Tuesday, August 28, 2012

Raya..Raya...Sudah Raya



selamat hari raya maaf zahir dan batin........
wah raya sudah..mesti memacam ader dlm perut tu.dari ke ketupat.lemang..rendang...kuih muih..........pergh sendat dan padat perut hahaha....... *hilang diet terus hehe

**this year turn raya Johor wakwakak.....(hati girang)

pagi raya harulah bermaaf-maafan sesama sanak sedara.....
anak2 aku bila balik kampung payh nak kawal hahaha.yg zareef sibuk main tangga,.yg adik pusing satu rumah....hai ya kurus 3 minit dibuatnyer hahaha......
sila abaikan perut aku wokey............nie lah abg aku yg sengal..semua gamba dia tak der yg betul.semua muka cam nie.tension aku hahahaha......tapi dia tetap cool...........

isk2 tak terkawal perut aku hahah *sampai ader org taya mengandung ker?hahaha dari kiri anak sedra aku insyaalh akan kawin bulan 12 nie....yg kanan aku tu kak emy..akak ipar aku yg cool nie blog nie...... giler sedap dia buat kek zuraimykitchen
ok fine....aku ader dua dagu........abaikan itu tanda bahagia hahahaha..............

heheheh.......... love this moment.....

yehaa......tahun nie berempat.....tahun depan berlima??*nyek??yer??*&^$% hahaha

nampk gamba nie terasa anak aku sudah bujang hahaha.........!!

Thursday, August 16, 2012

Selamat hari Raya Maaf Zahir & Batin


Untuk lisan yang tak terjaga 
Untuk janji yang telah terabaikan 
Untuk hati yang berprasangka 
Untuk sikap yang menyakitkan
Dihari yang mulai ini, dengan tulus hati 
Saya mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin dari kami sekeluarga  
(Amy, Fieza, Harris & Zareef)

Friday, August 10, 2012

Iklan raya BERNAS yg membuat sy sentap!!



iklan nie malam tadi aku baru tgk kat tv ........so so sedih sgt tgk iklan nie...aku bila tgk iklan nie aku membayangkan aku berada kat tempat budak2 nie...sgt tabah dirog mengharungi liku2 kehidupan bersendirian ............


Ya Allah betapa beruntung nyer ku rasakan diriku dibesarkan dengan kasih syang kedua ibubapa........huhuhu sedih sedih sedih sedih!!! terima kasih Ya Allah aku sujud syukur padamu

Wednesday, August 8, 2012

Iftar ke 14

hahah cam biasa lah aku selalu lambt nak update dah masuk iftar ker 19 aku baru nak update iftar ker 14 hahah abaikan disitu.kat sini aku cuma nak story pasal kegilaan aku mencuba sesuatu masak yang baru hahah.... iftar ke 14 aku ala-mat saleh tak cukup sifat hahaha.........

MACARONI CHEESE

nie sebelum dibakar hahaha (ayam+sayur campur+cheese+ mushroom+susu segar)

macaroni aku aku buat ala2 melayu hahah

tara nie lepas bakar hhaah acctuly aku tersalh beli keju haha patut time nak bakar tu atas dia letak keje cheddar barulah nampak melting hahahh tapi tak perlah semua aku bantai guna keje Parmesan hahah 
haah tak kisah lah pakai keju aper tapi tapi rasa dia sedap.........

Watson dah mcm Dato Siti Punya

cerita ahad lepas....tapi rabu baru nak tulis hahahha.....kebetulan masa ari ahad tu pg alamanda.confius disitu coz knp ramai bebenor org2 depan watson tu.........

rupa-rupanya Dato Siti dtg hahahha........

berasak2 nak amik gamba dengan CT hahaha

kabur lakkkkkk.........




cantik nyer kulit dia........tapi tapi?? mata dia cam tak cukp tido hahaha






penuhnyer umat ......................Ct punya hal lah nie haaha


sedih gak aku tak dpt amik gambar dengan dia...huhu coz ramai giler org2.....gambar2 nie pun laki aku yg amik kan hahah maklum lah ketinggian dia 180 aku ketinggian 150 jer......hahahah

tapi siyus cantik kulit dia hahaha......(retis haruslah kulit kene cantik) hahaha

Friday, August 3, 2012

iftar ke-12


iftar ke -12 tulis masa dah nak masuk iftar ke 14 ...hahah abaikan....... why aku banyk2 berbuka iftar ke -12 aku pilih??sebb nie lah sepanjang berbuka aku dpat berbuka selain nasi........erm laki aku tekak melayu hbs setiap hari nak nasi nasi nasi...last aku yg gemuk dia yg kurus......*metabolisma tinggi katanya......so punya pemalas nyer aku nak masak nasi..aku decide masak mee rebus....jer.

MEE REBUS  
nie dinamakan pencantik makanan hahaha.......


of course mee rebus wajib ader benda alah nie hahahaha.....
tara mee rebus ready to eat!!nyumies........
disebbakn ader lebihan keledek time buat mee rebus nie..so aku buat lah kuih keria nie........hehehe...nasib lah jadi hahah for both dish..nie lah first time aku buat mee rebus or kuih keria haha........

untuk resepi...sila google jer hahaha

hahah gambar keria sengt.....mls lah rotate.....
selamat berbuka semua...........MENU IFTAR HARI NIE  MACARONI CHEESE!!hehehe