Tuesday, July 31, 2012

Craving Menu: Notbadlaa Grill Burger......Nyumies

burger bakar nama yang kian melontak naik ke dalam tekak2 pencinta ala2 western food.....tak kurang jugak sama kami sekeluarga............heheh (tapi nasi tetap dihati ok)........

dah lama sebenarnya aku nak mkn burger bakar.......huhuhu tapi semlm baru dpt mkn.....msa first pergi kat area puchong tu TUTUP pastu pg kat area seri kembngan pun TUTUP.......**sentap ok...terus mls nak pergi sampai lah smlm hehehe...........

nak pg makn yg burger KAW-KAW  tu org kata ya ampun sgt panjang lah beratur dia.........memg pyh nak nak pg nak nak bila bawk anak2 kecik nie.......heheh 

so kwn aku ckp ader satu burger kat area KAJANG....... dia kata ok lah sedap "not bad" hehe..so lepas buka aku gigihkan diri mencari kedai tu....hahah punya lah sesat barat hahaha....sampai kene TOL RM 5.00 hahaha.........(nampk sgt tak tahu jalan) heheheh.padalah senang jer jalan dia kalo ikut direction yg bloggger nie bg .....tapi gedik sgt ok nak sgt ikut highway..... NOT BAD GRILL  ....nasib lah jumpa tapi dekat kul 10.00 baru jumpa kedai tu hahaha.............

Taman Mesra, Batu 13 Jalan Cheras, 43000 Kajang, Selangor Darul

ADER FACEBOOK N TWEET JUGAK YER......heheh 
masa kiterog sampai tak der org pun ....hehe tu yg lagi heaven tu..heh kalo dtang waktu buka puasa agaknyer mau berjam2 tunggu hehee.

ready to grill.........

waiting2.........huhuhu yg bagusnyer kedai nie siap dia bgthu masa burger kiter siap...dalam 20 minit jugak lah hehehe
kiterog bungkus jer memandangkan agak pyh nak mkn kat situ..banyk sgt askar yg ikut hahahberlagak ok konon beli samapi 2....satu tak cukup........last last....

 sampai rumah jer terus mkan burger tu.......anak-anak letak tepi dulu hahahha.......**gilosss.....

pergh tgk dia punya daging...........JUICE HABS OK .......KITEROG ORDER +CHEESE + MUSHROOM RM 9.00 berbaloi2.....mkn sampai muntah ok hahaha
memandangkan keadaan burger sgt besar ....so kiterog bahagi dua lagi satu simpan tok sahur hahah.......WESTERN HBS OK .......

SEEEE.......terpaksa membesarkan mulut anda bagi membolekan memakan burger........**mak tak mampu ok haha

sedap katanya..........MUKA PUAS dapat makan burger ..........
oh pada malm tu ku rasakan kolestrol berlari2 anak dalam perut hahaha...................sedap sedap2.....next time boleh cuba lagi..tak rugi ok.........daging dia sgt2 juice..........!!!

zareef dah jumpa tulang rusuk kiri dia........

alhamdulillah tak lama lagi den dpat menantu hahaha.............hati terus bebunga2 hahah
hahah zareef dah jumpa tulang rusuk kiri dia hahaha.......

tak boleh bla ok mummy dia, zareef 2 thun pun belum dah sibuk nak cari kan menantu....heheh 

pagi nei tetiba akak office aku share satu pic gurl2...heheh akak tu kata muka gurl nie mcm ader iras2 zareef hehe.........aku tgk aderlah jugak samanyer....tang mata n sunggut atas bibir tu hahaha............cuba korang tgk ader yg sama ker tak ??

isk terus tak sabar rasanya nak dpt gegurl hahah..... 

zareef GF............ hahahaha.....sama ker??


p/s: i want baby gurl ...........heheh 
 --------------------

harris lah.....sekarang nak tukar bulan..sgt2 kuat meragam huhu dah bulan puasa nie...so kene sabar lebih dengan harris...kekdg zareef terbiar jer hhuhu *sentap.......

nasiblah bulan puasa papa dia balik awal......so zareef aderlah teman nak gado huhu.......

adik oooooo adik kodek......jgn lah kuat menangis....nt mummy pun nangis sekali huhuhu...........

sy sudah anda........??


sy sudah membayar zakat anda?? heheh

ahad lepas alang2 pg bazar ramadhan tu...ternampk lah kaunter membayar zakat.....so aperlah kiterog cepat2 bayar takut lupa......cam dulu2....dah dekat nak raya baru sibuk membayar zakat hehehe........

 Allahmdulilah kami diberi kesempatan untuk membayar zakat bagi ramadhan kali nie.semoga diberkati oleh -NYA....amin......

tahun nie 4 orang......harap2 diberi kesempatan untuk 5 6 7 orang dah seterusnya hahahah..........*bajet nak satu pasukan bola sepak ker aper hahaha..........

p/s: belanja kat bazar boleh hbs berpuluh2 ringgit tak kan zakat RM 7.00 sorang pun tak boleh kan??heheh

Wednesday, July 25, 2012

BONUS BONUS

Alhamdulilah...syukur ader duit lebih tahun nie.terima kasih terima kasih..... 

