Thursday, November 7, 2013

Detik-detik Kelahiran Harraz Iman


tanggal 15 Ogos 2013 9.01 malam.... detik-detik dimana harraz iman lahir....kejadian yg tidak dijangka .kerana aku masa tu masih dlm cuti berhari raya.......dan sepatutnya aku naik berkerja selepas cuti hari pada 19 Ogos 2013...




dari sekecil biji kacang....Allahamdulillah sepanjang tempoh kehamilan harraz seorang ank yg baik.....sebb mummy tak mabuk2 pun...sihat sepanjang kehamilan...tapi Allah itu maha adil...... susah senang adalah adat dalam kehidupan...... Due harraz sepatutnya 13.9.2013 ...... lama lagi.....Harraz sebulan awal kuar 35 minggu.... tak cukup 36 minggu pun......

---------
15.8.2013

4.30 petang ... masa nie aku tgk main2 dengan anak2 bujang aku yg dua org tu.....seronok punya seronok....aderlah berlaku pergaduhan antara abg dan adik........*aku bingkas bangun dengan niat jahat nak babab abg (zareef) coz pukul adik dia (harris)....... Allah tahu niat aku jahat masa tu....

saat aku nak bangun dari duduk jer...secara tiba2 DARAH mengalir seperti AIR PAIP..... masa tu aku termangu seketika.......aper benda kah ini ..due lama lagi.........dengan penuh gabra n takut....... terus call laki aku ..masa nie laki aku dah naik keje dah...... dalm masa 40 minit aku tgu laki aku balik dari PJ ker putrajaya...... dan dlm masa 40 minit tu darah sentiasa keluar tanpa henti...hinggakan zareef and harris termenung mcm terpaku *kenpa dengan mummy*........ aku pun tak der jawapan....sebb masa tu AKU TAK RASA SAKIT EVEN SIKIT PUN........ *heran disitu*

5.15 petang...... terus bergegas ker hospital...time tu anak terpaksa lah tgl dengan pengasuh dia *mak esah* terima kasih mak esah!! coz mak esah lah satu2 tempt yg boleh letak.......

5.30 petang. tiba di HOSPITAL AL-ZAHRAH, BANGI ...... *darah masih mengalir* ... tgu punya tgu coz pakar sakit puan datang aku di tolak pg labour room *konon2 time tu nak paksa bersalin lah * ubat induce dah dimasukkan.....ubat najis pun dah dan selamat dah membuang dengan jayanyer..... dlm jam 6.30 petang doc noraini pun sampai..... aku dah bersiap sedia dah ....kot2 dia suh teran ker aper ...... masa tu baru 3cm bukaan ....... bila doc noraini tgk darah aku tak berhenti....dia kelihatan sgt sgt sgt heran dari mana kah kehadiran darah tu.....belum bersalin lagi tapi daarah melebihi dari org dah bersalin aka tumpah darah.........

7.00 malam.... doc membuat keputusan aku tak boleh bersalin secara NORMAL.... terpaksa C-Zer kerana doc khuatir terpakasa memilih salah satu nyawa kalo paksa untuk bersalin secara normal..... laki aku amik keputusan utk meneruskan secara pembedahan....... (sayang bini oiii hahah).. 

8.30 malam: aku ditolak masuk bilik pembedahan...... setelah semua persiapan dilakukan......inject kat tulang belakang tu tak pyh lah ckp sakit sampai ke tulang lah haha...... tawakal jer time tu *darah pun tak behenti lagi * aper nak jadi jadilah....... masa masuk bilik OT tu.....segala mcam ayat aku baca last sekali mengucap dua kalimah syahada...... seriau rasanya hati......

9.01 malam: alhamdulillah.....tiada ungkap lain selain ucapan syukur kepadamu Ya Allah....kedua2 selamat........ doc mengesahkan SALURAN RAHIM aku PECAH...... itulah penyebab darah yg keluar dengan jayanya.........bila aku taya doc WHY,........ ?? DOC ckp i dun have a specific answer for ur question........... rahsia tu biar lah Allah yang tahu janji aku selamat n baby selamat.....BOY : 2.85 KG

that my baby....... first day!!....

NAMA DIBERI.....semoga menjadi anak yg soleh sayang sesoleh namamu.....

10 days ......... 

that my 3 little hero......but my future bodyguard.......


3 comments:

jot pijot said...

euwww!!tringat kena induce n cucuk epi!!!arrghhh...ihihiih

Nazz@Purple said...

Tahniah Fiza..=)

Hafizah said...

tahniah....comel3 masing2....=)

Post a Comment