Monday, October 29, 2012

Dah cukup bujang dah......


perghh baru 2 tahun
tapi aku rasa anak aku mcm dah bujang hbis lah......
naik tergelak2 bila tgk aksi dia......

-pantang nampk dahi licin-

sampai terpusing dipandang nyer......anak-anak... 


first day dia lahir kat dunia......bersyukur tak terhingga lah .........

nie second day baru lah nampk muka dia yg bolat tu hahaha *nie jugak lah kesygn atok salikah nye....bila balik kpg..semua benda yg dibeli hanya tok dia...*stress n jeles aku tgk hahah





dulu lahir kecik mcm nie...yerlah 2.8 kg jer lah....muka totaly COPY N PASTE aku......hahaha dari mata, mulut, hidung tang rambut jer ayah dia hahaha 

tup tup........aku dah rasa dia semakin membujangkan diri dengan aksi2 dia.....naik confius aku tgk perangai dia..ntah ikut saper ntah haha



tahu tak mamat nie usha aper?
 -USHA AWEK TU...-

tak beragak tau mamat nie....tahu lah awek sebelh tu cun jugak lah.......kot yer nak usha pun jgn lah sampai baring atas meja cam nie............hahahah sengal jer rasanya........ikut perangai saper ntah......

tu belum lagi nampk MINAH SALEH ......sampai terpusing2 kepala nak tgk lah.......*choiiii


aper yg difikirkan agaknya hahaha...


zareef, zareef............ nasib lah kecik lah.....tak perlah anak usha lah time kecik2....dah besar kalo ko buat cam nie......memg *pang makan dia hahahaha

Ceritera Korban-Selamat Hari Raya Aidiladha

saya selaku wakil kepada keluarga suhaimi mengucapkan selamat hari raya kepada semua BF, GF, dan segala FFF yg ader...*time nie odw blik kpg

selamat pagie semua.....aku rasa mcm tak lewat lagi nak wish "selamat Hari Raya AidilAdha" buat semua org islam seluruh dunia........ 

tahun nie sepatutnya tahun hari raya korban aku kat belah mak mertua aku (batu gajah) tapi disebbkan mak aku buat korban..so terpaksa lah skip balik kampung mak mertua heheeh *maaf yer....tahun depan 2 2 raya belah perak hahahah.........

sepanjang aku 26 tahun nie nie lah first time mak aku buat korban......semua rasa ader *sedih, takut, jakun, suka, gembira* semua ader.......



*semoga syurga tempat nyer......*

nie lah lembu yang akan menjadi mangsa korban....sgt ganas lembu nie......
sgt susah nak turunkan lembu nie
seee lembu nie pun tahu akan nasib dia.........

aku rasa lembu nie mcm hensem lah hahaha

 “Tidak ada satu amalan anak Adam di hari-hari Nahar (Hari-hari ‘Eidul Adha) yang paling Allah sukai selain daripada menumpahkan darah (sembelih), kerana ia (binatang korban) itu akan datang di hari kiamat nanti dengan tanduk dan kukunya dan bulu-bulunya (sebagai saksi ke atas ibadah korban tuannya), dan sesungguhnya darah (binatang korban itu) akan tumpah di sisi Allah di suatu tempat sebelum tumpah ke bumi, oleh itu pilihlah olehmu binatang terbaik (paling menarik) untuk dikorbankan. ” (Hadis riwayat Hakim, Ibnu Majah dan Tirmizi dan dianggap sebagai Hadis Hasan Gharib)



alhamdulillah.....terima kasih dan syukur ke - atas Mu...


yg paling paling rasa seronok coz semua abg2 n akak2 aku balik........rasa happening giler.......nak2 time berborak..mengumpat..memg awesome hahaha  


yang paling awesome malam2 haruslah mkn sup segala gear...........hahahah 


-terima kasih-terima kasih-terima kasih-





Tuesday, October 23, 2012

Nak Salahkan Anak ker Mak...?


walaupun hpn nie tak UP TO DATE.....

tapi aku sayang....

hpn nie 2 minggu boleh tahan tau bateri dia berbanding note yg hari2 kene cas tu....
 