BONUS BONUS BONUS 

9 0g0s 2012 

bagi pesara dan kakitangan awam

 untuk kakitangan kerajaan MIN 500 atau setengah bulan gaji...manakala pesara akan menikmati imbuhan RM 500......... 

mood sgt2 hppy coz duit bonus boleh byr duit YURAN UITM........hehehhe 

p/s: comfom barang2 raya naik semua nyer hahaha.................mulalah peniaga mengambil kesempatan ....!!!bila gaji kakitangan awam naik or dpt bonus comfom SEMUA BARANG NAIK!!!

Monday, July 23, 2012

seram tunggu 3.8.2012

3.8.2012- macam dah tarikh keramat dah huhuhu.........harap2 semua nyer ok n dpt maintain cam sem yg lepas2 huhu....amin

KEPUTUSAN EXAM UITM SESI MARCH - JULY 2012

KECUT PERUT RASANYA NAK KIRA HARI DARI SEKARANG.......HUHUHU 

tinggal 11 hari jer dari tarikh hari nie huhuhu........


Thursday, July 19, 2012

Laki Den Menang MOtO!!

SYM BONANZA LUCKY DRAW 2011
 
mcam tak percaya jer pada mulanya.......awal2 nak dijadikan cerita laki aku beli moto SYM 200cc. ok lah cerita tu hbs kat situ......tetiba laki aku cam pelik dia terima surat bonanza lucky draw 2011 ...kiterorg mcm pelik lah bila masa lak kiter masuk peraduaan SYM nie??confused jap kat situ.....
 
so kiterorg abaikan lah surat2 kot2 menipu lah kan.....tetiba Officer SYM call dia ckp my husband menang dalam lucky draw n suruh pick up hadiah on 13 Julai 2012.kat Pulau Pinang.......baru lah kiterog percaya *huyhe2 menang2 kiterog tak pernh menang aper2 lucky draw hahahah*.sekali taya org tu cam ner sy boleh masuk dlm peraduan tu........rupanye Tauke kedai yg masa beli moto tu masukkan nama dlam peraduan tu hehehee......
 
rezeki kiterog lah...tapi tauke kedai tu dpt jugak sebiji moto yg sama mcm mana kiteorg menang...... satu malaysia hanya 5 jer pemenang lucky draw....laki aku dpt num 5.....jadi lah ...first lucky draw dpt Kete MYVI.........

terima kasih kat Arif Moto (Klang)

surat lucky draw bonanza sym

tahniah papa.......heheh rezeki rezeki .,alhamdulilah aku tak ikut pun time nie coz besoknye aku ader paper last exam...
sy menang moto!!! SYM E-Bonus 110 CC
test driver jer

cun jugak moto nie laki aku kata heheh............
laki aku decide dia nak jual moto nie..........moto yg menang tu......kalo saper2 kot berkenan roger2 aku ok..coz kiterog dah ader moto...so dari tersadai baik jual.....lagipun hadiah nie belum amik kat kilang lagi....kira betul2 brand new lah nie hehehe.............



Tuesday, July 17, 2012

Ko Pernah Dapat Bunga??


ko pernh dapat bunga???
aku??
aku??
aku?
-------------------------
AKU TAK PERNAH DAPAT!! hahaha 

siyus aku tak tipu.serasa-rasa aku sepanjng aku bercouple dulu2 & skrg dah tawin aku tak pernha dpt bunga.......hahah sebb yg aku dpt semua jenis ROMANTIK di dalam bukan ROMANTIK di luar hahaha.......tgk2 org dpt bunga cam sweet n siut jer hahaha  **bunyi cam jeles kan ......orang perempuan biasalah mula2 lah rasa sweet bila laki bg bunga kan......so aku mengedik lah msg laki aku hahah........

aku konon2 msg laki aku..... *iskkkk dah lah tinggal aku ..asyik pg KURSUS jer...

Me: Awak tak pernah bg sy bunga kan??

Papa: Ok. Esok sy bagi pasu bunga sekali.....*sweet kan??laki aku berpandangan jauh...suh berjimat cermat lepas dpt bunga suh tanam bunga agaknya hahaha......

Me: hahahah tgk org2 semua dpat bunga time besday ker anniversary ker......

