Wednesday, June 3, 2015

[SITUASI SEBENAR APABILA MENJADI SEORANG IBU]

Apabila melangkah ke alam keibuan, sudah semestinya ramai yang akan terbayang-bayang keseronokannya apabila bermain-main bersama si kecil tersayang.

Tapi sedarkah anda apakah situasi sebenar yang bakal dihadapi oleh seorang ibu?

Ps: Bukan semua orang akan mengalaminya. Sebenarnya, jika pengurusan sesebuah keluarga itu betul, saya pasti anda semestinya memiliki kehidupan yang sangat indah bersama keluarga tersayang. Anggap saja ini adalah rencah kehidupan yang bakal memberikan anda senyuman apabila teringat masa-masa lampau nanti.

1- Pengalaman yg ngeri tapi adakala sweet coz saat nak melepaskan tu perghhh..hanya org yang merasainya jer yg faham........#latihan tidur

2- ini juga berlaku waktu anda sedang boarding time with ur baby..........secara tak langsung anda akan mempelajari teknik2 baru ........hahahah a small victories gitu.....

3- rutin harian........kekonon dulu geli geleman.......sekali ada anak sendiri amik kau......pasrah nok....atas bawah semua poo hahahah

4- nie memg sesgt lah deeply inside hahah nak2 cth aku bawk 3 bujang kecik.....dlam satu kete...sorang menangis ..sorang bergaduh......adakalanya aku tutp radio coz dgt diaorg menangis dah cukup.......#bukansenangnakhandle3smallheroes #yglaluijerygrasa #nobibik #noassitant

5- nie dah comfom kene takluk......kita dpt sipi2 jer hahahahahah ....nasib lah bilik aku tak der katil pun.......so tilam king and queen bersambung...........muat gitu semua hahahah

6- mengantuk nie memg lagend......dari pagi keje...balik rumah terus buat keje......so time limit aku hanya sampai jam 11 jer....lepas tu terus bateri off...............hahahhaha






7- ini dua benda yg memg-memang horror bagi aku............pertama bila org tetiba call nak dtg rumah especially hari weekend perghhhhhhhhhhh...........tak tahu lah nak ckp apa...nak ckp jangan karang kecik hati ulam jantung pulak........so selalu aq bagi advice kat org2 kalo nak dtg bgthu awal2........at least sempat lah aku kemas n sorok sikit2...n kemaskan diri aku yg mcam mak lampir hahahha

8- dari seluar kecik sampai ke seluar besar kalo nak keluar................hahahhahahah






9- nie pun horror jugak nak2 bila pg tempat2 yg tak friendly BF so kene lah bertafakur dekat toilet2 awam........hahahahah #terpaksanok

10- kurang sikit malam2 romantik anda hahahahhaha................nie lah date night aku haha

11- from head to toe hahahah tidak lagi ke hot an anda............... nie selalu jadi bila hari hujung minggu thats why bila weekend jer aku kalo boleh tak nak duduk rumah hahahaha..........

--------------------------------------------------------xxxxxxx-------------------------------------

apa2 pun pengalaman nie aku rasa semua org yg bergelar ibu memg akan melalui saat2 mcm nie.......n banyk lagi lah saat yg remeh dimata org2 lain....tapi hakikatnya hanya yg lalui jer rasa.......coz their never put on ur shoes...........hahahah gitu kan..........

tapi menjadi seorang ibu dan melalui saat itu adalah the best moment ever!





2 comments:

Radin Aden said...

dik akak nk share boleh......

Miz Fieza said...

hahah share jerlah sis....gambar tu pun amik dr fb....hahah wokey

Post a Comment