TAMPAL PUN TAMPAL lah janji boleh ON.....

dalam hal nie aku confius 

Nak salah Mak dia ker?coz bg anak2 campak hpn merata2....

atau 

Nak salahkan anak-anak? bertapa ganas nyer dirog hpn mcm dia bdk2 sekarang pandang sebelh mata jer....

p/s: pa karang balik beli housing baru...nsb lah housing ko murah ........

Monday, October 22, 2012

Aku terima Nikahnya ........*tak Best kan?


Aku Terima Nikahnya

Nora danish
Ady Putra

dia punya promotion punya lah gempak tapi aku rasa cerita nie mcm cerita CEREKARAMA yang kat TV tu hari Sabtu jam 10 mlm tu...........nsb lah tiket RM 8.00 jer tak derlah terasa sgt........... (tengok hari jumaat uollssssss rehat kan panjang)

confius aku nak cari kesedihan cerita tu kat mana?puas dah nak menangis tapi tak jumpa babak yang boleh buat aku menangis.................(eh aku kan cengeng) tapi cerita nie?buat aku tergelak jer........

tapi aku pasti satu

Nora nampk sgt sweet, cantik, comel, gebu n awesome!!

lagi satu kepastian tanpa ragu2

Eh ?EH?EH ! Nora cium betul2 siut...............*huntong lah ko ady putra dapt ciuman dari Hot JAN!!!


seee jgn salahkan camera kalo nampk aku gemuk.....slh kan badan sendiri tak reti jaga hahahah *choiiiiiiiii.....

budak2 nie first time amik gambar kat pintu alamanda hahahahahah
kak lai u kelihatan sgt sgt sgt hot n daring........ i like the where u are...


Sunday, October 21, 2012

Kad Siswa 1 Malaysia..Boleh guna Di?

 ok lah banyk jugak kegunaan kad siswa nie.....erm yg pasti aku belum gigih lagi nak amik kad nie kat shah alam.......huhuhu dah lah kene pg time office hours.kan best kalo dia buka sabtu or ahad..tak derlah terkejar2 masa.....igt shah alam tu dekat ker? hahah jauh jugak wowo.....(terima kasih nisa coz tolong amikkan kad siswa sy.....syang ko lebih2...nak aym penyet kan?heheheheh tunggu gaji nyek)

tapi rasa rugi jugak kalo aku tak amik heheh banyk tempat boleh guna......isk rugi2 ....

nie lah antara tempat2 yg boleh digunakan kad siswa nie...........

__________________________

info: credit to google

Bahan rujukan
• Mph Bookstores (10% Off)
• Imlaq Book Centre (10% Off)
• Borders (10% Off)
• Rona (5% – 20% Off)
• Kiang Trading (10% Off)
• Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad (5% – 15% Off)
• Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad (3% Off)
• Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad (2% – 10% Off)
• K.L Commercial Book Co. (M) Sdn Bhd (10% Off)
• Kmk Resources Sdn. Bhd. (10% Off)
_______________________________________
Kelengkapan sukan
• Bata (10% Off)
• Koperasi Keluarga Dato’ Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad (10% – 45% Off)
• Texline Lino (5% – 10% Off)
• Prominent Million Sdn Bhd (Mizi Sports) (10% Off)
______________________________________
Klinik kesihatan dan cermin mata
• Poliklinik An-Nisa’ (20% Off)
• Qualitas Health (10% Off)
• Focus Point (20% – 50% Off)
• Menara Optometry (10% – 60% Off)
______________________________________
Makanan dan Minuman
• Kfc (5% Off)
• Daily Fresh (10%)
• A&W (50% Off)
• Coffee Berry (20% Off)
• The Chicken Rice Shop (Student Meal At Rm9.90nett)
• Restoran Kenny Crab (10% Off)
• Sweet Chat (Rm12.90nett Meals)
• Legend’s Claypot Briyani House (5% Off)
• Dubu Dubu Seoul Food (Rm16.90nett Meals)
• My Java Coffee (10% Off)
• Pancake House International (Rm5.++ @ 2pcs Classic Pancake)
• Station One Product (5% Off)
• Gloria Jean’s Coffees (10% Off)
• Bangi Kopitiam (10% Off)
______________________________________
Penginapan dan Pengakutan
• Ancasa Hotels & Resorts (10% Off)
• Tune Hotels Regional Services Sdn Bhd (25% Off)
• Leo Express Hotel (20% Off)
• Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad (2% – 15% Off)
• Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad (15% Off)
• Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad (5% Off)
• Koperasi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad (15% Off)
• Rakyat Travel Sdn. Bhd. (Special Rate)
• Rapid Kl (50% Off)
• Mas (25% Off)
• Firefly (50% Off)
_______________________________________
Salun & Pusat Kecantikan
• Foot Master (30% Off)
• Paris Hill (30% Off)
• Proactiv (5% Off)
• Clara (10% Off)
• Koperasi Putri Terbilang Malaysia Berhad (5% – 20% Off)
______________________________________
Produk IT
• Koperasi Celcom Berhad (2% – 5% Off)
• Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad (10% Off)
• Ifamily (15% Off)
_______________________________________
Lain-lain
• Bkz Bikerz (Special Rate)
• Roller Star Arena (10% Off)
• Double Site (10% – 15% Off)
• Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad (2% – 5% Off)
• Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad (4% Off)
• Mydin (Special Rate)A


