Monday, April 13, 2015

Langkah terakhir : Sidang konvokesyen ke 82........Uitm di hatiku

Salam isnin semua.............
hari nie mak mak nak cerita pasal langkah terakhir utk sidang konvo ke 82 UITM ......so lepas nie just boleh tunggu "the day" hehehehe............



senang jer langkah terakhir nie.....just ikut step comfom clear...........

1- cetak dan baca panduan istiadat konvo ( klik sini* yg warna merah tu) nt dia akan keluar basic2 panduan sebelum semasa n selepas sidang konvo..

2.- lepas tu pg ke langkah kedua utk jawap kajian pengesanan graduan tu..( klik sini* yg warna merah tu).......KATANYA WAJIB hokey...............banyk jugak lah soalan2 dia.......soalan2 basic pasal diri dan kecenderungan kita......once dah jwp dia akan keluar slip mcm nie........

log masuk dulu dalam Kajian Pegesanan graduan tu...........
lepas dah jawap semua soalan dia kana keluar slip mcm nie........tu tanda 'SELAMAT MAJU JAYA' lah tu hahahahha

3- langkah terakhir yang aku rasa paling penting sekali lah.......pengesahan kehadiran dan cetakkan borang jubah..............

log in kat sini just masukkan nombor pelajar dan no k/p

lepas log in dia akan keluar cam nie....klik dekat pengesahan kehadiran/borang jubah tu...........ikut step dan jawap lah nak hadir ker tak? atau ader maklumat tambahan mengandung ke oku ker aper ker......hehehehe

lepas cetak borang jubah dan borang kehadiran......atas nie borang jubah yer.....so korang boleh lah nampk sekali num giliran...tarikh raptai dan sebagainya................numbor giliran saya A39!

4. langkah terakhir dan terpenting ...........kalo tak.korang tak boleh konvo pulak....BIL BENDAHARI.....buka cam biasa lah kat istudent tu....log in dah tgk dekat bahagian BIL PELAJAR......


saya dah bayar? anda bila lagi heheheh.........xoxoxoxo.....!

oh lupa pulak.......dalam step2 tu ader lah jugak dia mention sesiapa yang nak request tok DVD ker atau amik gambar........kot2 korang berkenaan boleh lah amik yer...............( klik sini* yg warna merah tu)

2 comments:

lynnda said...

sis, kalau kita dah bayar yuran tu tp xde resit bleh x nak g ambk jubah konvo tu?

Miz Fieza said...

@lynnda sory yar late reply heheh tak buka lak blog nie.....boleh cuba kat billing yuran tu........nt boleh print resit dari uitm kat situ...........kene bawak resit kalo tak .tak boleh amik jubah nt ......

Post a Comment