Monday, March 9, 2015

TAMAT PERJALANAN : EPJJ UITM

yehaa......mood menulis tanpa noktah.....

cerita lama tapi baru nak cerita..tapi tak berapa nak lama coz now im waiting my convocation day!!
such a long long journey i had........before married n now married with 3 son becoming next equal to 4.......... *yehaa im preggy 3 month already..alhamdulilah....hadiah for next convocation day on MAY 2015......insyallah...

back to story..........
my journey begin on 2009 when i started to future my study on PJJ module at UiTM sebb utama kenpa dulu kenonon bujang lama sikit.....coz terlebih banyk masa ....tutup baru study bulan julai 2009.....org masuk minang ajak kawin december 2009.........dah org nak minang kan so aku terima jerlah kan.............sangat panjang masa pembelajaran aku 2009 until last exam on last semester Januari 2015...tu termasuk aku tangguh 2 sem equal to 1 tahun coz bersalin time waktu exam....so i decide to take a short break.........
modul epjj...pembelajaran secara jarak jauh ..totally mental dan fizikal kene sama2 kuat....kat sini lah kau belaja sendiri......datang kelas hanya utk submit quiz, test, assigment, presentation tu jer....yg lain pembelajran secara maya aka i-Class.......no lecture class......pandai2 lah korang nak hidup......yang pasti UITM rule pjj ker plk ker....dia akan treat kau sama mcm budak full time...adakalnya rasa tak aci n tak bertimbang rasa gak.......full time belajar full kiterog nie belajar sendiri pastu tahu2 dah exam........hahhah

susah tu memg susah kot.saper kata tak susah.dengan belaja lagi kerja lagi dengan anak2 lagi...nak2 kelas hari ahad dari jam 8.00 hingga 6.00 ptg fuhh........lap peluh tau mengucap panjang nasiblah suami aku menerima seadanya...nak berhenti sayang pulak kan.......dah alang2 tu teruskan lah....lambt pun lambat lah.............janji habis dari tak habis....

NOW PROUDLY I SAY.........IM FREE!!!!
tak sabarnyer nak konvo!cam ner rasanya lepas bersusah payah...walaupun degree jer kot.......hahahah
THANKS TO ALLAH SWT 
THANKS TO MY FAMILY
THANKS TO MY SMALL FAMILY
THANKS FOR EVERYTHING 
SYUKUR ALHAMDULILLAH 

dulu cecita kekonon nak dapat anugerah canselor yg dekan every sem .....tapi malangnyer ader jugak 3 sem aku kecundangan tak dapat dekan.....tulah belaja main2.........so dapat degree first class pun ok lah kan walaupun tak dapat anugerah canselor............ok dah........


tak der niat aper2 nak share result exam.....nei result exam yg the last sem........bulan February 2015...
yehaaa.....usaha tangga kejayaan..........saya boleh anda pasti boleh!!!

Student ID
:
2009**** Name : NORHAFIZAH BINTI JAMAL
Programme
:
OM221 - BACHELOR IN OFFICE SYSTEMS MANAGEMENT (HONS.)
CGPA
:
3.58 GPA : 3.87

2 comments:

aisy haiqal said...

Wah...tahniah fiza...first class lagi..best la...baca pon aku terasa kesusahannya...tapi alhamdulillah ko da dapat dgn cemerlang pon..tahniah!!!! best2..

Miz Fieza said...

@aisy haiqal meh meh sambung study...........heheheh tq.....alhamdulilah syukur

Post a Comment