Friday, April 19, 2013

AKHIRNYA : DEALMATES MAKE REFUND!!DONE MEMBEBEL

dapat email nie di pagi jumaat memg mengembirakan hati dan sanubari jiwa yg lara setelah pembelian dibatalkan dari NOVEMBER 2012..... tabah menunggu hinggalah 18.04.2013..... almost 6 month i fight only for RM 203...........!! do i care coz it my money.......*u yg buat taik bayar lah balik.......**


so pagi2 gigih lah cek MAYBANK2U.......unfortunately belum ader lagi transaction tu........tak per tak per tunggu2 maybe dia tgh load dlm tu hehehe........i tunggu sampai isnin k......kalo tak der i kacau U ALL LAGI!

Monday, April 8, 2013

Alhamdulillah = Haji + 2060

Ya Allah Ya Tuhanku...semoga Engkau permudahkan segala urusan ku.....
ntah dari mana aku nak mula........secara tiba-tiba hari nie , ntah dari mana mula...bila terdetik.....bila hati terdetik tanpa berfikir panjang aku terus pg TH waktu rehat......sampai jer kat pintu TH, tetiba hati aku berdebar2.......(debaran dia mcm nak amik results SPM) .....memg seronok perasaan itu......!!!

sangat mudah perjalanan aku...sampai kat tabung haji Giliran 4011 dan nombor aku 4012..walaupun ramai org dlm TH...tapi bagi urusan HAJI kebetulan ...Allah permudahkan......terima kasih dan syukur...Aku tak perlu menunggu lama....1.30 aku dah sampai office balik........

semoga Allah permudahkan segala urusan...... kalo ikutkan giliran masa 2060 umur aku 74 tahun.....uiks uiks...tak per Que jer dulu.........
 


yehaaa.......... sorang2 pg tabung haji ...dekat jer pun kat ANJUNG jer.......


muka gembira lepas dah sampai office.............doakan sy menjadi bakal hajah yer.......ameen ameen

 sampai-sampai office jer terus isi borang potongan gaji....kalo tak tak der makna muka aku akan menyimpan.............alhamdullah potongan akan bermula pada Julai 2013....sikit-sikit lama-lama jadi bukit....

Ameen Ameen , Syukur, Alhamdulliah.......Terima Kasih Ya Allah..........

Buku Merah - 17 Weeks

yehaa.....minggu lepas sy dah 17 minggu......(kejap jer masa berlalu)...kebiasaan 12 minggu ibu-ibu selalu buat buku merah.....disebabkan kekangan masa so baru lah berkesempatan nak buat buku hehehe...........(doc pun geleng kepala kenpa lh 17 minggu baru nak buat buku) hahaha...... 

alhamdulillah semua sihat.....jantina tak nampk lagi coz kecik lagi....doc kata next cek up baru kiter tgk k.......

aku tak kisah BIN OR BINTI.....as long semuanya selamat, cukup sifat tu dah ALHAMDULILLAH .....




nie biar lah DIA yang tentukan.......kalo boy lagi pun ok....kalo girl pun ok......

                       nie lah rupa ibu mengandung......dengan budak yg kuat menangis hahah.........by the way budak kuat menangis nie baru jer dpt kaki........hbs lah ditawaf semua kawasan...........

zareef zareef........tgh ehem...eheme......bau dia satu kawasan bau.....

hahahhaha..........



yang lagi sorang lak....tersorok2 coz sibuk nak memerut hahah........ (memg kebiasaan budak ker nak buang air besar menyorok kat celah2) hahah

rasa baru tahun ( 2011) aku cek up kat sini mcm2 dah berubah al-zahrah nie..semakin besar dan selesa.....+ semakin ramai patient haha

hospital al-zahrah bangi

Add caption


see dah besar dah.........nie kwasan tok cek/cek ibu mengandung.....kalo dulu agak sempit sekarang dah ok dah.....heheh .....tak derlah sesak barat cam dulu......
ok diakhirnya dengan gambar skandal aku haha............bila dunia semakin canggih org sekeliling tak diperdulikan.......... *dunia dunia.......





