Friday, February 22, 2013

tepung magik


first sekali aku dgr pasal tepung nie kat tv kot......kalo tak slh aritu ader msuk kat tv3....

so kebetulan ader org office jual aku pun try test lah kehebatan dia.....hahah

*katanya boleh tahan 5 jam keranggupan*??


tepung nie aku beli dengan harga RM 10 sebungkus..memg harga pasaran memg cam tu......2 gambar atas tu siap digoreng.....

KOMEN AKU
-ok lah rasa tepung nie...ranggup pun ranggup...ok ok lah dari 5 bintang boleh lah dpt 3 bintang*tapi laki aku tak gemar lak rasa tepung nie...dia kata mcm pelik jer hahahah*pada aku ok jer hahahah 
- ok tepung nie dah masin dah.......tapi pada saper yg suka masin lagi..boleh lah letak garam lagi hahah 
-lepas nie aku nak try goreng *kentang, pisang goreng, bayam n Dll dengan tepung nie.....*

tak rugi kalo nak beli pada saper2 nak merasa !!

Wednesday, February 20, 2013

Siyus aku RIndu!



[Najwa Latif]
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

[Syamkamarul]

Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu

Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

[Sleeq] RAP

Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau

[Najwa Latif dan Syamkamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku

Kau lah yang satu
Menjadi
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku

*kiter rindu!!jaga diri jaga diri jaga diri!!!

Monday, February 18, 2013

Kolestrol Berlari2.......

 jalan jalan cari makan........

YES 
say yes tok makan makanan yg sedap.......
aku aderlah pengila satay....kat mana org ckp sedap kat situ lah aku gigih mencari...

so ader org bgthu aku suh try SATAY WILLY diorg kata lagi hot n best dari SATAY UK....dulu SATAY UK yes memg terbaik pada awalnyer....lama2 rasa dia dah jadi mcm ke laut rasa...so aku stop pg kat situ haha.......

lokasi: RAMAL JUNCTION, KAJANG


gambar2 diambil dari GOOGLE coz kiterog pg malam so payah nak amik gambar

  seee....... cukup menyelarakan .....rugi kalo tak pg hehee

Komen SATAY WILLY
- besar.....
-sedap sgt........coz rempah2 dia meresap kat dlm tu...
-kuah dia biasa jer....tapi satay dah sedap aku tak cecah kuah pun haha
-harga berpatutan dengan size dia ( satay kambing RM 1.00, Satay ayam, daging, perut RM 0.70)

dah alang2 pg kat RAMAL JUNCTION tu ....rugi gak rasanya tak try burger abang burn**seee kolestrol berlari2 lagi ....


aku order yg kecik cam nie jugak...coz dah melantak satay kan.......*gambar pun aku curi kat google



komen burger nie lak
- sedap jugak lah.....
- pada asasnyer aku rasa mana2 burger bakar rasanya sama jer.......hahah
-tapi yg aku suka sebb dia mcm mini size sikit so senang nak gigit.harga pun tak mhl....

pendek kata........*panjang tak kata aper....
pg jer kat ramal junction tu ...mcm2 pilihan makanan boleh di try......
SUPERBERRRRR......Alhamdulillah...

Friday, February 15, 2013

Saya Dah? Anda.....

wah wah tajuk mcm nak cerita aper jer......

tak derlah hot mana pun just nak bgthu....

SAYA DAH AMIK BAUCAR BUKU!!

ok disebbkan hari nie kucing pg outstation....so tikus2 kat office nie mula lah langkah panjang......hehehe

so aper lagi.....gigih lah ajak budak2 nie pg amik baucar buku kat INED Shah Alam hehe....

