Monday, August 11, 2014

Kehidupan di teruskan di sini P15H



new key for new beginning of our life....
hopefully this will be the best for my small familia
assalmualaikum semua
kehidupan baru aku bermula disini
setelah menunggu giliran untuk berpindah kuarters dari tahun 2010 hinggalah tahun 2014
fuh sgt panjang masa menunggu giliran utk dpt kuarters teres nie. Tiada kabel digunakan. Tiada rayuan yg di layan..hanya menanti dengan sabar insyallah giliran anda akan sampai.

tak per tak per Allah dah aturkan untuk aku......Alhamdulillah.
Akhirnya hajat kami nak duduk rumah atas tanah tercapai
even bukan rumah sendri hokey rumah Kerajaan Malaysia.

alhamdullilah corner lot rezeki kali nie boleh lah bercucuk tanam lepas nie....
dapur dia lebih luas bebanding kuarters apartment ......yang penting tempt sidai baju dia aku suka heheh


New life begin now.......
Hello P15H...nice meeting U.memang aku idam2kan rumah area P15 nie coz dia mcm pertengahan kawasan untuk pergi mana2 around puchong, bangi and putrajaya ...alamanda pun dekat Alahmdullilah........

sekrang dlm proses pemindahan barang2.......IM TO TO TO TIRED!!I NEED ASSISTANT OR BIBIK NOW.......utk kemas those thing....

6 comments:

Nurfatihah Md Suhor said...

besla fieza..huhu;p

Miz Fieza said...

@nurfatihah huhu......alhamdulillah....lama menunggu 5 thun baru sampai que hahahah

Khairun Nazihah Yaacob said...

Hi awk, so far camne changes dari apartment ke teres? sy pun dpt teres kt p15h juga, skrg ni kt 5r3. Dlm proses nak pindah nanti.

Miz Fieza said...

@khairun nazihah : cam biasa setelkan tok kedua2 rumah...... buka akaun utk elektrik n air utk p15 h ( tnb tarif baru open acount for teres house RM 500 & syabas dalam 150 *not remember actual amout dan tutup akaun rumah lama *sy jarakkan masa penutupan tu....cth pg 1 haribulan sy mintak tutup pada 15hrblan (sempatlah nak pindah2 n cuci rumah lama) + jgn lupa tuntut deposit tnb n syabas rumah lama..... bayar deposit RM 450 rumah baru dan tuntut deposit rumah lama......dokumen2 semua dia akan listkan dalam surat setuju terima kuarters....

Khairun Nazihah Yaacob said...

thanks for your info, sangat membantu. i thot deposit TNB tu ikut gred? rm500 tu.. tinggi juga dr rate ikut gred eh.. huhu! nak tutup balik deposit api air rumah lama tu boleh dapat hr yg sama kita open acc rumah baru ke?

Miz Fieza said...

@khairun nazihah: rate tu memg rater baru tak ikut gred tapi ikut jenis rumah..... deposit tnb n syabas rumh lama akan dpt 2 atau 3 minggu dari tarikh penutupan......

Post a Comment