Monday, July 29, 2013

Hadiah raya?


BODOH

GILER

GAMPANG

SIAL

*sumpah aku igt sampai bila2*
*aku jenis makan dalam beb*

Pecah kaca,
pecah gelas,
pecahkan sila kutip sendiri........

Monday, July 22, 2013

Cerita Check Up - 32 week


cam biasa ..n still cam biasa.......
Allhamdullah semua dalam keadaan yg baik....ibu sihat dan anak pun sihat ....harap2 sihat sampai nak bersalin lah yer huhuhu............

jumpa doc cam biasa.....next 2 week datang balik terus refer pakar .....dah hujung2 hari menghitung waktu nie kan....so pasrah lah 2 minggu sekali kene jumpa Doc......Doc yang sama jugak aku pilih kali nie Doktor Noraini.....Nurse tu taya jugak tak nak try Doktor Fazlina ker.....heheh tak perlah dah terbiasa dengan Doktor Noraini....dia pun dah pernh tgk luar dalam aku hahah *kot yer igt lah kan (^_^) hahahhah 

NEXT CHECK UP : 3 OGOS 2013 - 34 Wks

huhuhu dah lah mood dekat2 raya lak tu.......memg mood dah kelaut nak pg cek up....huhuhu dh fikir ketupat & lemang dah rasanya time tu huhhu.......

3 Ogos 2013 jugak - RESULT UITM KUAR!!! pitam lah rasanya aku aritu........coz sem nie aku sgt sgt2 bertawakal kalo result aku jatuh coz i know how much effort i put for this sem *ala -ala kadar jer ok *........ tapi still hoping i still on dean list .............aminnn..........kalo bukan rezeki aku dpt dean list pun aku redha jer coz aku tahu setakat mana effort yg aku curahkan......... mana tak nyer sem nie kebanyakkan paper aku kuar 1 jam awal ok! GILER tak ker A+++ tu lahahah *tepu lah dok lama2 dlm tu......huhuhu......

3 OGOS 2013 - 3 OGOS 2013- 3 OGOS 2013-


*I WISH A VERY GOOD LUCK FOR MYSELF* <3 br="">

Melawat Buddies!!




sekadar gambar hiasan!! hahaha.......lokasi : hospital serdang

ini sebagai hiasan sahaja.........*belum masanya lagi aku nak dok katil mcm nie hahaha der lebih kurang 1 bulan lebih lagi haha.............

sesi melawat buddies......... isk tak ku sangka 16 tahun ko dah masuk wad dah tetiba tahun nie pecah rekod ....masuk wad kawn aku hehee....... doc mula2 suspek hempedu dia ader batu......now appendices pulak.......aper2 pun tak sah lagi hehehe........
 
hospital serdang besar...........PARKING pun JAUHHHHHHHHHH GILER! hahahah

ada penipuan disitu............phuittttttt....... patut 27 tapi umur jadi 22 ok......muda 5 tahun hahaha.........*kembang lah tu

heheh mula2 datang kosong jer katil dia...igt dah check out...rupanya pg ultrasound......huhuhu 30 minit tunggu baru dia datang hehehe........

cucuk2 nie yg seram nie huhuhu.................

mcm malu2 time bersanding pulak pompuan nie hahaha........


heheh diakhiri dengan gamba kiteorg yg gedik2 nie.....melawat sambil menunjukkan kejakunan pg hospital serdang...........jakun kot first time jejak kaki kat spital serdang nie............

dear zana: Get well soon ok........rabu nie ader majlis buka puasa......so make sure ko dah kuar spital ok!!

Dubu-Dubu...Seoul Food Sunway....

salam ramdhan semua......
acctually kami sekeluarga peminat seoul food, Japaneses food...coz rasa dia sgt awesome.selalu seminggu sekali memg akan mkn kat luar sempena bulan poser nie.....huhu cukup lah 6 hari masak dari 7 hari hehehe.......nak rasa jugak air tangan org lain hehehe........

