Monday, June 25, 2012

Ahad 2- Anak Bujang Oh Anak Bujang

hari minggu aku dipenuhi dengan aktivit keluarga....tak keluar mana tu area2 putrajaya jer pun..........balas dendam coz sabtu ader kelas so ahad baru keluar jejalan..bebalik pada topic asal.....kejap jer masa berlalu aku rasa baru jer aku beranakkan si zareef rupanya dah nk masuk 2 thun dah hehehe........

kalo dah nama anak bujang tu memg anak bujang lah......zareef2 penat lah layan kerenah ko.....sgt pandai skrg memilih....mcm nak pergi mengurat jer tau ko nie..........."sentap"!!

cerita dia mcm nie ahd tu kiterog sajer lah lepak2 kat dataran putrajya....lama giler kat pg situ time dating dulu rajin lah pergi konon2 tempt yg baik sebelah masjid tapi tak tahu gelap kalo malam2 sebelah masjid haha dating sebelah masjid tapi perginyer tak hahaha....... sampai2 kat dataran tu :-

selipar yg bukan pilhan zareef







papa dia sibuk lah nak pakai kan selipar tok zareef.......nie lah antara selipar yg dicampak oleh zareef.......nak lari2 kat dataran jer pun pakai jerlah selipar...........nie tak menangis2 nak pakai kasut + stoking.....( dalam hati aku baru 2 thun) hai ya............bg dua pasang selipar nie semua dia tak nak....nak kasut jugak .......... zareef2 dah pandai bergaya dah dia...........eleh nak pergi mengurat lah tu hahahah tergelak kiterog tgk zareef time tu..........


pergh siap tunjuk2 nak pakai kasut nie ok..........isk2 zareef2.... nak NGURAT LAH TU HAHAH......  


dah hbs pakai kasut baru lah senyum2.........hai ya.........

siap tunjuk2 kaki kat papa dia suh sarungkan.........isk2...(eh belum sunat lagi ader ati nak mengurat)


bajet hensem lah konon dah pakai kasut..........BAPAK DENGAN ANAK SAMA JER HAHAHAH!!!

P/S: zareef2 dah besar nt cari awek ramai2 ok hahaha.........ok baibai.......

Ahad 1 - Ber'Fareeda dengan Cik Bedah

aper hebat sgt fareeda nie??smapi rege tudung mahal2 org sanggup beli......berbungkus2 berhelai2 .....isk2........hati aku jadi meronta2 knp org berebut nak 'BOOKED'tudung nie........ nie semua gara-gara pengaruh rakan sebaya n rakan se"facebook lah nie..........ntah aper musim ntah.ramai betul kawan2 yang terjebak membeli belah tudung fareeda........

so aku dengan rela hati membayarlah dengan harga yg pada aku mhl ok.........tudung nie??aku sajer nak TEST DRIVE aper power sgt ker tudung nie sampai org sanggup beli........pertama kali aku menjejakkan kaki kat butik dia pun.......perg ramai giler org yg tunggu tudung ..tak sempat nak sangkut kat penyangkut lah...once siap jahit dari kilang dia kat atas butik tu..baru samapi pintu jer......semua DEALER2 tudung fareeda nie dah berebut2 nak tudung.........(nampk sgt permintaan sgt tinggi tudung nie)........

aku buat chill jer sebb aku dah order online tgl amik jer tudung tu......nak merasa HEBAT SGT KER?POWER SGT KER? ........so aku pun mengetest lah tdung tu...niat di hati nak simpan wat raya....tapi disebbkan nafsu naik nak pakai cepat......so aku pun mengedik lah dengan tudung tu........

JOM BER'FAREEDA DENGAN CIK BEDAH

ok fine harris mls nak layan mama dia??

blur seketika aper gaya nak buat nie.......

bajet good good jer.....

masam jer muka harris........

cute lah kononnyer................

so pada pandangan aku.....ok lah pakai tudung fareeda nie.....
selesa pakainyer.....n rasa terletak..
tapi tapi tulah REGE DIA..........lepas pampers anak2 hahaha.....
bak kata laki aku sekali sekala ok lah....kalo SEPANJANG MASA......memg PARAH LAH hahahah

Friday, June 22, 2012

kursus sebelum & selepas kawin (pun ader)

laksana kursus selepas kahwin.....???

korang tak percaya ker??heheh sebelum n selepas pun ader kursus tau...bukan senang nak kawin2 nie.......yar yar kawin memg senang janji ader duit....kahwin hari nie sok cerai....sok kawin lain buat leh juta2 kos nyer hahahha...........nt baju boleh lah masuk muzium???ko ader tak der kan??

ok berbalik pada tajuk aku tu...yup memg betul skrg diorg nak buat kursus selepas kawin...ekoran dari KES PENCERAIAN DI KALANGAN MUSLIM SEMAKIN MENCANAK2 NAIK NYER........