ader saper2 rasa nak pinjam ..........*just give a call......* hahah sama2 lah guna hahaha


Thursday, October 18, 2012

Sepah itu perlu


sepah itu perlu?
kenpa?itu biasa bagi aku.....nak nak bila ader anak2 yg dlm proses membesar.......

rumah kemas tolak tepi......rumah bersepah sentiasa.

kekdang stress jugak pg umh org2 bersih jer kemas jer....tiba rumh aku haru biru haah

malas nak kemas *yes it me * 
aku bkan lah suka mengemas2 rumah nie.....dari kecik aku dah terbiasa bila bersepah lagi senang aku nak cari barang.......kalo tersusun aku lagi susah nak igt barang tu kat mana?pelik kan?



now u seee..........zareef nie ikut perangai saper?
ibu yang mengandungkan dia perlu disalahkan.........hahahah 
dia sebiji ikut perangai aku......
bila nampk bersepah dia lagi puas.....
selagi benda2 tersusun semua dia nak sepahkan......

salah aku ker?
(comfom lah mak dia pun mls kemas hahah)
 

kalo org dtg rumh aku tetiba.....aku rasa org tu sampai pintu dia patah balik hahahah
 

nie mamat lagi sorang nie.........sedang meningkat naik jugak nie...kekedg sama naik dengan abg dia..yerlah dah ader org yg tukang ajar........

ok-bye.tak.tahu.nak.tulis.aper.lagi.n.terus.merepek.tak.tentu.pasal.!

Wednesday, October 17, 2012

Saya Rasa itu Cute

(◠‿◠) Saya pernah SETIA..
Tapi DIDUAKAN..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah PERCAYA..
Tapi DIKHIANATI..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah MENCINTAI..
Tapi DISAKITI..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah MEMILIKI..
Tapi akhirnya KEHILANGAN..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah JUJUR..
Tapi DITIPU..(╯︵╰,)

(◠‿◠) Saya pernah BERHARAP..
Tapi harapan itu cuma SIA-SIA..(╯︵╰,)

Lalu aku pesan pada diri —> Lebih baik menunggu orang yang tepat daripada menghabiskan waktu dengan orang yang salah ツ
 
----------------------------
mood: copy paste
----------------------
 
semua kat atas tu aku rasa semua org pernh laluinya........itu fakta dalam kehidupan ibarat roda untuk setiap manusia......
 
aper2 semua kene lalui dengan tenang dan redha.....so chill!!
 

Tuesday, October 16, 2012

Kenapa tetiba taska?


kenapa budak2 tetiba anta kat taska?

mengejut aku anta dirog kat taska?

why?
why?
why?

anak2 aku pun terkejut kenapa taska?

dia buat kami mcm nie?

salah kami ker?

jawapan itu semua ader pada dia.......... i have no answer for all this question.

selamat 2 thun .pada aku 2 tahun bukan tempoh yg sekejap...2 thun dia jaga anak2 aku dari zareef umur 2 bulan (time tu tak mula cuti 90 hari) n harris 9 bulan....... 

terkilan?terharu?sedih?sentap ? semua ader?