Papa: Bunga tu simbolik jer..hati tu yang penting.cinta dan kasih sayang sy terhadap awak xkan berubah .makin bertambah yang hanya memisahkan hembusan nafas sy.............. ** ok papa tak dpt bunga pun tak perlah janji awk syg sy hahaha..........nie yg cukup dari bunga dah ........ love love love

Me: hahahahah ........ *speechless


p/s: yar yar aku suka dia.............the way he act the way he move....i like ur move it move it hahaha.........**eh cepat balik boleh tak??tak pyh pg kursus2........hahahah

Monday, July 16, 2012

Play-Play With Ball

lokasi : Playgorund ANAK AKTIF
(ECONSAVE BANGI)
bayaran: RM 3.00 for 20 minit
RM 5.00 tanpa had!!!

heheh cam buat promosi tak hehehe............ok lah tempt nie kot2 ader mak bapak yg malas nak bawk anak2 berjalan2 sambil shoping barng2 dapur......tinggal jer anak2 kat sini............jgn wisau ader pengawasan org besar.........hehehe........

ok jom let cek it out gambar2!! i not profesional photography ......*so gambar biasa2 jer hahah







sukenyer adik.........








hye prince!!


semua bulat!!

upps...adik tenggelam sudah heheh....


 ok tengok sampai LEBAM!!! hahahaha

Pau terbaik kalah Pau YIK MUN

makanan lagi........hari nie marotahon pasal FOOD FOOD.....THE POWER OF FOOD ...hahaha  kali nie aku nak kongsi pasal PAU.........

pada aku nie pau terbaik kalah pau YIK MUN......dulu yar pau YIK MUN tiada tandingan.....entah kenp skrg nie pau YIK MUN semakin hilang keenakkan dia hahaha..............

kedai pau nie tak derlah besar mana pun..........dalam Econsave Bangi Jer pun..area food court dia......hampir setiap minggu lah kiterog pg sini coz i do like shoping barang dapur kat Econsave........(bandingkan harga kami) hahahhaa...........

yum yum.......kedai pau dia........super duper best pau dia ......mcm2 ader hehehe........

ok abaikan yg gemuk belakng tu.........tgk pau yg gebu tu jer hahahah

seee zareef pun suka mkn pau gebu nie.....


tempat makan dia memg cam tak selesa sikit coz sempat nak kecik jer food court dia........so take away jerlah......mkan kat kete sambil jilat2 jari hehehe.............

nyum2........minum holicks + Pau super duper hebat ...........heheh

**mummy ais nie boleh celup tak????????.....
 so ramai2 lah pg rasa kedai nie ok....sgt2 tak rugi.....lokai Food Court Econsave bangi!!


Restoren Hassan: Ayam Kampung...KOK..KOK

restoran hassan vs Tuan Faridah (Menu seakan2 sama ......diorg punya strengthen adalah ayam kampung.......)

haruslah sama kan........hassan n faridah nie (suami isteri) nie yg bos yg kata ok.....kalo slah harap dimaafkan.....coz my bos peminat ayam2 kampung nie.......ayam bandar (resdung katanya....so he dun like ayam bandar) hehehe........ 

amik dari jauh baru lah nampk restoran hassan nie........

orang dalam nie sgt2 ramai ok...............(pada aku makanan dia biasa2 jer.......tak hot sgt lah......tapi yg hot ayam goreng dia lah)..............aku lagi suka AYAM PENYET hahahhaa...........
orang yang datang kedai nie tak putus2.....ader jer yg tunggu tok seat kosong.....isk2.....
time aku dtg tu variasi makanan dia tak derlah banyk mana pun ...mybe dah banyk hbis kot coz dah nak petang kiterog cmp dlm kul 3 kot mcm tulah..........

alhamdulilah kenyang.............
nie lah lauk yg aku pilih......TOTAL UP : RM 9.50 (WITHOUT AIR)

ayam kampung+ sayur tauge+ sotong satu + ulan2.......


p/s: Antara Restoren hassan n Tuan Faridah......aku pilih lagi kedai Tuan Faridah yg kat puchong tu .........





Faxs Bilik Ku Rosak..

ok hari nie aku nak buat maraton blogging.....baru lah lega sikit nak tulis2 blog.....sem nie dah hbs sengsara dengan exam bagai2 semua....tgl tgu relust n sem depan jer tok register......

nie lah pemandangan bilik aku yang tak berapa nak semenggah...dengan bersepah baratnyer...(yar yar im a lazy PA) hahahhaa.............

nampak tak mamat kt bawh nie....nie dia tgk betulkan mesin faxs aku........(dalam hati aku biar lah mesin faxs nie rosak terus n tak boleh nak diperbaiki).eh kan kerajaan duit banyk.......??nyek 

nie lah mesin faxs yang paling LAMA & TERUZUR kat bahagian nie.............







see mamat technician nie konon2 nak betulkan lah.......

dia hentak sana hentak sini buka sana buka sini..........
last last.................sekali ........*adik mesin nie dah tak boleh nak GO lah adik.........dalam hati ku alhamdullilah harap2 rosak terus...............hahaha ** abang bawk balik office dulu...kalo boleh betulkan abg try......................* aku .............. hahahahhahah .......(heaven) tak derlah bunyi mesin faxs lagi hahahaha

 tara......hilang sudah mesin faxs ............hahahah *jom joget lambak...harap2 boleh dpt yg baru hahaha