-----------

Perkahwinan adalah kemuncak ikatan kasih sayang antara teruna dan dara selepas sekian lama mengenal hati budi masing-masing.

Namun, sikap romantis, baik tingkah laku, sikap mengambil berat adakalanya hanya tinggal kenangan semasa pasangan memadu kasih.
Sebaliknya, apabila berumah tangga tiada lagi panggilan manis kepada pasangan malah sikap romantis hanya tinggal kenangan.

Tidak hairan, ada pasangan yang sudah berumah tangga berpuluh-puluh tahun lamanya tetapi gagal mempertahankan keutuhan kasih sayang dan akhirnya bercerai.
Ini menimbulkan persoalan adakah perlu mengadakan kursus pasca perkahwinan bagi mengelak kejadian sama berulang.

Lantaran itu ada yang mencadangkan supaya diwujudkan kursus lepas kahwin atau pasca perkahwinan bagi memelihara kerukunan rumah tangga.

KursusIa boleh dilakukan secara sukarela pada peringkat awal.

Peserta pula akan diberi insentif sebagai galakkan untuk mereka hadir.

Kursus itu diharapkan mampu melahirkan institusi kekeluargaan yang bahagia, tenang dan penuh dengan kasih sayang.

Bagi Norazlan Abdul Aziz atau lebih dikenali sebagai Lann A to Z, perkahwinan bukan sesuatu yang boleh dibuat main-main.

"Sebagai mewakili rakan-rakan artis dan termasuk diri saya sendiri, perkahwinan bukanlah satu perkara main-main yang boleh diraptaikan macam program realiti di televisyen.

"Sama-sama kita renungkan sejenak, cukupkah tempoh dua tiga hari kursus praperkahwinan?

"Apakah tujuan sebenar kursus perkahwinan itu diadakan? Adakah sekadar melepaskan syarat?

"Aku dah buat kursus kahwin, maka aku sudah boleh kahwin sekarang, itu sahaja," katanya.

Sedangkan, katanya, hakikat yang perlu dihadapi adalah seumur hidup.

Sehubungan itu dia begitu mengalu-alukan sebarang kursus perkahwinan yang diwajibkan selepas nikah.

"Kita mesti adakan kursus tersebut, jika tidak, seperti membiarkan diri kita hanyut yang akhirnya tenggelamlah sebuah rumah tangga.

"Ini kerana kursus pasca kahwin itu adalah tangan-tangan yang menyelamatkan sebuah perkahwinan," katanya.

Wednesday, June 20, 2012

so sweet

so sweet kan wording dia ............ 

to: mom & dad
one day ....i' ll make you proud 
i promise...

 

sekian terima kasih.....tak der mood mau tulis2....otak serabut ..^_^

Thursday, June 14, 2012

perjalanan ku terasa sunyi........

perjalanan tu setiap hari ku rasakan begitu sunyi dah sepi...hari3 ku sudah tidak bermakna lagi.......entah kenpa minggu nie aku begitu sentap sekali.....sentap yang teramat2 sgt.....maybe aku terlalu rindukan dia..........




WUJUDNYER 3 LELAKI DALAM HIDUPKU.......tetapi tidak dapat menggantikan 1 LELAKI YANG PERNAH HADIR DALAM HIDUPKU.........RUANG TU MASIH KOSONG...Al-Fatihah.


Wednesday, June 13, 2012

kasih di hujung usia

gambar ihsan dari pak cik google


BALING: “Biarpun diri kami dimamah usia, tetapi tetap bahagia meskipun kesihatan tidak mengizinkan keluar bersiar-siar seperti pasangan lain. “Dalam keadaan ini, memadai menghabiskan usia ini dengan berkasih sayang di dalam rumah,” kata Samsudin Desa, 72. Samsudin, dari Kampung Jenalik Siput, Mukim Siong, di sini, yang sakit lutut dan darah tinggi, terpaksa menghabiskan usia bersama isterinya, Putih Chendra, 83, kerana kedua-duanya semakin uzur dan hanya mampu mengengsot di dalam rumah. Malah,

Putih hanya terbaring dan duduk di tempat tidur sepanjang masa akibat usia yang semakin lanjut. Samsudin berkata, dia hanya mengengsot di dalam rumah dan menggunakan kerusi roda untuk bergerak kerana isterinya tidak boleh lagi melakukan kerja rumah dan duduk di tempat tidur sepanjang waktu.

