Thursday, December 26, 2013

Doctor in the House ....Nubelizer Machine

maklum lah yer sekarang memg senang sgt budak2 tak sihat.kekdahnyer musim doc kata..hindar punya hindar kalo nak kene pun kene jugak....
sekarang giliran anak2 aku tak sihat...mula2 si adik batuk demam selsema...bak kata org pakej complete lah..........pastu jangkit ker baby pastu jangkit ker abg dia last sekali kene..now memasing satu umh tu bergilir2 batuk....yg abang2 dia ok lah coz diog pandai lah jugak ludah2 kat toilet bila ader kahak.....yg si baby nie jenuh lah tak tahu aper.......*org ckp full BF antibodi kuat ...tapi tak jugak time nak kene tu tetap lah kene........
last week pg pakar annur kat bangi.....cam biasa lah terus sedut gas ...doc ckp kahak dah berkumpul sikit lah kat paru-paru..tapi konsider ok lah tinggal nak kene perhati kat umh kot2 batuk teruk sgt2 memg terus kene check in lah........

doc tu ckp seelok2nya bg gas 4 jam sekali nak cair kan kahak dia.....coz di kecik lagi n tak digalakan amik ubat-ubatan...so kiterog decide beli lah mesin nie satu....maklum lah anak2 kecik kan ramai....setahun sorang kekdahnyer hahaha...

nie lah mesin dia....kitrg amik yg kecik jer.......apex mini plus........doc ckp ok lah setakat nak pakai kat umh hehehe price beli kat farmasi kat puchong RM 230
nie lak ubat yg digunakan...... 2.5 ubt convivent  dengan 1.5 air saline .* at least 4 ml




sampai umh jer terus try test kat harris........heheh muka terpaksa akur jer kan......so far hasil penggunaan malam tadi dirog dpt tido dengan lena berbanding hari2 sebelum nie........mybe dirog rasa lega sikit..........aku dah tak lalu sik nak bg dirog telan ubat2 jer........jemu aku bg ...haruslah dirog pun jemu jugak...nak bg ubat berlari satu putaran alam........boleh kurus ok *tapi tak kurus jugak hahaha........

1 comments:

adda syuhada said...

salam..best ada benda tu kt umh...rusydi pun dok demam, selsema, batuk berkahak la...adehh..bila bg ubt mmg dia alah terus...semua makanan akan kuar balik...

Post a Comment