CURIGA ANDA ITU.

Jika suami yang anda kenali seorang yang tidak kisah tentang penerampilannya tapi mula berubah bersikap, pertama yang harus anda curiga jika seorang lelaki mula tertarik untuk memperbaiki gaya pakaian, rambu atau kulitnya, dia mungkin sedang berusaha menarik perhatian wanita lain. Kata psikologi Stephanie Buehler, pakaian baru, kasut baru, dan aroma minyak wangi mahal yang baru adalah tanda-tanda bahawa seorang lelaki sedang mencuba, atau sudah, berlaku curang.

Ada sesetengah isteri yang berasa lega bila suami tidak mahu melakukan hubungan seks, tidak perlulah mereka penat melayani nafsu suami di malam hari. Tapi tahukah anda bahawa itu salah satu petanda kecurangan suami. Jika suami sudah tidak tertarik lagi untuk melakukan hubungan seks dengan anda, tak mustahil dia mungkin telah mendapatkan keperluannya dari orang lain. Menurut psikoterapi Dr. Tina Tessina, petanda lain yang juga boleh menunjukkan bahawa suami tidak setia adalah keberaniannya mencuba teknik bercinta baru yang tidak pernah dilakukan sebelum ini. Mungkin dia telah mendapatkan latihan ekstra di ranjang yang lain, siapa tahu?

Perhatikan juga perubahan yang satu ini, menurut Danine Manette, penulis buku Ultimate Betrayal, pasangan anda kemungkinan besar berlaku curang jika dia mula keluar rumah lebih awal untuk ke tempat kerja, menghabiskan waktu lebih lama di luar rumah, atau sering ke luar daerah. Perhatikan juga berapa banyak waktu yang dihabiskan di luar rumah untuk aktivitiaktiviti bukan urusan pejabat. Berhati-hatilah jika kegiatan tersebut semakin kerap dan berlangsung lebih lama dari biasanya.
Selain itu beri perhatian lebih jika pasangan tidak dapat dihubungi ketika dia berada jauh dari anda. Jika dia berkata bahawa dia sedang bekerja lebih masa tetapi tidak mengangkat telefon atau membalas SMS anda, maka itu petanda buruk.

Berhati-hati jika melihat senarai bil kad kredit suami dihabiskan untuk tujuan, membeli barang yang mahal, penginapan di hotel atau makan malam dengan belanja yang tinggi tapi bukan bersama anda. Orang bercinta selalunya akan saling berhubungan tak kira masa maka anda boleh saja mengesan telefon suami nombor mana yang kerap dihubungi dan menghubunginya. Mengapa? Sebab hubungan sulit boleh dikesan dengan melihat senarai panggilan
Begitu juga dengan emailnya yang dapat memberi petunjuk atas apa yang telah terjadi. Jika dahulu dia dengan mudah memberikan kata kunci email dan membenarkan anda membuka telefon bimbit tapi sejak kebelakangan ini langsung tidak membenarkan anda menyentuhnya maka lakukan siasatan lanjut.
Jika pasangan anda cuba menutup perbuatannya, dia akan berusaha untuk mengubah nombor pin telefon atau menghapuskan semua senarai panggilan telefon atau SMS yang diterima. Jika itu yang terjadi, kemungkinan besar insan tersayang anda sedang berlaku curang terhadap anda.
Jika dulu pasangan anda seorang yang penyayang dan melayani anda dengan baik sekali tapi kini berubah sikap menjadi mudah marah, mengkritik cara anda bergaya, berbicara, memasak dan sebagainya, itu tanda jelas ada sesuatu yang tidak kena dengan dirinya. Begitu juga jika anda dan pasangan mudah bertengkar, dan si dia seakan tidak mahu mencari jalan penyelesaiannya.

Jika itu yang terjadi, dia mungkin sedang mencari jalan untuk melepaskan diri dari anda dan mengakhiri hubungan yang ada. Atau mungkin juga dia sedang membanding-bandingkan anda dengan teman barunya. Tapi ada juga yang terjadi sebaliknya, suami bersikap sangat manis dan lembut, berbeza dengan perwatakannya sebelum ini yang cepat marah dan garang. Dia juga mula memberikan anda hadiah kerana merasa bersalah atas perbuatannya yang bermain kayu tiga.
Perhatikan juga situasi kewangannya yang mungkin sudah `sengkek' walaupun masih di awal bulan. Perbelanjaan yang tidak dapat anda kenal pasti boleh menjadi petunjuk sebarang kecurangan. Pastikan bil perbelanjaan suami sesuai dengan alasan-alasannya. Jika dia berkata ke gimnasium pada satu malam tapi sebulan kemudian anda melihat ada bil makan malam di restoran yang mahal, anda sudah dapat `memerangkap' dirinya,

Dibandingkan semua petanda-petanda di atas, tiada yang lebih meyakinkan lagi daripada perasaan anda sendiri. Anda lebih mengenali pasangan daripada orang lain, jadi anda pasti jadi orang pertama yang dapat mengesan perubahan-perubahan dalam dirinya seperti pulang lewat, ghairah seks menurun, cara layanan yang lain macam dan pelbagai lagi.

Menurut kajian ramai wanita yang mengakui mereka melihat tanda-tanda yang ganjil pada suami, tapi berusaha menyingkirkannya jauh dari fikiran. Namun jika anda sudah melihat tanda-tanda di atas pada suami anda terpulang pada anda untuk melakukan tindakan selanjutnya sama ada mula berbincang, memperbaiki hubungan atau memutuskan. Fikirkan jalan sebaiknya dengan fikiran yang tenang meskipun anda sedang terluka.Kerana fakta-fakta yang dikemukakan diatas ini bukanlah alasan bagi anda untuk mengambil jalan singkat juga, ianya tidak seratus peratus tepat. Anggap saja bakal ada hujan bila awan itu berarak mendung. Jadikanlah fakta-fakta tersebut sebagai panduan untuk mencari kebenaran dan bertindaklah dengan bijak. Kerana dia adalah suami anda. Dan ayah kepada anak-anak anda. Selamatkanlah dia dari kesilapannya sendiri.

Feel want to Crying for No Reason

deeply insert my Heart.....i feel so depress dun know why..

i feel want to crying for no reason


but Now i Not OK......

if Crying make me feel better i will cry even for no reason .......... (^_^)