Sunday, November 25, 2012

anak aku kene Campak oiii

kain busuk tetap disisi..............

sian ank mummy kene campak jangkit kat taska.nsb lah syg......
mother of chicken poxxx...................




campak atau nama english dia chicken pox..semua org pernah kene.erm anak aku pun baru kene nie....nsb lah fiza oo anta taska kalo jangkit berjangkit itu biasa hahahha sabtu tu cam biasa lah zareef start demam..pastu nampk lah ader tumbuh bintik mcm berair ..........time tu dah agak dah kene campak coz teacher dia bgthu ader budak kene campak..hahah nasib lah labu.tabah jerlah hahaha.......nasib lah zareef tak meragam sgt kene campak nie..ok lah ...

 antara ubat2 yg kene makan......

 1- air kelapa coz nak bg semua campak itu keluar dengan jayanya tanpa segan silu....

2- losyen calamine sentiasa disapu untuk mengelakkan gatal...

3- daun semambu - daun nie ader mcm2 cara yang boleh buat frist ( mandi, sapu, n buat alas tido..........))**esok baru aku nak pg taman warisan kwn aku kata kat taman warisan ader daun nie.....boleh mtk guard tu amik kan daun.......

3 comments:

Sha Saperi said...

kesian dia...sabar ek sayang

pijot said...

dpt ke daun semambu kt warisan tu?ade mber tye gakni..

Miz Fieza said...

pijot dpt2........

Post a Comment