“Dia (Putih) tidak boleh melihat kerana kedua-dua matanya rabun, malah mata kirinya dibedah empat tahun lalu. Isteri saya juga tidak boleh mendengar dengan jelas selain menghidap sakit jantung. “Sayalah yang menguruskan semua di dalam rumah walaupun dengan mengengsot termasuk memandikan isteri kerana kasih sayang saya tidak pernah berbelah bagi meskipun usia kami semakin uzur dan menjaganya selagi hayat masih ada,” katanya yang ditemui di rumahnya, di sini, semalam. 

 Menurutnya, mereka dikurniakan tiga anak dan seorang daripadanya tinggal berhampiran yang membantu menjaga makan minum seharian selain menjaga mereka apabila sakit. “Saya tahu kehidupan mereka juga susah, tetapi mereka tidak pernah jemu menjenguk apabila musim cuti sekolah kerana saya faham anak mereka membesar dan bersekolah. “Biarpun kami hidup berdua di rumah yang sederhana, tetapi bahagia kerana ada jiran yang menjenguk dan bertanya khabar,” katanya. Samsudin berkata, dia mendapat bantuan RM300 sebulan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat dan digunakan untuk membeli makanan dan ubat-ubatan.


 http://www.hmetro.com.my/articles/Kasihdihujungusia/Article

p/s: hopefully kehidupan aku akan bahagia hingga ke akhirat hayat..biarlah jika dia bukan yang pertama atau kedua atau ke tiga atau ke tiga belas.............. yang pastinya dia yang terakhir untuk-ku........amin

Tuesday, June 12, 2012

bila Rezeki samapi time2 Sengkek nie!!!




hye lah terima kasih lah NUFFNANG......mcm ko tahu jer aku time2 sengkek mengkek mcm nie....tetiba rezeki dtg bergolek2......hahaha..walaupun tak banyk tapi berharga jugak......... nie yg makin rajin aku nak memblogging seperti dulu nie..........hehehe

tak sabar nak pg bank dah nie..........hahah poyo tau mcm leh dpt duit tu hari hahhaa........tq tq tq tq

p/s: papa jum burger bakar malm nie hahaha..........

Saya sgt rindukan Dia.........


Dengan perasaan yang begitu meruntun jiwa raga aku........

Ya Allah aku teramat merindukan hamba mu yg ku gelar sebagai ABAH.........Al-Fatihah

Pejam celik Pejam Celik 6 tahun sudah dia pergi meninggalkan kami semua.....belum sempat dia merasa hasil pendapatan ku...ke senang ku skrg........Ya Allah..kau tempatkan lah insan yang istimewa dalam hidupku ini di kalangan org2 beriman dan ko letakan insan ini di Syurga Tertinggi ........Ya Allah.......

p/s: adik windu abah lah...........**menangis3........


Thursday, June 7, 2012

Hye Machi BOy


terasa lama giler tak update blog...mcm2 lah jadi kat diri ini tapi tak sempt nak kongsi dlm blog aku sndiri hahaha.....terasa gatal tangan n terpanggl lak nak menconteng arang kat dlm nie........zareef hampir menjangkau umur 2 thun..harris dah nak masuk 6 bulan.......semakin membesar dengan cepat ku rasa kan hehehe...........

lama rasanya jugak aku tak cerita pasal zareef......zareef semenjak jadi abg long nie.semkin matang aku tgk hahah matang lah sgt kan........kalo nak belasah adik dia belasah jer...kalo time syg tu kiss sampai hbs basah lencun muka adik dia lah..........perkembangan zareef lah..........gigi masih lagi 7 batang......* cakap tak pandai lah.balik lah tutu,tutu, dododod,,,,,,etetete...........yg dia reti 4 perkataan jer...... ATOK, ADIK, PAPA, JATUH.........yg lain nan ado....lagi2 lah nak sebut nama aku MUMMY OR MAMA OR IBU OR UMMI...langsung tak der bunyi lah ........**annoying tau budak bertuah nie.......huhuhu......

seee nampk tak gigi saya.....bawh ader 3 batang atas ader 4 batang jer heheh

nie time syang adik nyer lah......cer kalo tak syg....di kakinyer adik dia hahaha
ceksi tak bibir sy...........heheheh.....



muhammad harris azeem

pejam celik pejam celik....harris dah nak menjangkau umur 6 bulan....tgl 2 minggu lagi nak 6 bulan.....tahniah kepada diri sendiri sebb setakat nie diberi peluang BF anak secara exclusive.....Terima kasih Ya Allah kerana aku diberikan kesempatan memberikan yg terbaik untuk anak ku.......semoga aku diberikan kesempatan menyusu anak sehingga 2 thun.....

terima kasih mummy........


by the way mummy sy tak kisah n tak heran pun kalo NIP KAT public........hahah