Niat asal di hati nak mkn ichiban ramen.....tapi gagal coz bila pg jer kat restoren tu MAAF KITER TAK DER RESERVED2 ....FIRST COME FIRST SERVE..........gitu!sentap ok...tahu2 jerlah bulan puasa nie.....standart lah nak reserved2.....agaknya ichibanramen sunywa memg mengamalkan konsep NO RESERVED kot huhuhu......*sedih ok........( PAPA .....kene mkn nie jugak..repeat!!)
FAV ever!
 last2 dengan hati yg kuciwa....jalan2 masa dah kul 6.00 petang...kebanyakkan restoren dah FULLY BOOKED......so terpandang lah satu restoren nie.......baru rasanya under CHICKEN RICE SHOP.....

DUBU-DUBU * bukan dubur-dubur ok hahaha.............

 ok lah tgk cam iras2 ichiban ramen....... boleh lah........so kiterog decide mkan kat sini memandangkan sini jer yg belum penuh..........

nie set laki aku korean spicy wing.........

nie lak aku punya dol sot bim**&&^^ aper ntah.....susah betul nak sebut

set2 nie didatangkan khas dengan air peach tea & Desert - citron dubu (ala2 mcm taufufa yg kat bazar RM 1.50 semangkuk tu) hehehe

cam biasa diorg yg lebih over dari org2 yg berpuasa..........

lapar tau jadinya tgk diaorg mkn!!!

buah hati saya setakat nie...tahun depan bertiga lah korang hahahah 

-----------------------
Komen aku dh suami aku ........... ( tak boleh jadi kene jugak ichiban ramen)....ok tu ok tapi kalo dari 5 star aku bg 3 star jerlah.......huhu tekak2 kami masih mengidam ichiban ramen!! we will see you soon!!
mummy sabar ok........... jap lagi nak AZAN dah!!!

FAKE rupanya puisi Dayana tu hehee..........

Puisi keluhan isteri kononnya dari Dayana Lokman isteri Ashraf Muslim tu adalah FAKE.

NAUZUBILLAH!!!

Bukan tulisan si isteri. Tapi, orang lain.

So, pleaselah STOP SEBAR BERITA PALSU. (Subahat Sebat Fitnah Tu Tau)

Si isteri masih lagi menjaga tugas dia dengan baik menjaga maruah si suami.

Jangan kita pula mengambil tugas mencerai-beraikan rumahtangga orang dengan memberikan pandangan emosi dan komen bukan-bukan. Toksah kisahlah dia nak kahwin dua ke tiga ke empat ke. Rumahtangga mereka. Kekesalan dari pihak keluarga sebab tak maklumkan dah berkahwin tu pun boleh diselesaikan dalam keluarga mereka sendiri.

Kita buat peringatan pada diri sendiri sahaja dah. Jaga rumahtangga kita.
Si suami jika nak kahwin lagi, inform pada isteri dan keluarga. Isteri pula tidak boleh luah kesedihan pada tempat yang salah seperti di public, media massa, bukan keluarga dan sesuka hati. Rujuk pada wakil keluarga masing-masing, pegawai syariah, pejabat kadi dan akhirnya mahkamah syariah.

Janganlah kita sibuk nak menjadi peguambela dan pendakwaraya untuk kes rumahtangga mereka.

Tanyalah diri sendiri,

"Hei, sejak bila aku jadi wartawan or paparazi gosip rumahtangga orang?"

"Ini kan bulan Ramadhan, seronok tak mengumpat hal laki bini orang? Kritik isteri orang, kritik laki orang. Why tak kritik diri sendiri yang kurang iman?"

Kalau minat gosip2 artis sangat, buat blog, buat page. Senang dan pantas sikit menabung dosa. Penuh tabung, boleh masuk neraka.

NAUZUBILLAH.

Mari kembali ke trek asal.
Jalan lurus.
Ihdinassirootholmustaqim.

Sumber : Muhamamad Rusydi



Friday, July 19, 2013

32 weeks

 wah wah kejap jer rasanya......tetiba aku dah 32 minggu kan? tapi rasanya perut dah mcm tunggu hari nak bersalin hahah jalan terhoyong hayang cam org mabuk hahaha......tak per tak per sikit jer hari lagi..........*tgk lah aku slim balik (kot yer lah) hahaha........

Esok appoitment aku kat |Al-zahrah bangi| comfom ramai giler org huhuhu ....

Alhamdulillah setakat ini Allah bg aku kekuatan untuk puasa...........Alhamdulillah....syukur.

