Thursday, March 6, 2014

Cracker cheese??

salam semua.......
semenjak dua menjak nie mcm perasaan M tu menebal pulak rasanya.......
nak menulis pun M jugak .....Hai ya 
Fiza fiza jauhkan perasaan tu......
dah nak start sem nie......so buangkan M tu jauh jauh sejauh yang boleh!

let start it........sekarang kan tgh musim cracker cheese cake nie..... 
aku tgk mcm sedap jer
so aku try lah memandangkan bahan2 dia sgt simple dan mudah dibuat!!

bahan bahan :
250 g Cheese *sy guna tatura (coz murah kan ahh)
susu pekat manis *aper jenama pun boleh
full cream *aper2 pun boleh
biskut hup seng *deluxe cracker atau biskut marie pun boleh
----------
tambahan 
milo/kacang/oreo/nestum *dan aper2 yg bersesuaian
(tambahan nie tok saper2 yg nak letak jer) optional





1- putar cheese tu sehingga agak2 kembang letakkan susu sedikit demi sedikit (agak2 kemanisan dia ..supaya rasa cheese tak hilang) *sy kurangkan manis
2- Amik satu loyang or mangkuk tak kisah lah aper2 asal bersesuaian....tuang susu full cream agak2 untuk menenggelamkan biskut. Rendam biskut dlam susu tu seketika.
3- susun biskut yag siap direndam dengan susu. kemudian lapiskan dengan lapisan cheese yg siap diputar tadi.....(tambahan boleh taburkan milo/walnut/oreo*hancur ) 
4- Ulang lapisan 3 sehingga biskut dan cheese tu habis......
5- Sejukkan di peti *lagi lama sejuk lagi sedap....Kemudian siap untuk di makan!

----------
Rasanya sgt awesome!!

1 comments:

Post a Comment