Thursday, June 25, 2015

Master? Nak ke Tak

asalam semua.....
salam ramadhan buat semua umat islam sedunia

kali nie entry pasal serba salah sikit...nak pg ker tak?*baru interview jer kot belum tentu dapat hahah
MASTER
sejujurnya aku tak der apply pun nak sambung master nie....pin num pun tak beli hahah tahu2 dia panggil untuk interview ...*kau rasa .....mak rasa spesial sgt2 hokey hahahah (hakikat nyer aku rasa mcm UITM nak cukupkan student master haha)

first sekali aku sedang fikir pro n con

pro dia haruslah aku dapat gain knowledge n my life become miserable as per berfore.....tang perkembangan kerjaya tu aku cam tak sure coz now im working as PA for GOV sector..korang pun tahu2 lah skrg? GOV nak bagi naik pangkat pun payah....lagilah nak buat jawatan baru? hahahahah and one more thing about fund hahah fund dah banyk habis masa buat degree aritu....kalo dapat scholar oklah.......
 
now masih dalam pemikiran lagi 
date interview : 6 Julai 2015
Master In Office Management System 
 
 
notakaki: sedang memikir dan terus pikir

Thursday, June 18, 2015

THE WORST SERVICE at Tom Yam Kung Ayer 8, Putrajaya

salam ramadham semua......

semoga ramadhan kali nie kita diberi kesempatan menyambutnya dengan penuh keberkatan dan diredhai...

disebbkan semalm (17.6.2015) aku cam agak rajin nak masak......so aku ajaklah laki aku pg makan luar kekonon esok dah puasa so nak makan luar lah mlam tu.........

ok aku sampai kedai tu dalam jam 7.00 malam ...pastu elok jer duduk org tu amik order........masa tu org tak derlah ramai biasa2 jer.....mcm terkawal lah orgnya ......meja pun tak penuh......biasa2 jer...

tapi nak cerita sakit hati sangat2 nie........sampai dekat kul 8 malam makan lah kiterg tak sampai lagi?
boleh pulak pelayan2 tu buat2 biasa jer.........mcm everything under control......aku pandang keliling.....ada 2 3 meja yg datang awal dari aku pun tak dpt makanan lagi? korang banyangkan lah bertapa lambat nyer service dia...
 
sebelah aku 2 meja bla.....tu yg datang lagi awal dari yg lain.......dapat air jer???
tak tahu lah aku nak cakap cam ner.........
 
tepat kul 8 makanan kiterg sampai tapi TAK SEMUA OKEY
yang datang dulu tomyam dengan nasi putih..........
selang 5 minit kailan baru sampai........pastu baru ayam goreng lemon tu..........
 
last2 tgk jam dah kul 8.15 dengan laki aku nak kejar sembyg terawih lagi.........so kitrg decide bla dari situ bayar mana makanan yg dapat jer......yg tak dapat kitrg cancel...........
(sotong black paper dengan nasi goreng thai)
 
nei belum masuk bulan puasa ......bayangkan kalo waktu berbuka ...aku rasa sempat lah org tu pg solat terawih dulu pastu balik baru makan hahahaha................nak bayangkan betapa lambtnya service tu hahahaha...
 
APA2 PUN MEMG TULAH FIRST N LAST KAMI PG.........
 
gambar ehsan google........
 

Wednesday, June 3, 2015

Johor BFF Food (Jawa)


salam semua.......

kali nie nak kongsi apa yg family aku selalu buat especially masa kenduri arwah or tahlil or yasinan.......

aku dilahirkan dalam family jawa johor..so bila sebut pasal tu of course lah Fav food aku NASI AMBENG...setengah org tak reti nak makan coz benda tu bercampur2 lauk......ada jugak yg jijik nak masak sedulang dengan yg lain2....yerlah org kan lelain kan........tapi aku memg dibesarkan dalam family yg makan mcm tu.....that why aku jenis yg tolak baru dan kayu sahaja.....

apa yg kena ada kat nasi ambeng?


selalunya nasi ambeng of course ada kuih2 muih yg banyk + buah buahan 1 jenis......


kemudia haruslah ader lauk pauk dia........dimana kat situlah ader
mee goreng
mihun goreng
sayur campur
serunding
sambal goreng jawa
ayam atau daging (tak kisahlah nak masak ape)
*selalunya org masak kicap lah

kemudian susunlah semua jenis tu dalam satu dulang mcm nie.........
1 dulang selalunya 4 org..haruslah tak hbs....nt kitrg akan bg bekas simpan makanan utk diorg bawak balik..............(bekas kawasan makan dia lah)......