Wednesday, April 3, 2013

Anonymous Requst: Kenapa Sy kuarkan Anak sy Dari Taska..?

ok2...lets begin the story.....aku rasa anonymous tu tahu knp aku kelam kabut cari taska..*ala pasal kes pengasuh aku pindah umh tak bgthu sepatah haram pun* ok biarkan itu cerita lama....... 

Genap anak sulung aku 2 tahun iaitu pada 1 september 2012 - tarikh tulah aku masukkan anak aku kat taska...terima kasih kat taska tu sebb sudi terima anak-anak aku walaupun dlm masa yg suntuk n kebetulan taska yg aku anta tu taska cawangan kedua iaitu taska nadialif ke naliadif yer aku lupa haahh  di desa pinggiran putra.

niat pertama aku aku anta taska n tak cari pengasuh lagi konon2 dah serik sebb takut jadi mcm pengsuh lama.........n taska jarang bercuti2 nie........rupa-rupanya sebaliknyer......

1- aku jadi makin kerap kerap kerap kerap sgt cuti...bergilir2 gilir lepas abang adik lepas adik abang...mcm tulah rutin aku selama 3 buln aku anta kat taska tu.........(sampai bos aku pun naik bising coz sebulan 2 minggu jer aku keje selebihnya cuti)

2- tiap kali anta comfom lah anak aku melalak2.....yerlah tak pandai ckp kan menagis jerlah yg diorg tahu...hati ibu mana yg tak sentap........bila nak pg keje anak bergoyang2 kat pagar menangis kan........rasa nak patah balik jer.......*tu setiap hari yer sepanjang 3 bulan*.....

3- demam/chicken pop/selsema/batuk tak pyh ckp bergilir-gilir (tu aku kene admit coz org kata dok taska memg selalu demam) n maybe anak aku terlalu gedik coz tak biasa dok ramai2..selalu kat pengasuh tak ramai tetiba ramai .....acctually ramai tak ramai sgt pun dlm 20 org jer max coz dia amik cmp 4 thun jer.....


4. harris anak aku yg number 2........kene mcm gegatal ala2 eczema atau mcm ala2 kudis lah........(nie dah boleh fikir tempt tu tak bersih)........yerlah harris merangkak so persekitaran kene lah bersih......tangan n kaki dia tumbuh mcm kudis yg berair2 tu (gatal kot) ........ n ader kudis kesan ader samapi skrg........ sok aku tangkp gambar *edit masuk sini* kat bawh lengan kat peha.....

5. yg paling aku menyayat hati bila aku dtg secara mengejut tghri nak anta ubat tersentuh hati aku bila menjengah ke bilik depan ......... NAMPK ANAK BUJANG AKU TGH TDO BERALASKAN TOTO YG KECIK DAN DI KONGSI SERAMAI 5 ORG......SEPARUH BADAN DI TOTO SEPARUH DI LANTAI.........pergh tersentap aku seketika ....cepat2 aku alihkan pandang takut air mata aku tetiba jatuh......


itulah antara reason why aku kuarkan anak aku dari taska......aku tak tahu lah aku yg terlalu cerewet atau anak aku yg tak biasa dengan keadaan ramai2 mcm tu......... 



sekarang alhamdulillah aku dpt pengasuh yg diorg panggil *MAK* senang hati.....pagi tak menangis, amik tak menangis.....lega jer tinggal kan pg office.....siap melambai2 lagi dari pagar.....bersyukur aku dpt pengasuh mcm nie......terasa mcm dirog dpt kasih sayang dari NENEK/OPAH diorg setiap hari......aku berharap supaya *MAK* diberikan kesihatan yang berpanjangan......amin!!