Yes dia Baik....Sgt Baik dengan kami Sekeluarga......hinggakan gambar Zareef ader kat dinding rumah dia?lovely kan? aku pun dah percaya dia 100% eh bukan 200%.......

1 Oktober 2012 - tarikh pedih buat aku.....coz i trust her

PINDAH UMH TAK CKP.....AKU GIGIH NAK MENGHANTAR TETIBA RUMAH DAH KOSONG..BAYANGKAN???

tak ker terduduk aku......rasa nak pecah jantung aku...knp dia buat kiterog macm nie...at least bgthu tu jer.tak mampu bgthu call msg pun ok..kiterog bukan nak halang dia nak pindah rumah pun....

mulut mana yang tidak mencerca/mencaci *begitu khilaf nyer aku sehingga boleh mengeluarkan kata-kata kesat.........
hati mana tak meronta 


aper2 pun hinggakn sekarang aku tak tahu aper reason dia pindah rumh tanpa bgthu........malas nak buat andaian sendiri hingga boleh menyebabkan fitnah.........*cukuplah dosa aku ....tidak mahu ku tambah dosa yg sedia ada sekarang......

aper2 pun aku doakan dia bahagia bersama keluarga dia

TERIMA KASIH, TERIMA KASIH, TERIMA KASIH SEBB BUAT KAMI SEKELUARGA MCM NIE N TERIMA KASIH JUGAK SEBB JAGAKAN ZAREEF N HARRIS SELAMA 2 TAHUN (ZAREEF) DAN 9BULAN (HARRIS)..........

SAYA SGT MENGHARGAI NYER.......

nota: dulu setiap kali anta ank hati tak risau........skrg setiap hari anta anak-anak  hati setiap saat risau.........(^_^) 

nota - hati -ku : dont put 100% trust to anyone




Monday, October 15, 2012

Taska *zareef & Harris


genap 2 minggu dah budak2 tu duduk kat taska......


hopefully ok lah semuanyer coz 2 minggu dirog dah bertahan...

tapi yg tak tahan tu setiap kali anta harris ke taska comfom harris menangis bila nak tukar tangan......

dia tak suka ker taska tu?
ker dia yg kuat menangis ?

*Hati kecil aku comfom lah menangis jugak...tapi buat cool sajer lepas anta dirog langsung tak berpaling ........!!sentap kalo tgk diorg menangis

erm kalo fikirkan budak2 tu tak keje aku jawapnyer cuti jer sepanjang tahun...tapi aperkan daya aku masih belum mampu nak beli cincin berharga 24 juta lagi so aku kene berkerja keras untuk menampung aper yg patut........

zareef

harris
 nie jerlah harta kesayang aku kat dunia nie.........so aku tak mengharapkan lebih dari taska nie....cukup sekadar anak aku bila balik 

tidak kelaparan
tiada lembam
tiada kudis2
tiada calar balar
tiada tangisan 
tiada patah riuk
dan tiada dan tiada 

**mak yg banyk kerenah .........setiap hari anta anak kat taska setiap saat jugak aku fikir keadaan diorg coz nie first time dirog duduk taska............



Ya Allah engkau lindugilah dua permata hati ku nie..sesungguhnya engkau mengetahui setiap isi hatiku.....engkau lembutkan hati pengasuh(taska) supaya menjaga kedua-dua kurniaan mu ini dengan baik...lebarkan kasih sayang dihati-hati mereka............ amin..... :(

Friday, October 12, 2012

i'm bad



Suddenly i smile *crazy? nope ..just think & remember about my past......?

Sweet

Sour
Bad
ignorant
rubbish
Awesome
Gorgeous
Annoying

**All in one.......Complete
** And Now i try to be better than my past..........

Monday, October 8, 2012

lama rasanyer.......

TERASA LAMANYER TAK POST KAT SINI............TERASA KEBIZIAN YG AMAT... DENGAN PEGASUH WAT HAL? BOS BARU LAGI? KELAS DAH START BALIK? BLA./././././././BLAA.........DLL nt lah kalo ader masa aku tulis kat sini okey.agak kebizian lol