32 weeks baby.......

heheheh tak sabar rasanya nak bau syurga nie lagi buat kali ke-3 hehe
-------------------------------------------------------
Janin berada dalam posisi kepala di bawah sampai nanti lahir. Janin akan tetap menendang, gerakannya rata-rata sehari meningkat 375 kali per hari, tapi anda tidak akan merasakan semuanya ini. sepuluh gerakan yang anda rasakan dalam sehari sudah normal. Pada usia ini berat  janin harus berkisar 1800-2000 gram dengan panjang tubuh 42 cm. Mulai minggu ini biasanya kunjungan rutin diperketat/lebih intensif dari sebulan sekali menjadi 2 minggu sekali. Umumnya hemodilusi atau pengenceran darah mengalami puncaknya pada minggu ini. Untuk ibu hamil dengan kelainan jantung, hipertensi dan preeklampsia, mesti ekstra hati-hati. Sebab dengan jumlah darah yang makin banyak, beban kerja jantung pun meningkat. Pada mereka yang mengalami gangguan jantung dan tekanan darah, tentu makin besar pula peluang terjadi penjepitan di pembuluh-pembuluh darah. Dampak lebih lanjut adalah tekanan darah meningkat. Gangguan semacam ini tak hanya berbahaya pada ibu, tapi juga si janin, hingga biasanya dipertimbangkan untuk dilahirkan. Terlebih bila terjadi perburukan kondisi, semisal tekanan darah tak kunjung turun.
 
-------------------------------------------------------

Thursday, July 18, 2013

Nurkilan Dayana Isteri Ashraf




"Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand "

Sungguh ! Beratnya memegang kasih dan cinta pada seorg suami ! Berdoa agar jodoh dia mmg milik aku seorang smpai mati dan sungguh ..andai jodoh dia tetap ada bersama org lain , aku akan terima dgn terbuka dan terus kuat mcm yg mami lakukan !!

Percaya pada jodoh ! Percaya pada ketentuan ! Menangis air mata darah pon kalau takdir dah begitu..kita ada dua pilihan, terima atau menarik diri !!!

Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...


*copy paste*
----------------------------------------------------------------------------------------------- 
heboh kan secara pasal perkahwinan rahsia ashraf tu.....hebatnya dia ....tapi sehebat2 dia naluri seorg isteri tetap dpt menghidu tindak tanduk.........*sesungguh Allah lebih mengetahui* mlas nak komen banyk disitu.....aku sebagai wanita yang bergelar isteri sesungguhnya perkara ini bukan mudah......walaupun payung emas yang dijanjikan....namun aku tak kuat !!

Wednesday, July 17, 2013

exam lanjutan ICT


cerita dah lama dah pun...masa 12 Jun 2013 tapi baru nak cerita skrg kan hahah
ok abaikan...naik boring rasanya time study exam .....time keje pun exam...nasib lah woi......... 
NO SHORTCUT TO SUCCESS...........

exam lanjutan siri 3.......kononyer salah satu syarat untuk kenaikan pangkat....payah jadi PA nie.... nak naik pangkat pun susah......mcm2 hal

now time to wait for the results..... huhuhu

See you later book


see you later all book.........
now its time for me to have a little rest.......
-Done for semester 6-
see you on september

ITS SEMESTER BREAK YOOO!!!

Monday, July 15, 2013

mara-kak ton- Harris !

pergh dah mcm lepas gian pulak haha mood tengah rajin katanya...otak pun dah release ..coz its semestar break!! heaven betul rasanya kalo semester break nie hahaha.....terasa nak pg bercuti2 malaysia jer........

now turn Harris pulak......nama aku aku beri sebb di lahir tengah meletup cerita Ombak Rindu * hahah boleh gitu...... Abg AA ok hahah .ok abaikan cerita itu....hahah 

harris lebih berdikari berbanding abg dia.......tapi kuat menangis dari abg dia hahah kuat melawak n murah dengan senyuman........rasa esok dia lagi petah cakp dari abg dia.....coz sekarang pun dah cukup becok ok hahahah membebel jer mulut dia hahah baru 1 tahun 7 bulan hahah....tapi ckp dia kiter dah boleh faham sikit2.............*agaknya betul org2 tua kata kalo budak lambt jalan cakap cepat heheh coz harris dapat kaki time 1 thun 3 bulan.........GIGI amik ko dah penuh samapi ke garham heheh.......

