Friday, November 11, 2011

DTM II: Versi Perbualan ke Arah keCurangan

DTM ialah short form kepada Don't Trust Man..Kali nie aku nak wat Versi2 lah.yerlah nak2 dah tawin nie kan mcam2 lah cerita dari para2 isteri yg memendam rasa yg saling meluahkan antara satu sama lain. Smlm aku chat lah dengan seorg isteri aka my fwen. Dia suh aku klasifikasi kan perbualan tu ke arah mana satu....tahu lah aku arah timur ker barat ker..so aku amik keputusan perbualan tersebut ke arah kecurangan walaupun belum melampau tapi benda2 mcam nie lah yg menyebabkan masalh2 kecurangan berlaku....( KALO JADI KAT DIRI AKU 1 DIA BUAT 10 KALI AKU BALS...HE SHOULD KNOW ME BETTER WHO I'M...MIZ FIEZA OK..DUN DARE ME EITHER ..U WILL REGRET IT.....TRUST ME) tu aku cakap kalo jadi kat diri aku lah kan. so let begin the story.

Dulu2 kala wujudlah loving couple yg sharing each other . Cinta 1 Malaysia ko..berlainan bangsa, agama dan budaya...very sweet lah kiranya....(memg sweet lah couple berlainan bangsa walaupun aku dpt rasa kejap jer zaman2 cinta monyet setakat teman aku jalan ke bus stop pun kira caring loving dah wat aku..haha ). tapi cinta diorg tak der penghujung coz berbezaan agama yg membataskan dirog to go further so dirog decide tok wat haluan masing2....

aderkalanya aku rasa laman2 sosial nie boleh mengundang kepada perkara2 yang boleh membahayakan kesihatan mental dan fizikal...thank god isteri dia tu tergerak hati nak buka message (patut lah tido mlam2 lambt...nak online rupanya ngan EX_GF.yerlah mana tak nyer bini dah tdo dengan anak2 mahu tak penat balik keje, pas balik keje jaga anak pastu masak lagi..mahu tak penat...very sweet kan............(nak mampos aper).

so mengikut dari cerita dia..aku short kan lah perbualan dia lebih kurang macam nie (maaf yer kalo tertinggal ayat aper2....tak cukup igatan nak igat setiap patah ayat yg ko cerita hahahah)

MM= Married Man
G=Gurlz

G- hai D....
MM-yer Mak Cik (sweet kan panggil mak cik konon2 nak bg mesra lah tu)

G-bini mana?(bini ok..aku pantang kalo org ckp bini...isteri lah sengal)
MM- dah tdo dah.....( time isteri ko tdo rupanya ko wat keje nie............... )

G-oo..no wonder lah u berani balas
MM- heheh no problem lah... ( i n u ok.......geli mak dengar )

G- u cam ner skrg?sihat?baby?2nd bby?
MM: ok jer..semua sihat..second due bulan 5 ( tahu pun isteri tgh mengandung..very the noty isteri tdo dia online )

G-mak aii, bila 2nd wife ( wah ko taya lah nak 2nd wife kan.mcm2 tahu2 jer islam membenarkan tawin lebih dari satu.bagi yg mampu ok..bukan semata2 ikut sunah nabi ......)
MM- 2nd wife.....U lah kot ...hahaha ( very the ader hati.......loving kan ??)

G- not available
MM- oo dah ader bf dah........ ( melepas lah ko....... cari Ex gf ko yg lain2 ok..taya nak tak jadi 2nd wife ko)

MM- momies n daddy u sihat? (caring kan siap taya mak ayah bagai.....tiba mak ayh mertua sendri NAN ADO nan taya..........jaga lah diri masing2 )
G- daddy ok .mommies kene strok...

MM- ooo yer ker..U kene rajin bawk mak U pergi hospital cek hari2, n jangan lupa telefon hari2 coz U kan anak kesaygang diaorang ( caring giler..siap pesan suh cek up bagai, telefon hari2.....sweet nak mampos tau..... terharu aku kalo jadi isteri dia coz loving caring sgt .....)
G- I will...U bateri Hpn i dah nak kong nie.....Chat later lah yer..

MM- ok 
MM - U jangan Noty2 ok ( very sweet kan siap pesan jgn noty2 dengan isteri sendiri Nan Ado balik2 mesg CMP n Balik tu jer msg sepanjng hari.....sweet kan dengan isteri sendiri cara msg...dengan org lain siap pesan jgn noty2.......hahahaha .....)
G- Ok... U pun sama........


ok lah lebih kurang cerita nyer cam tu lah..aku pun tak igt sgt yg member aku cerita tu malam tu.siap malam termimpi2 lah tu pasal pepagi buta dah hadap blog .sebb aku yang dengan cerita hati aku yg pans......coz i pun isteri jugak...........Tu yang isteri dia tahu??Yg tak tahu?Yg dah Delete??cannot trace...bijak2...tapi tak per sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga.....tak pun ko mati kejong kat atas pokok ko kene petir (coz noty sgt U nie)...


dun simply trust guys...........


p/s: kalo jadi kat aku..aku senyum jer.....tapi jgn lupa hari pembalasan....1 dibalas 10...hahahaha..makan dalam punya............

6 comments:

Miz Jac said...

ehe.. betul2.. perlu ditegah sebelum parah.. tp, maybe just simply nak catch up each other's life kot..

eLL said...

hehehe ... bagus artikel nihh.... tp pada aku semua tu terletak pada hati masing2.. kalu seseorang tu nak bende tu jadi maka jadi lah (dengan izin Allah)kalau x maka x jadilah ia.. tepuk dada tanya hati... just my 2 cent hahahaha

My Aisy said...

ye...itu perbualan laki gatal with gf gatal...
aku mmg menyampah klu camnih...tak kesah lah nak ckp aku nih tak open minded ke ape ke..yg penting tu mmg salah...

Miz Fieza said...

miz jac: maybe diaorg nak contact2..tapi cam lain mcm jer...tu yg tahu??yg tak tahu....si isteri nie lah bukan lah jenis yg suka cek setiap hari everthing yg dia buat.....coz percaya katanya....hahah

ell: bagus nyek....time kasih rakan sejenyah.....jenis mcm nie tepuk dada taya nafsu lak cam ner??

my aisy: hahaha kan kan kan??aku pun bukan lah jenis nak open mind sgt lah bab2 benda2 mcm nie...

Pembancuh Kopi said...

agaknye zaman skang mmg mcm ni kot.. suami org dgn gadis org tp lagi teruk kalo suami orang dgn isteri org sebabnye? dia kate suami dia main dgn pompuan lain jadi kenapa dia tak ble... so dorang pn main la masak2 juga...

Wahida Nasution Thakhrim said...

aigoo.. minta dijauhkan la hal2 macam ni.. benda2 macam ni kalau tak ada yang mulakan, tak ada juga la orang yang akan sambut.. ada ramai kot gadis2 yang suka mengacau suami orang.. lebih memahami hati perempuan yang lembut lagi sensitif katanya.. memahami la sangat sebab dia lupa ke isteri orang tu lagi la lembut dan super duper sensitif..

Post a Comment