*kat sinilah yg aku ckp setengah2 org akan geli sebb makan bercampur2....pastu semua 10 in 1.....tapi bagi kami itu dah biasa.....

*kalo korang nk tahu..dulu masa arwah ayah aku masih hidup......nasi balance lepas makan nielah jadi rebutan kami adik beradik......rasa dia sedap lain mcm tahu............ dengan lepas didoakan kan.....perghh........sedap tahap 206% (6% tu gst) hahahahahah

itulah adat kalo kenduri dekat kampung aku......johor jawa style tapi skrg tak ramai org yag buat cam nie......kebanyakkan amik catering jer tak pun makan buffet............

[SITUASI SEBENAR APABILA MENJADI SEORANG IBU]

Apabila melangkah ke alam keibuan, sudah semestinya ramai yang akan terbayang-bayang keseronokannya apabila bermain-main bersama si kecil tersayang.

Tapi sedarkah anda apakah situasi sebenar yang bakal dihadapi oleh seorang ibu?

Ps: Bukan semua orang akan mengalaminya. Sebenarnya, jika pengurusan sesebuah keluarga itu betul, saya pasti anda semestinya memiliki kehidupan yang sangat indah bersama keluarga tersayang. Anggap saja ini adalah rencah kehidupan yang bakal memberikan anda senyuman apabila teringat masa-masa lampau nanti.

1- Pengalaman yg ngeri tapi adakala sweet coz saat nak melepaskan tu perghhh..hanya org yang merasainya jer yg faham........#latihan tidur

2- ini juga berlaku waktu anda sedang boarding time with ur baby..........secara tak langsung anda akan mempelajari teknik2 baru ........hahahah a small victories gitu.....

3- rutin harian........kekonon dulu geli geleman.......sekali ada anak sendiri amik kau......pasrah nok....atas bawah semua poo hahahah

4- nie memg sesgt lah deeply inside hahah nak2 cth aku bawk 3 bujang kecik.....dlam satu kete...sorang menangis ..sorang bergaduh......adakalanya aku tutp radio coz dgt diaorg menangis dah cukup.......#bukansenangnakhandle3smallheroes #yglaluijerygrasa #nobibik #noassitant

5- nie dah comfom kene takluk......kita dpt sipi2 jer hahahahahah ....nasib lah bilik aku tak der katil pun.......so tilam king and queen bersambung...........muat gitu semua hahahah

6- mengantuk nie memg lagend......dari pagi keje...balik rumah terus buat keje......so time limit aku hanya sampai jam 11 jer....lepas tu terus bateri off...............hahahhaha






7- ini dua benda yg memg-memang horror bagi aku............pertama bila org tetiba call nak dtg rumah especially hari weekend perghhhhhhhhhhh...........tak tahu lah nak ckp apa...nak ckp jangan karang kecik hati ulam jantung pulak........so selalu aq bagi advice kat org2 kalo nak dtg bgthu awal2........at least sempat lah aku kemas n sorok sikit2...n kemaskan diri aku yg mcam mak lampir hahahha

8- dari seluar kecik sampai ke seluar besar kalo nak keluar................hahahhahahah






9- nie pun horror jugak nak2 bila pg tempat2 yg tak friendly BF so kene lah bertafakur dekat toilet2 awam........hahahahah #terpaksanok

10- kurang sikit malam2 romantik anda hahahahhaha................nie lah date night aku haha

11- from head to toe hahahah tidak lagi ke hot an anda............... nie selalu jadi bila hari hujung minggu thats why bila weekend jer aku kalo boleh tak nak duduk rumah hahahaha..........

--------------------------------------------------------xxxxxxx-------------------------------------

apa2 pun pengalaman nie aku rasa semua org yg bergelar ibu memg akan melalui saat2 mcm nie.......n banyk lagi lah saat yg remeh dimata org2 lain....tapi hakikatnya hanya yg lalui jer rasa.......coz their never put on ur shoes...........hahahah gitu kan..........

tapi menjadi seorang ibu dan melalui saat itu adalah the best moment ever!