16.june 2013...dia bg hadiah fathers day kat PAPA dia ........hahah terkujat kiterog bila dia kuar dari toilet tgh2 dah berdarah kat kelompk mata dia........pergh dah lah tempat paling susah darah nak berhenti cuak gak rasa.kot2 darah tak berhenti ker.......rasa baru berpaling kejap nak amik tuala .....erm tulah malang tak berbau kalo ader bau cam tempoyak memg dah lama lari....

nampk tak handplas *betul ker ejaan * kat atas tu.......pergh nasib lah tak kene kat mata.........kalo tak kurang hensem dah anak aku lagi sorang nie....... nak amik gambar dia nie pun bukan main payah hahahah tak reti dok diam..........

*anak ohhhhhhh anak*

Zareef.......zareef ..cepat jer masa berlalu



zareef zareef ..dari sekecil ini cepat jer masa berlalu........ dari si manja sekarang dah jadi abg long.....alhamdulillah bulan 9 nie genap dia 3 thun.......
- mulut kuat membebel-
-kuat gado-
-kuat merengek lagi-
-dah pandai disuruh buat keje-
- abc & 123 & alif ba ta....boleh lah sikit heheh kekadang campur dengan bahasa dia jugak haha-
 
zareef & damia......sepupu dia sebaya beza hari jer heheh 15 hari hehe..time nie zareef tinggalkan mummy kat umh dengan adik coz esoknyer mummy ader exam huhuhu

seni seniman........tampal kertas kat dinding.......tapi conteng luar dinding jugak hahah tak payah pasal wallpaper dah tak perlu cat lagi dah...sebb aku dah ader tukang cat n pelukis handalan..........


dah besar n dah hensem dah anak mummy dah.........heheh makin lama makin seiras muka aku aku tgk dia.....hahah cuma lain jantina jer....hahah
 
wah wah semakin dia membesar semakin sedih aku......sebb nt bila dia dah besar mesti dia malu2 nak peluk n cium aku hahah *harap2 tak lah............huhuhu

 

I'm Boy Mummy


pejam celik pejam celik kejap jer rasanya aku dah nak masuk 32 minggu......wah wah bakal berulang sejarah n perit manis dalam proses kelahiran......huhu rasa takut pun ader even untuk kali yang ketiga....kerana aku pasti setiap anak mempunyai cerita kelahiran yang berbeza2.....ada yang susah dan ada yang senang....... Ya Allah semoga dipermudahkan urusan aku kali ini.....huhuhu......

aku mengharapkan kali ini berlainan jantina dari yang lain2..tapi Allah lebih mengetahui...Allahdulillah......insyallah " Im Boy Mummy"!! sama seperti abang2 dia yang lain heheh...... belum lagi ader teman mummy kat dapur........semuanyer teman papa main perang2 n gado2........tak per tak per belum ader rezeki lagi hehee.........

now aku semakin sarat dan semakin bulat seperti belon hahah *tak perlah mengandung kan hahah (padahal nak sedapkan hati) hahaha perut pun hampir nak kene stering kete haahah......

Nama yang bakal aku letak untuk adik zareef & harris aderlah

MUHAMMAD HARRAZ BIN SUHAIMI!!

harraz = yang amat warak *insyallah semoga baby yang bakal aku lahirkan akan menjadi umat muslim yang soleh * n become ustaz heheheh *just hoping..
 
tapi aper2 pun tgu sehingga kelahiran........who know kuasa allah kan hehehe!!!

Lama Giler KOT


assalamualaikum dan salam sejahtera

rasanya tak lewat sgt kot sy nak ucapakan SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA MUSLIM DAN MUSLIMAT DI DUNIA.........alhamdulillah masih diberi nafas untuk menunaikan Ramadhan pada kali ini........... alhamdulilah dan insyallah ini tahun ke tiga aku berpuasa penuh........ 


lama sgt sgt aku rasa aku tak post aper2 kat blog aku nie...jgn kata bersawang ..berlipas dan rasanya kalo tgl lagi lama bersarang tikus....agak kebizian tahun ini dengan hal-hal dunia......nt satu persatu aku tulis

(^_^)