Tara!!

baucar buku baucar buku



terima kasih & alhamdulillah ...lebih UP dari sem lepas iaitu RM 250...tahun lepas 200 jer hehe...boleh lah dari tak der kan....dpt free tu...*boleh lah beli novel, novel, dan novel hahaha salah guna nie

so dah alang2 pg shah alam tu comfom lah aku tak lepaskan peluang makan ABC FRADO!!nyumiess kot....FAV ok....hehe ABC Special RM 3.00 kat area medan selera bersebelahan KFC....area2 UITM jugak hehee.......

jemput tgk yer........


nyumiesssss...........panas2 mkn nie memeg syok hbs .....rasa mcm DUNIA NIE AKU YG PUNYA hahaha.......



p/s: hari nie mood ada senyum sampai ke telinga..pepagi cek email tgk result dah kuar......alhamdullah hajat tercapai...another 4 sem tok diteruskan !!chaiyok....... harap2 sem nie dean list dan akan terus dean list smpi semester akhir.....amin......!!

Wednesday, February 6, 2013

Kunfayakun II



Presenting our third baby

nget nget...smlm baru double comfom balik...coz aritu early sgt so mcm tak clear sgt .

lepas balik keje malam tu terus pg Klinik Maria dekat alamanda tu dengan harapan boleh lah jumpa Dr Maria........* kiterog lebih prefer doc nie dari doc2 yg lain.....huhu sekali pg bukan Dr Maria....... taya lah nurse tu Dr Maria jaga klinik kat mana???

Good News is.....diorg baru buka Klinik baru dekat Presint 9 area dapur mas.....terus laju2 pg jumpa Dr maria hehehe........POLIKLINIK AN-NUR , PRESINT 9!!!baru jer buka 4 .02.2013...

so far everything Ok...
 
insyallah our third baby REDD date dia 13/9/2013*dekat dengan besday Abg dia heheh 
 
Opsss lupa....panjang dia skrg lebih kurang 2 cm hehe kecik jer rasa kalo ukur guna pembaris haah
 
ok tu jer setakat nie...next time sambung lagi......
 
*ENJOY THE JOURNEY OF PREGNANCY* 

Tuesday, February 5, 2013

Anak dara dan Lembu

ok hari nie bukan aku nak cerita persamaan anak dara dan lembu...tapi pepatah melayu kata  

LAGI SENANG BELA LEMBU SEKANDANG


DARI

JAGA ANAK DARA!!!

NAK NAK BILA JAGA ANAK DARA ORANG LAIN......

itulah antara ayat2 yg selalu aku dgn....aku tak pernh lagi setakat nie dikurniakan anak perempuan dua2 anak aku aderlah lelaki.....now masih kecik jer pun so tak der cabaran lagi nak jaga diorg.....

cerita dia mcm nie.....anak sedara aku umur 19 tahun tunggu STPM, niat asal aku suh dia keje kat area kawasan rumah aku so boleh lah dia cari duit lebih sementara nak tunggu result tu....... aku yg suggest dia keje kat sini......so segala tanggungjawab aku lah yg kene handle.....now baru sebulan dia duk umh aku ...dah berani dah balik kul 1 2 pagi??aper kejadah....hbs keje kalo shift balik kul 11 malam.....agaklah doh........kalo tak kene PETIR dengan aku memg tak PANAS LAH TELINGA ko......

aku tak kisah dia nak kuar sebenarnya.......tapi agak2 lah kalo campai pagi baru balik........pg makan katanya.......HELLO2....SETIAP MALAM AKU MASAK OK!....nak kuar boleh tapi lebih pukul 12.00 tgh malam memg sori!panas telinga ko dik..........

nasib ko memg malang lah kan sebb ko DUDUK DENGAN MAK LAMPIR..yg pernah jadi ANAK DARA YG TAHU HITAM PUTIH , PAHIT MANIS JADI ANAK DARA NIE......... jgn nak ENJOY SGT..........Pergi n balik kerja dah lah..........jgn sampai aku anta ko balik kampung SEBB......

AKU TAK SUKA DIA LIAR

AKU TAK SUKA DIA BEBAS SGT

AKU TAK SUKA BERKAWAN NTAH DENGAN SAPER2

p/s: aku tgkkan jer gelagat ko....agak2 cam aku payh nak kawal memg terus balik kampung lah ko.........ckp sekali tak dgr....ckp dua kali tak dgr........memg kim salam.......